Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz, hogy a baromi drága...

Igaz, hogy a baromi drága Balaton azért népszerű még most is, mert a magyarok döntő többsége meg sem tud mukkanni angolul, hogy külföldre utazhasson?

Figyelt kérdés

[link]

Lehetne menni sokkal olcsóbban Görög- vagy Horvátországba, de sokan csak a Balaton, a Balaton... ez van a fejekben miközben két zsíros lángosozás és három hínártól bűzlő flip flop papucsozás közben a NER elit a fürdőnadrágjából is kilopja csóró magyart.

Nem lehetséges, hogy sokan azért nem mennek az országhatáron túlra, mert - nem beszélve, hogy a Suzukijuk 300km-nél többet nem bírna ki - meg se tudnak mukkanni angolul, ami nélkül nyilván meg lehet halni egy külföldi nyaralás során is, jól gondolom? Emiatt egész évben güriznek, hogy a francia Riviéránál drágább magyar pocsolyához eljussanak elmondva, hogy idén is voltak nyaralni.

2021. júl. 28. 22:04
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
59%
Egyszerűen nincs szabadság, hova tegyem a gyerekeket, különben is, pénz, az elfogyott. Ez milliók gondja, nem mozdulhatnak, azért vannak annyian Pesten nyáron. Nem vagyunk pénzzel bőven kitömött és szállodahajóval utazgató, unatkozó német nyugdijasok! Mi csak egyszerű magyar melósok vagyunk, ez a helyzet.
2021. júl. 28. 22:38
 12/47 anonim ***** válasza:
53%

Elindult az elméletek gyártása.

Az ellenzék azt terjesztette, hogy a Balatont elvették a magyaroktól, a magyarok már meg sem engedhetik maguknak a Balatont. Ennek ellenére tumultus van, pedig külföldiek alig. Bizony sokan megengedhetik maguknak a Balatoni árakat. Ezt nem akarják elfogadni a kormányellenesek, ezért jönnek az alternatív magyarázatok, hogy mégis miért van tele a Balaton.

2021. júl. 28. 22:38
 13/47 anonim ***** válasza:
53%
Plusz azt is mutatja, hogy milyen jól él ez a derék, bátor kipcsak níp, így a Vezírnek való köszönet meglesz sokak részérűl 2022-ben:).
2021. júl. 28. 22:42
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

20-30e egy jobbfajta szinkronfordító tolmácsgép.

Van benne kb 80 nyelv.

Úgyhogy már nyelvet sem kell tanulni ha van olyanod.

Idén meg azért lett a balaton, mert külföldre menetelhez kell az oltás, vagy ha nincs akk fizetős tesz, akár karantén, ilyenekre meg nem akarnak költeni linkre.

2021. júl. 28. 22:42
 15/47 anonim ***** válasza:
41%

2.!

"1. a magyarok többsége tanult idegen nyelvet, mivel az általános iskola alsó tagozata 4. osztályától kötelező."

Ez egyáltalán nem jelenti azt, hog össze is tudnak rakni egy egszerű mondatot idegen nyelven! Olyan hatékon y a nyelvtanítás az iskolákban, h sokan megmukkanni se tudnak idegen nyelven! hiába "tanult" valaki angolul 4 évet általánosban, vagy még 4 évet középsuliban. A plíz bitte pizza metró szavakat nyelvtanulás nélkül is lehetne tudni, de akkor se tudják sokan.

2021. júl. 28. 22:48
 16/47 anonim ***** válasza:
63%
Egy horvâtországi tengeri nyaralàshoz milyen idegennyelvet kell tudni? Éttermekben adnak magyar nyelvű étlapokaz,a turisztikai irodákban is van magyar nyelvű informáciòs anyag,magyar idegenvezetők is vannak.
2021. júl. 28. 22:57
 17/47 anonim ***** válasza:
71%
Nem igaz. Egyrészt egy átlagos balatoni nyaralás inkább olcsóbb egy átlagos külföldi nyaralásnál. Egyszerűbb, gyorsabb odajutni is. Amiket írtál az mind ostobaság, látszik, hogy még kisgyerek vagy és hallottál valamit a felnőttektől a témáról.
2021. júl. 28. 23:22
 18/47 anonim ***** válasza:
50%
Nyaraltam sokat külföldön, angolul nem, német nyelven beszélek. Keveset oroszul. Legtöbb helyen angolt használták, de így sem volt probléma. A Balaton nem lábáztató, gondolom nem jutpttál még ide se. Édesvizi, lassan mélyülő, gyerekeseknek ideális. Rengeteg jó stranddal, ami fel van szuperül újítva. Millió program lehetőség gyerekeseknek elérhető távolságban, kalanpark, állatkert, csúzdapark,bobpálya, mozi, gokard, millió kirándulóhely. A Balaton szép, rengeteg kilátó, a változatos képéről nem beszélve. Nekünk van nyaralónk itt, egész nyáron lent vagyok a gyerekekkel. Vannak ilyen nagyokosok, mint te, akik kérdezik, hogy miért nem külföldre viszem őket. Egy, szerintem, ha megkérdezném, hogy mit választanának, itt 2 hónap, az itt nyaraló kis barátaikkal és millió program vagy 1 hét Horvátország, sós vízben, esetleg köves parton, program lehetőség városnézés, ugyanez Görögország, Olaszország, ráadásul utazás stb, előre boritékolom a választ. Úgyhogy kisgyerekeseknek a legjobb választás. Amúgy miért zárja ki a kettő egymást nálad kérdező, sokan ugranak le a Balatonra is nyáron és mennek külföldre.
2021. júl. 29. 00:15
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
Én német-orosz tolmács vagyok, még a 80-as évek elején jártam egyetemre, akkor ez még menő kombinációnak számított, erre volt a legnehezbb bekerülni a nyelvszakok közül, akkor az angol még nem volt divatos. Én is fordítottam egy csomó Magyarországról szóló kiadványokat, térképeket orosz meg német túristáknak, más országokban is csinálnak ilyenekt magyaroknak. A külföldi nyaralásnak nem feltétele se angols e egyéb nyelvtudás, csak számomra jó érzés, ha több emberrel kontaktab tudok jönni, én is észrevettem 2018-ban Bulgáriában, hogy automatikusan angolul próbáltak a hotelekbe szólni, de valahogy lebeonylítottuk végül németül is a társalgást. Amúgy éna vírus elött ugy szoktam egyik évbena Blataonra menten, másik évbena tengerre Bulgáriába vagy Horvátosrzuágba,a a kettö nem zárja ki egymást.
2021. júl. 29. 01:39
 20/47 anonim ***** válasza:
100%
Kulfoldi sem tud magyarul - meg is idejon es a suket/nemakat is megertik a vilag minden pontjan valahogy.
2021. júl. 29. 06:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!