Számodra melyik intézkedésével tette jobbá Budapestet Karácsony Gergely?
Már az egész ember sokkal szimpatikusabb mint tarlóspityu,
nyitott,kedves, és azon van hogy élhetőbb legy en a főváros,nem azon
hogy meggazdagodjon.Persze a fidesznyikeknek akkor se lenne jó,
ha aranytojásokat potyogtatna, cseszegetik mert népszerű.. :-)
az újpesti fideszes korrupt gengszter polgi be akarta építtetni a farkaserdőt és fel akart húzni 5 ukrán szállót a kerületben.
az új polgi pedig karácsonnyal együtt 1 tollvonással kihúzta ezeket, így megmaradt az erdő és nem lett a kerületből ukrán negyed.
Volt a rokonságban, akinek nagyon jól jött az, hogy csökkent a várólista, olyan is, aki szívott korábban.
A lakossági szűrővizsgálat szintén nagyon jó volt, nélkülük a Fidesz még mindig ott tartana, hogy áááá, jó a kínai vakcina, nem kell harmadik.
Mivel együttérző vagyok, jót tesz nekem a gondolat, hogy hajléktalan családok lakhatáshoz jutottak.
Az is növeli a biztonságérzetemet, hogy az elhelyezés nélküli kilakoltatás ellen fellépnek. Nem mintha konkrétan rólam lenne szó, de jobb egy halom embert nem levinni állati szintre.
A barátnőm jelenleg munkanélküli, örülök, hogy ingyen utazhat BKK-n.
Mivel úgy gondolom, hogy fontos a női egyenjoguság, egyetértek azzal, hogy ezt szimbolikusan kifejezi pl. utcanevekkel, szobrokkal, emléktáblákkal.
Olykor találkozom a társadalom perifériájára kerülő tehetséges gyerekkel, jól esik az, hogy reményt adhatok neki valami pozitív példával.
Azzal, hogy az Atlétiaki sportkomplexumot több feltételhez kötötték, pl. Budapesti kiserdő, és tisztább lesz a levegő, nekem fontos, mint ahogy az is, hogy a kerületünkben is több pénz jut így az egészségügyre. Nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, a családban kinek milyen orvosi ellátásra lesz szüksége, tehát a biztonságérzet igenis fontos. Nem mellesleg örülök, hogy nem lesz ott annyi épület, és stadion is csak ideiglenesen lesz, visszaépítik, és mindenki számára elérhető lesz sportolás céljából is.
Nyilvános pályázatok számomra fontos, mert erősíti a közbizalmat.
Hogy visszaszerzik a jogtalanul szerzett önkormányzati vagyonokat számomra is fontos dolog, hiszen a közvagyon közös.
Annak is örülök, hogy a nagyértékű kifizetéseket felülvizsgálják, sértette az igazságérzetem, hogy egy halom pénz folyt bizonyos zsebekbe jogtalanul.
A korrupciógyanús ügyek felszámolása is remek dolog, hiszen így a bűnösök is talán a helyükre kerül, és arra is van talán esély, hogy elrettentsenek másokat.
A barátnőm részt vett már közösségi tervezésen, és így jobban sajátjának érezzük a dolgot, jó lesz majd látni a felújítást és így arra is gondolunk, hogy ebbe volt beleszólásunk.
Nagyon örülök, hogy van egy közösségi hibabejelentő fórum, és ezzel rendesen együttműködik az önkormányzat. Örülök, hogy van hová bejelenteni, ha észreveszek valami problémát.
Jávor Benedek neve számomra garanciát jelent, így úgy érzem, hogy a Brüsszel budapesti irodája, amiről Tarlós idejében azt se tudtuk, hogy létezik, és pláne, hogy mit csinál, most mégis van valami haszna.
A klímavészhelyzet kihirdetésének is örülök, akit érdekel, olvashatja a klímastratégiát.
A távfűtés fejlesztésének is örülök, mert tisztább lesz a levegő.
A zöldterületek növelésétől is tisztább lesz a levegő, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy kevésbé forrósodjon fel Budapest.
A barátnőm lánya hétéves lesz, szuper, hogy még mindig ingyen utazhat.
A busz csereprogram folytatásának is örülök, hiszen tisztább levegőt eredményeznek, kiszámíthatóbb a menetrend attól, hogy nem robbannak le olyan sűrűn, stb. bár nyilván most még nehéz a helyzet, hiszen a metrófelújítás miatt sok busz ott közlekedik.
