Gyurcsány alatt is ilyen rossz sorsuk volt a közszféra dolgozóinak?
Figyelt kérdés
Közszolgálati egyetemen szerzett diplomával most kormányhivatalnál keresek 180 nettót2021. aug. 4. 11:36
1/7 anonim válasza:
Simán. Sőt rosszabb. Egy egykori RTF es.
3/7 A kérdező kommentje:
De akkoriban az átlagbérekhez képest magasabbak voltak a bérek, volt 13. havi fizetés is és a válság előtt évente emelkedett az illetményalap
2021. aug. 4. 11:59
4/7 anonim válasza:
Figyelj, én Gyurcsányék idején voltam kb 30 körül. Próbáltam alsó vezetői pozícióban valamiféle egzisztenciát teremteni. Pontosan emlékszem, hogy 2007- ben milyen volt a devizahiteles csapda. Emlékszem a botrányos 13. havi elvételére, a magas inflációra, a nettó!! jövedelem csökkenésre járulékemelés miatt.
Szóval aki "középosztálybeli" volt, az nagyot szívott!!
5/7 anonim válasza:
#3 Azért voltak az átlagbérekhez képest magasabbak a fizetések a közszférában, mert a versenyszférában a béka segge alatt sem voltak.
6/7 anonim válasza:
SOKKAL rosszabb volt. Katona voltam akkoriban. Olyan helyen szolgáltam, ahol egyetlen fillér illetményfejlesztést nem kaptunk - az egész időszak alatt, amíg ő volt hatalmon. Technikai fejlesztés nem volt. Lényegében semmi nem működött, - szó szerint csak túlélni próbáltunk egyik napról a másikra, - miközben sorra építették le a személyi állomány és a még használható római kori technikát is egymás után vonták ki a rendszerből annak ellenére, hogy semmit nem kaptunk helyette. A falakon kívül futottak a vezetékek, nem volt takarítószer, két darab 25-ös égő fényénél adtam éjszakai szolgálatot, - mert nem volt más, - romokban hevert az épület, amelyben szolgáltam, de olyan szinten, hogy hatalmas foltokban hiányzott kívül-belül a vakolat, a rám bízott technika gyakorlatilag roncs volt és egy jó nagy halom HTK-jegyzőkönyv, - kettő évembe került, mire azt elértem, hogy az összes technikám önjáró képességgel bírjon és a fele hadra fogható legyen, mely eredményt azzal "ünnepelhettem meg", hogy vihettem utána azt is a selejtező telephelyre. Sok, egyébként magas szinten képzett katona akkortájt hagyta abba a katonai pályafutását, mert egyszerűen nem tudott megélni abból, amit "illetmény" címen kaptunk. Volt, hogy nem tudtam alapvető számlákat befizetni. Morálisan is nagyon igénytelen, rossz volt a helyzet.
7/7 anonim válasza:
Volt 13. havi fizetés egészen 2007-ig, ha jól emlékszem.
Még nyugdíj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!