Mit válaszolnál a pedagógusok ezen kérdéseire?
Kijavították a tanárok Orbán népszavazási kérdéseit
Szeretné-e ön, ha folytatódna a trend és a kormány teljesen lezüllesztené az állami oktatást?
Egyetért-e ön azzal, hogy többdiplomás pedagógusok kevesebbet keresnek, mint a semmiféle szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozók?
Szeretné-e ön, ha csak privát és egyházi iskolából lehetne eséllyel felsőoktatásba jutni?
Szeretné, ha a tanárok csupán pont annyit tudnának tantárgyukról, mint a középfokú érettségire készülő diákok?
Szeretné, ha a gyermeke képzett szakemberektől kaphatna segítséget az iskolában szexuális felvilágosítást érintő kérdésekben?
Egyetért-e ön azzal a kormányzati alapvetéssel, hogy 24 Ft/év/gyerek kormányzati támogatás elegendő az iskolai erőszak visszaszorítására?
Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskola képtelen megtalálni azokat a szakembereket, akik a szexuális fejlődésen kívül a kábítószer-fogyasztás káros hatásaival, az iskolai erőszakkal, az internet veszélyeivel és egyéb testi és szellemi egészségfejlesztéssel kapcsolatos témákban segítséget tudnak adni a gyerekeknek?
Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolában kiskorú gyermekeknek szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartanak?
Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy az iskolákban, kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítenek?
Valóban elhiszi ön azt az állítást, hogy gyermekekkel foglalkozó szakemberek szándéka az, hogy népszerűsítsék a nemátalakító kezeléseket kiskorú gyerekeknek?
Mielőtt megnyitottam volna a belinkelt cikket már tudtam, hogy a PDSZ nevű DK-s szervezetről van szó, akikre "tanárok"-ként hivatkoznak, és futtatják őket.
Nem kell foglalkozni velük. 😉
Hát nagyon remélem, hogy ez csak egy hangos kisebbség a pedagógusok köréből, mert ezek legalább olyan primitívre sikerültek, mint a kormány kérdései..
"Szeretné, ha a tanárok csupán pont annyit tudnának tantárgyukról, mint a középfokú érettségire készülő diákok?"
Viccen kívül, én tanítottam pár évig, de elszomorító, hogy - nagy tisztelet a kivételnek, de - sok tanár mennyire nem felkészült a saját szaktárgyából. Főleg a már 20-30 vagy még több éve pályán levők, akiknek anno tanították egyetemen a szaktárgyat, de azóta nem volt igényük továbbképezni magukat a saját tudományterületükről. Mert azért történt néhány változás, akár szemléletben, akár a konkrét tananyagot illetően, ami 20-30-40 éve még bevett dolog volt, de ma már ez nem igaz.
Én úgy gondolom, a tanároknak a lehető legkiválóbb szakembereknek kéne lenniük a saját tudományterületükön, de ez sajnos - nagy tisztelet a kivételnek -, nem így van, én ezt tapasztaltam.
6. Úgy már egy fokkal jobb.
Helyesen pedig:
Egyes "tanárok". Így, időzőjelbe téve.
7.
Tanár létedre tisztában kéne lenned azzal, mekkpra tanárhiány van és , hogy csak egy példát mondjak, nálunk fizika órára a testnevelésre szakosodott tanár jár be órát tartani.
1. Miféle trend? Már az ezredforduló után is pocsék volt az oktatás, az utolsó szög a koporsóba a kompetencia alapú baromság volt.
2. Ne a papírt nézzük, hanem a munka értékét. Néhány tanártól hét számjegyű fizetést sem sajnálnék, mert tényleg minden erejükkel azon vannak, hogy a diák tanuljon, de jól is érezze magát. Ellenben a többségen látszódik, hogy szarik az egészre. Teljen le a munkaidő, minél kevesebbet kelljen dolgozni ez idő alatt, aztán kalap kabát, a gyerek majd tanuljon magától.
3. Erről nincs tudomásom, mondjuk én eleve tiltanám a vallás kötelező tanítását, elvégre törvény írja elő, hogy senkit nem érhet megkülönböztetés a vallása miatt.
4. Ez jelenleg is igaz a többségre, sőt. Nem egy tanárral találkoztam már, aki még az érettségit sem tudta volna hármastól jobbra megírni. Példának okáért tudok olyan tanárról, aki szerint a gravitáció felemeli a tárgyakat. És igen, ezt a saját fülemmel hallottam, és nem vicc volt.
5. Pontosan. Képzett szakemberek, nem pedig szélsőséges aktivisták. Évente van orvosi vizsgálat az iskolákban, az egy tökéletes alkalom lenne arra, hogy mindenkivel privát módon megbeszélhessék ezt a témát. De csak 7. és 8. osztálytól felfelé.
6. Ezt eleve nem kéne pénzzel megoldani. Az iskola nem nevelőintézet, nem kéne dolguk legyen az erőszak megfékezése. Inkább a szülőket szankcionálnám többszöri eset után azért, mert nem tudják féken tartani a gyereket. Egyszer-egyszer mindenki belekeveredik valamibe, de akivel nem foglalkoznak, azt könnyű kiszúrni a folyamatos agressziója miatt.
7. Elhiszem, mivel nálunk is volt "prevenció". Az egyetlen ami megmaradt az egészből az az, hogy jól nézett ki az erre kijelölt oktató, és sunázta volna a fél osztály. És nem, nem azért maradt meg ez mert szexista állat vagyok, hanem azért, mert szerencsétlen ennyire nem tudott tanítani.
8. Saját szememmel láttam egy iskolai "pride" napot és annak eredményét. Van még kérdés?
9. Ezt kétlem, bár az előző pont után már inkább mondom azt, hogy jobb félni mint megijedni. Egyébként ha nem történik ilyen, miért zavar bárkit is a tiltása?
10. Ez ugyanaz mint az előbbi.
Remélem beéred ennyivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!