A sok gazdag neoliberális és libertariánus belegondolt abba, hogy az állam nélkül a vállalkozásaik sem kapnának állami támogatásokat, közbeszerzéseket?
Majd jött 1917
Amúgy sincs közbeszerzésből csak Mészárosnak bevétele, szóval rosszabb már nem lenne.
Ezzel együtt kevesebb kiadásuk is lenne, tehát Összességében nem járnának rosszabbul.
Egy igazi libertárius országban pedig a boltosok is tartanának maguknál lőfegyvert, így ha betörő jönne, lelőnék. Idővel pedig egyre kevesebben próbálkoznának.
Pont ez az, mivel mindenkinek lenne lőfegyvere, folyamatosak lennének a konfliktusok. És a kizsákmányoltak jóval többen vannak, mint a gazdagok. Hamar kifüstölnék a gazdagokat, ha libertarianizmus lenne.
Mellesleg régen is inkább a vallás tartotta vissza az embereket, hogy fellázadjanak, de ez ma már nincsen. Aztán a nacionalizmussal próbálták elterelni a figyelmet az osztályok közti ellentétről, de az is kifulladóban van. Nem divat már nacionalistának lenni. Kozmopolita világpolgárok vannak.
Egy magáncégnek meg nem lenne akkora tekintélye, mint a rendőrségnek.
"Nem divat már nacionalistának lenni. Kozmopolita világpolgárok vannak."
Mondd ezt pl az Angoloknak akik most léptek ki az EU-ból.
Túlságosanis az osztályok szemszögéből nézed a dolgokat. A libertárius gondolkodás viszont pont az ÉN-re épül. Az onvédelemnél maradva: ha mindenki azt mondja, hogy ÉN meg tudom védeni MAGAMAT, akkor nincs probléma, hiszen mindenki elvan.
Csakhogy kitör a káosz, az anarchia. Az utcákon bandák grasszálnának és törnének, zúznának
Mi volt tavaly az usa-ban is amikor feloszlatták a helyi rendőrséget, aztán sírva könyörögték vissza őket
Azok nem libertáriusok voltak, hanem balos gondolkodású anarcho-communisták vagy ahoz hasonlóak.
Szóval az ő céljuk kifejezetten a pusztítás, rombolás volt, nem csoda, hogy a többi ember utálta őket.
De ha már USA, Amerika legrosszabb közbiztonságú városa Chicagó, ahol a legtöbb Gun Free Zone van (ez valójában azokat a helyeket jelöli, ahova tilos fegyvert vinni).
Ez a videó Amerika egyik legfelfegyverzettebb városában készült a legnagyobb zavargások idején. Egy betört üzletet, egy ledöntött szobrot nem látni. (Amúgy ha jól tudom Idaho állam)
Ez pedig Kenosha, Wisconsin állam egyik nagyobb városa, ahol nagyon kevés a fegyvertartó. Arról lett ismert, hogy relatív kis mérethez képest elég nagy pusztítást rendeztek. Meg arról, hogy erőszakos tüntetők megtámadtak egy fiút, aki simán lelőtte őket védekezésből. 17 éves volt csak akkor, és összesen 7 emberrel bánt el. Ha nem lett volna nála fegyver valószínűleg meghalt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!