Új villamosok és trolik lettek, és kényelmesebb a közlekedés.
Lesz még Budán is troli.
Mivel sokat közlekedem biciklivel, az új kerékpárutaknak is örülök. Nem vagyok egyedül, még soha nem láttam ennyi kerékpárost a mindennapokban
A B+R parkolóknak is örülök, azt is szoktam néha használni.
Örülök, hogy végre vigyáznak a fákra, és sok új fát ültetnek, nem csak kivágják a fákat, és azzal kampányolnak, hogy betartják a törvényt, ahogy Tarlós tette. :/
Jó érzéssel tölt el, hogy normális árvízvédelem lesz a Csillaghegyi-öblözetben. Nem barmolják szét majd a környezetet.
A Római-partot is megóvták, tiszta levegő, jó sétálóhely.
Örülök, hogy többé zöld területet nem lehet építési területté nyilvánítani
A Budapesti nagyerdőnek is örülök csepelen, amire az év elején kiírták a pályázatot.
Végre átgondolt stratégia van Budapest fásítására, és nem csak elültetik a fákat, hanem gondozzák is azokat. Tarlósnak nem volt ehhez esze.
Séta közben jó megcsodálni a régi házak udvarában a kerteket.
Mivel már nem sózzák a jeges utakat, a növények se pusztulnak ki, és a cipőmet is jobban kíméli.
A sebességcsökkentés néhány területen sokkal biztonságosabbá tette a közlekedést.
Hűsítőpontokkal teszik elviselhetőbbé az egyre gyakoribb hőhullámokat
ivókutak, nyilvános mosdók.
Pesti alsórakpart átadása gyalogosoknak, szoktam erre sétáltatni
Mindig is dühitett, hogy a Lokál ingyen foglalhatja a közterületet, míg ellenzéki újságok nem kapták meg azt a kedvezményt, amit ez a fideszes propagandalap megkapott.
A fővárosi közszolgák bérmegállapodásának is örülök.
A rabszolgatörvényt mindig is igazságtalannak tartottam, szolidaritásból örülök annak, hogy a Főváros által foglalkoztatott emberek nincsenek kiszolgáltatva ennek, ez is a megbecsülésük jele, csökken a fluktuáció.
A 3-as metrót hamarosan felszerelik klímával, az oroszok beleegyeztek, van prototípus. Nem kell majd megsülnöm. Mondjuk, ha Tarlós és Orbán nem ragaszkodtak volna az orosz roncshoz, akkor ugyanannyiért modern klímás vadiújat is kaphattunk volna, ami minden tekintetben jobb lett volna.
A Lánchíd felújítása is szükséges volt, talán nem kell magyarázni, hogy miért jó nekem.
Több városüzemeltetéssel foglalkozó céget összevontak, így olcsóbban végzik el ugyanazt a munkát. Több közpénz marad Budapestnek más hasznos dologra... Azaz maradt volna, ha Orbán nem szedi el.
Felesleges, párhuzamos bizottságok megszűntetése szintén takarékos.
Átadták a pesti fonódó első elemét, így a Jászai Mari tér és a Keleti között bárhol átszállás nélkül közlekedhetek.
A Blaha Lujza tér felújításának is örülök, rengeteg fát ültetnek oda, új szökőkút lesz, nyilvános mosdóval.
A sokat támoadott méhlegelő is nagyon hasznos, fontos, hogy Budapesten is éljenek a méhek és más rovarok, nem mellesleg mutatósak az őshonos vadvirágos kis területek, feltéve, hogy a fidelitasos kis hülyék nem irtják ki. Nem tudom, hogy mennyire kell magyaráznom, hogy Magyarországon az átlagnál is jóval erősebben hat a globális felmelegedés, Budapesten különösen. Ez a méhekre nincs jó hatással, a méhlegelő és a sok új fa nagy segítség a számukra. A testvéreim Budapesten kertesházban laknak, vannak gyümölcsfáik, jó az, ha később is lesznek méhek, amik beporozzák a fák virágait.
Nem mellesleg a méhlegelő (vadvirágos) éppenhogy megakadályozza a parlagfű terjedését. A méhlegelőn sehol sincs parlagfű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!