Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról,hogy egy...

Mit gondoltok arról,hogy egy diákszervezet sokkal jobban látja az oktatás problémáit, mint a kormánypárti és ellenzéki politikusok?

Figyelt kérdés

[link]

Például a 9 órai iskolakezdés is.

A különböző korcsoportokban egészen máshogy működik az emberek bioritmusa.

Én a rendszerváltás után voltam iskolás, de még akkor is sok-sok kommunista rendszerből visszamaradt metódus volt az oktatásban.Ilyen például a 0. óra, ami heti 2x is volt.Ha jól tudom, még mindig nem törölték el ezt a hülyeséget.

2021. aug. 1. 08:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

Kerdezo, jol latod, vannak orszagok akik bevezettek es mukodnek, sot jol mukodnek.

Itt gyakorin ne varj sok ertelmes/hasznos valaszt az emberektol, csak mergelodni jonnek meg kotozkodni, de ok meg sem magyarazzak hogy mi a problema az otleteddel, allitasoddal, csak jonnek es annyit irnak hogy "nagyon hulye vagy" vagy valami hasonlo.

Koztudott, hogy M.o-n a tanitas egy kalap szar a koznevelesben. Valoban full felesleges dolgokat tanitanak, kernek szamon, hogy 1 hetre ra elfelejtsed. Nem hiszem, hogy azon kene mulnia barminek is az eletemben, hogy tudom e mi az a hexameter, pentameter, allegoria pontos definicioja, bemagolni nyelvtani szabalyokat amiket ugy is tudsz alkalmazni csak pontosan definialni lehet nem tudod, bemagolni verseket amik total nem erdekelnek, bemagolni a sumer birodalom fontosabb es kevesbe fontosabb jellemzoit. Es meg egy csomo mas hulyeseg.

Es ezen mulik peldaul az egyetemi felvetelid mert az a 2 pont hianyzott.

Viszont azt is vedd figyelembe, hogy M.o jelenleg nagyon konzervativ, hagyomanyos es nem rugalmas semmilyen tekintetben. Szellemi fejlodes az megallt, es sorra hagynak le minket a putribbnal putribb orszagok is.

Olyan hogy M.o-n reggel 9 kori iskolakezdes errol almodni lehet csak. Alapbol ez a 0. ora (ami nem tudom masoknal mi volt, de nalam tesi, aminek meg vegkepp nincs ertelme hogy keljen masfel oraval hamarabb, hogy fussak 10 percet?) egy hatalmas hulyeseg.

Ne varjal a jelenlegi kormanytol ilyen reformokat, sot, talan inkabb megtobb ilyen hulyeseget.

2021. aug. 1. 10:05
 12/16 anonim ***** válasza:
66%

"Például a 9 órai iskolakezdés is.

A különböző korcsoportokban egészen máshogy működik az emberek bioritmusa."

Hát ha így nézzük akkor már az egész oktatási rendszer, maga a kötelező oktatás az alapjaiban véve rossz.Gyerek sőt élet ellenes. A 45 perces órákkal a padokba kényszerítéssel,az egyöntetűsített osztályokkal...

2021. aug. 1. 10:42
 13/16 anonim ***** válasza:
8%

Másnak is ugyanolyan xar, nem 2 pont hiányzik a felvételidből, hanem az előtted lévő jobban vette az akadályokat, mint te, ezt inkább így kell megközelíteni. Ha 50 diákot vesznek fel és az 50.-ik be tudta magolni a hexameter definícióját, de te nem, akkor nem te érdemled meg az egyetemi helyet. Való életben sokszor még ennél is sokkal abszurdabb dolgok a döntőek abban, hogy kit vesznek fel, ki jut előrébb karrierben, kinek fut be a vállalkozása stb... Aki nem tud alkalmazkodni egy xar rendszerhez de a való élethez sem tud alkalmazkodni és emiatt siránkozik, azt nem tudom sajnálni.

Az pedig egy hülyeség, hogy legyen 9 óra az iskolakezdés, 8-ra megy a szülők többsége dolgozni, mégis ki viszi be a gyerekeket suliba? Másfelől értem én, hogy "trendibb" délig aludni és éjjel lefeküdni, de attól még ott van rengeteg "nem trendi" ember, akik minél hamarabb le akarják tudni a munkát/sulit, hogy több idejük maradjon délután. Miért azok alkalmazkodjanak, akiknek normális a bioritmusuk és mondjuk 10:30-kor lefekszenek és 7-kor felkelnek azokhoz, akik éjjel 2-ig CS:GO-znak és reggel nem tudnak felkelni, ezért siránkoznak, hogy kezdődjön később az iskola? Én feküdjek le később, hogy a másik az éjfélkor elkezdett LOL meccset még betudja fejezni?

2021. aug. 1. 10:55
 14/16 anonim ***** válasza:
94%

Lehet, félre lettem értve: nem mondtam, hogy 9-kor iskolába menni hülyeség. Igazából egyetértek vele. Nekem a "diák jobban tudja, mint a miniszter" megfejtéssel van bajom.

Vannak olyan dolgok, amik otthon ülve baromi egyszerűnek tűnnek, mert nem neked kell megcsinálni. Ezt hívják naivitásnak, ami tök rendben van. 20 évesen én is azt gondoltam, hogy az egészségügy, az oktatás és a romák kérdése pikk-pakk negoldható.

Ettől még egyszer: tök igaz, hogy a magyar oktatás üvölt a reformért, ahogy az is igaz, hogy a vezetőség egy árva fűszálat sem tesz ezért keresztbe, ami 11 év után már minimum irritáló. A 9 órás kezdés is jó ötlet szerintem.

Csak azt ne állítsuk, hogy a diákszövetség tizenegynéhány pontjával már mindjárt jobb lenne.

2021. aug. 1. 10:58
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

13

Nem kell rogton tipik-gyakori modon mergelodni meg inzultalni es szemelyeskedni, meg mar rogton elhordani benanak hogy nem tudok alkalmazkodni vagy nem tudunk meg hogy a masik jobb volt mint en, lol.

Boven tudna meg M.o is alkalmazkodni ilyen eletkonnyito reformokhoz - lasd a covid home officet.

Annyi a kulonbseg, hogy csak akarni kell.

Ha valaszolsz akkor legkozelebb hagyd ki a szemelyeskedest meg az emberekrol alkotott nezetedet es a topiccal foglalkozz, szerintem.

2021. aug. 1. 11:01
 16/16 anonim ***** válasza:
67%
Isten ments hogy 9 órakor kelledjen menni, ez a 8 órai kezdés nem megterhelő, nem akarok tovább bent rohadni
2021. aug. 2. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!