Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A heteró emberek hibásak...

A heteró emberek hibásak azért, mert a melegek és transzok nagy számban követnek el öngyilkosságot?

Figyelt kérdés

2021. júl. 26. 19:31
A kérdező szavazást indított:
Maradéktalanul, hiszen a társadalom homofób és jen fogadják el őket.
Nagyobb részt igen, mert sokan előítéletesek, ami öngyilkossághoz vezet.
Nem, hiszen mindenki a saját életéért a felelős, és ezt ne hárítsa át másra.
Nem, mert bár az előítéletek jelen vannak, ez közel sem elég indíték egy öngyilkosságra.
47 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:
*nem fogadják el
2021. júl. 26. 19:32
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
A kérdés inkább, hogy mibe kerülne elfogadóbb lenni?
2021. júl. 26. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:
94%
Társadalmi szintre nem vinném el, mert nyilvánvalóan nem lesz senki öngyilkos azért, mert a társadalom homofób. Inkább családi, de főként szülői szinten okozhat a homofóbia problémát. Képzeld el, hogy egy meleg fiatal vagy, akinek a szülei otthon agybafőbe b..ziznak, nem tudván, hogy te is az vagy. Vagy még rosszabb, a szülők/család sejtik, hogy valami van, és ezért passzív agresszívan terrorizálnak. "Nehogy nekem b..zi legyél, mert kitagadlak!" "Miért nem csajozol, nehogy b..i legyél nekem mert öngyilkos leszek!?" Egy ilyen környezetben felnőni azért nem leányálom és sajnos érzelmileg nem mindenki olyan erős, hogy elintézze annyival, hogy 18 éves korban lelép otthonról aztán kész.
2021. júl. 26. 19:49
 4/8 anonim ***** válasza:
44%

Anno (~12 éve) általánosban az volt a "divat" hogy minden csendesebb gyerekre ráaggatták a többiek hogy b**i. Velem is ez történt, pedig mai napig heteró vagyok (és ezután is az leszek).

Szerintem attól hogy az iskolában nem tanítják a homoszexualitást csak annak kedveznek akit keresztény családba nevelnek fel, most sajnálom hogy megint ide kell kilyukadni, de személyes tapasztalatból mondom:

Aki vallásos neveltetésben részesült, mint ahogy én is (református vagyok), sosem szekálta a másikat, több akkori haveromat is csúfolták, szekálták volt is sírás, de mi sosem kezdeményeztünk, sőt védtük egymást.

Aztán persze ahogy nagyobbak lettünk a szekálás is eltűnt. De ezzel oda akarok kilyukadni, hogy szerintem aki vallásos az elfogadó, nekem sincs gondom a melegekkel, viszont az LMBT mozgalmat nem tartom jó ötletnek, szerintem ezt nem ilyen formában kéne, így kezd egyre inkább elfajulni a dolog.

Másfelől a kérdésre válaszolva nem feltétlen azt szekálják aki meleg, de még inkább nem igaz az hogy ettől lesz valaki öngyilkos. Az öngyilkosság okozója elsősorban a családi környezet, az aki otthon sem érzi jól magát mégis hol érezhetné jól magát? Vagy aki otthonról nem kap támogatást vagy legalább valami támpontot akkor mégis honnan kapna?

Szerintem el kell fogadni hogy vannak melegek a társadalomban (bár szerintem ez alap norma lenne), viszont ennek a népszerűsítése elfogadhatatlan. A népszerűsítés nem olyan dolog ami a társadalom hasznára válna, sőt csak fokozná a feszültségeket ahogy az most is látszik.

2021. júl. 26. 19:50
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

"Szerintem el kell fogadni hogy vannak melegek a társadalomban (bár szerintem ez alap norma lenne), viszont ennek a népszerűsítése elfogadhatatlan"

Hogy fogadsz el valamit, amiről nem is tudod, hogy létezik, mert nem lehet beszélni róla, mert az idióták már azt népszerűsítésnek tartják ha két férfi megfogja egymás kezét? Vagy te mit értesz népszerűsítés alatt? Ez ugyanaz a mantra, mint mindig. Mi elfogadunk titeket, nem nyomunk el benneteket, de lécci csináljátok a 4 fal között, ne is lássunk titeket, ne is tudjuk, hogy léteztek.

2021. júl. 26. 20:00
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

#3, #4 szerintem igenis társadalmi szintű probléma. Persze nem a hetero emberek a hibásak, hanem a homofób emberek. Nagyobb városokban ez még talán kisebb probléma, de kis városban, faluhelyen gyakorlatilag megoldhatatlan.

