Miért olyan nagy szimbólum a betyárság a Mi Hazánk
körében?
Figyelt kérdés
Toroczkaiék betyárnapot meg miegymást tartanak, amikor elég kétes hírük van. Nincstelenek voltak, akik loptak, raboltak, néha gyilkoltak is, még Rózsa Sándor is. Legtöbbjük negatív karakter volt. Akkor miért éljenzik ennyire őket?
Nem tudom, de megnézném a sok Mi Hazánkos arcát egy DNS teszt után. Sírva szaladnának körbe-körbe miután megtudnák, hogy szinte nincs is bennük magyar vér csak kevert. :)
2021. júl. 23. 20:29
2/9 anonim válasza:
A Mi Tanyánkhoz pont illenek a tele szteroidozott agyatlanok.
2021. júl. 23. 20:41
3/9 anonim válasza:
Van az ún. LARPing, az élő szerepjátékozás, amikor egy csomó szűz programozó kocka összegyűlik jelmezekben és valamilyen mellékes történetet eljátsszva azt mesélik be magukról, hogy valójában nem a világ lúzerei, hanem daliás királyfiak és hősök.
Na, ugyanez a betyározósdi a Mi Gatyánknál.
2021. júl. 23. 20:45
4/9 anonim válasza:
Jé,egy kocka!
2021. júl. 23. 20:59
5/9 anonim válasza:
Srácok véletlenül félreolvastam. Én betyársereget olvastam betyárnap helyett. Ott viszont tényleg szteroidozott agyatlanok vannak, csak a kérdésbe nem ez volt írva. Amúgy nem vágom a témát, nem vagyok otthon, hogy oda kik mennek, nyilván sokféle ember. A betyársereg edzéséről viszont láttam már videót.
2021. júl. 23. 21:04
6/9 anonim válasza:
Ne általánosíts! Nekem, mint mi hazánkosnak például nem nagyon csúszik a betyárkultusz, nagyjából azok miatt, amit leírtál. Rózsa Sándor egy bűnöző volt, egyetlen erénye, hogy szerette a hazáját. Nálam viszont ez nem elég ahhoz, hogy nemzeti hősnek tartsam...
2021. júl. 23. 22:09
7/9 A kérdező kommentje:
Én is szimpatizálok a Mi Hazánkkal, bár tag nem vagyok. Ezért is érthetetlen számomra, hogy miért a rablásból élő réteget választották jelképnek, mert nem voltak Robin Hoodok. Lettek volna inkább vitézek, lovagok, csend őrök... Oké, hogy a betyár hungarikum, de az életforma, amit folytattak nem összeegyeztethető a Mi Hazánk által képviselt elvekkel. Pont az ilyen emberek ellen küzdenek.
2021. júl. 23. 22:31
8/9 anonim válasza:
Én úgy érzem, a betyárságról egy afféle romantikus idilli kép alakult ki a kulturális köztudatban, és a Mi Hazánk (is) ezt próbálja meglovagolni.
Megjegyzem, a szegedi tanyákon - ahová Ásotthalom is tartozik - a helyi népi legendák között rengeteg szól betyárokról. Egyszerűen a betyárság idealizált képe része a helyi néphagyománynak. Ezért gondolom azt, hogy teljesen jogos Rózsa Sándor napokat tartani Ásotthalmon. Rózsa Sándor legendás alakja a magyar néphagyománynak, ha pedig így értelmezzük, akkor abszolút illik a képbe.
2021. júl. 23. 22:43
9/9 anonim válasza:
Ugyanazért amiért Pipás Pista is inkább riogatós mumus mint tényleges hóhér sorozatgyilkos a köztudatban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!