Megbolondult ez az ország,hogy ennyire magasak az ingatlanárak miközben a lakosság fogy ?
Na jó még egyszer leírom; ingatlan ügynök ismerősöm kisebb megyeszékhelyen dolgozik. Szerinte az ingatlanárakat a kereslet- kínálat határozza meg, nem a csok, stb. Konkrétan megmutatta, hogy 20-22 millió forintért felújított 2/1+2 félszobás lakást lehet venni. Óriási a kereslet, egymásra licitálás megy gyakran. Egyszerűen van rá pénzük az embereknek.
Az én ingatlanom kapcsán is rávilágított, hogy ugyebár azt én 22 millióért vettem 2007 ben 2012-2013 körül talán 20 millióért tudtam volna eladni.
Most 40 millióért ő 1 hónap eladná, DE becsapós a dolog, mert ez reálértéken csupán 15-20 százalékos emelkedést jelent, mert az utóbb 10 évben ennyivel bőven emelkedtek a magyarok jövedelmi viszonyai, megtakarításai. Ezért MOST ennyiért is vinnék.
Ugyanis minden ingatlan annyit ér, amennyit megadnak érte.
" Nincs olyan,hogy kereslet kínálat miközben százezres nagyságrendű az eladó ingatlanok száma"
Hogyne lenne. Szerinted mégis milyen alapon működik a piac?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!