Egy az egyben nem tolnám rá a családra sem. Elfogadó család mellett is okozhat egy meleg fiatalnak lehetetlen helyzetet az elutasítás.

Gondoljatok egy erősen elutasító osztályközösségre, vagy munkahelyi közösségre. Meleg ismerőseim azt mondták, az a legnehezebb, hogy egy ilyen közösségben mindig, minden helyzetben kontrollálnod kell önmagad. Arról szól a Pride és arról szólnak az LMBTQ mozgalmak, hogy legalább az állandó rejtőzködést, hazugságot, színjátékot abba lehessen hagyni.

#4 Látom próbálsz a saját moralitásod és a környezeted elvárásainak is megfelelni. :) Örülök, ha a Ti vallási közösségetek elfogadó, de sajnos a legtöbb nem ilyen. Én római katolikus közösségekben fordultam meg inkább, de nagyon ritka kivétel volt, aki hozzád hasonlóan elfogadta volna a melegeket.

Csak néhány megjegyzés az általad leírtakhoz. Öngyilkos akkor lesz valaki, ha nem tud úgy élni, ahogyan jelenleg él, de nem képes változtatni az életén vagy a körülményeken. Van egy mondás, miszerint aki öngyilkosságot kísérel meg, az nem meghalni akar, hanem nem akar így élni.

Nincs ilyen, hogy a homoszexualitás népszerűsítése. Ez egy politikai humbug. A homoszexualitást nem lehet népszerűsíteni, propagálni. Valaki vagy az, vagy nem az. Attól, hogy melegek az utcán vonulnak senki nem lesz meleg. Attól, hogy elmondják egy iskolában, hogy a heterókon kívül vannak mások is, még senki nem lesz sem meleg, sem transz. Ettől senki nem fogja levágatni a fütyijét, mint ahogy most a kormányzati médiában riogatnak.

A feszültséget nem az LMBTQ közösségek fokozzák, hanem a kormányzati propaganda (amely valós propaganda, ellentétben az ismeretterjesztéssel és az érzékenyítéssel).

2021. júl. 26. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Á nagy keresuténykedők os megszólták jézust hogy kivellt egy asutalhoz enni és inni.

Neki nem volt félnivalójs hogy bünözökkel ült egy asztalhoz, mert ő tudta nem kisérthető. Maga az ördög probálkozott vele 40 napig, mégsem sikerült. Még hitén keresztül is probálta megfogni, mikor arra boztatts ugorjon le.

Ezek a homofóbok meg annyira félnek hogy megfertőződnek, ha ilyet látnak. Pedig ez semmi, amit a rabbik éltek át, amikor Jézust bözökkel látták egy asztalnál.

Nem az igazakhoz szólok, hanem a bűnösökhöz. D

2021. júl. 27. 00:06
 8/8 Vuk-91 ***** válasza:
93%

Nos.. nem a heterók, hanem a felnőni képtelen vérkeresztény, vagy más okból homofób emberek sokasága az ami a gondokat okozza, meg ugye azok, akik a társadalom "szabályait" írják, vagy írták. Meg a szülők, akiknek minden álma, hogy a vérvonal ne szóljon másról, mint a végtelen és féktelen szaporodásról. Magyarul unokát akarnak.

Az a baj, hogy még BŐVEN van mit javítani az emberek felfogásán, és sokan annyira vademberek, hogy minden kifogást felhasználnak csak azért, hogy embereket nyomorítsanak meg, a homoszexualitás csak egy a sok "fúúúú ez de csúfolnivaló" dologból. Terrorizáltak engem például azért, mert szerintük "szellemi fogyatékos" és "nukleáris hülye" (bármit is jelentsen az a nukleáris szó ebben a kontextusban) voltam (a poén az, hogy én voltam a legjobb tanuló), és volt olyan, aki az apjával fenyegetőzött, ha szembe mertem szállni a bánásmódjukkal. Amúgy autista vagyok, nem túl szociális manapság (régen bezzeg). Van, akit kövérnek csúfolnak (még akkor is, ha közelében sincs a kövérségnek), van, akit azért csúfolnak, mert szerelmes, és van, akit azért, mert nem, vagy éppen szűz, vagy éppen elvesztette a szüzességét, vagy éppen daganatban szenved, esetleg rákban... a csíragyerekek mindent képesek kihasználni...

2021. aug. 13. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!