Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy újabb járványhullám...

Egy újabb járványhullám esetén népszerű lépés lenne a kötelező oltás mindenkinek?

Figyelt kérdés

Itt most nem a hangos kisebbség oltásellenesekre gondolok, hanem a lakosság egészére. A többség már beoltatta magát és nem hőzöng.

Szerintem amúgy simán vállalható, sőt a veszélyeztetett nyugdíjas szavazóbázis még örülne is neki.

2021. júl. 20. 09:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Aztán munkáz is csak így lehetne vállalni."

Ezt sosem fogják meglépni a "munkaalapú társadalomban".:D

Mégis miből fizetnének hirtelen hárommillió embernek munkanélküli segélyt?

Vagy tán az se járna oltás nélkül?

Szerintem ne akard kipróbálni, mire képesek az éhes, elkeseredett tömegek, ha már nincs vesztenivalójuk.

2021. júl. 20. 10:16
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

#8: CDC COVID-19 Survival Rates

Age 0-19 — 99.997%

Age 20-49 — 99.98%

Age 50-69 — 99.5%

Age 70+ — 94.6%

Oltas nelkul. A most terjedo delta varians eseteben pedig meg ennel is jobbak a szamok.

Semmifele elethez valo jogod nem serul, ellentetben egeszseges milliok munkahoz, tanulashoz, szabad mozgashoz stb. valo jogaval, ami nagyon is serult az elmult masfel ev soran es amelynek hosszutavu, egeszsegre, igy eletminosegre es elettartamra is kihato kovetkezmenyei meg csak ezutan valnak majd nyilvanvalova. Es amiert sem te, sem a hozzad hasonlok nem vallaljak majd a felelosseget.

Jogod van tovabba otthon maradni, tavolsagot tartani, egyeni vedoeszkozoket hasznalni es kiszallni vegre mas emberek eletebol. A szubjektiv felelmeid es a biztonsagerzet iranti vagyad nem magasabbrendu ugyanis, mas emberek alapjogainal, amibe az onrendelkezesi jog is beletartozik.

CDC: Centers for disease control and prevention

2021. júl. 20. 11:03
 13/20 anonim ***** válasza:
57%

Nem kell semmit tenni, ha megbetegszik az oltatlan, akkor pár hét, és vagy meggyógyul, vagy meghal, nem kell semmit csinálni, nem kell segély, vagy hasonló, ez már tisztára magánügy.

A többség rövid idő alatt túl van rajta oltás nélkül is, az a pár tízezer ember meg aki belehal, országosan nem oszt, nem szoroz, mindenkinek a saját rizikója, mert az élete csak neki feltétlenül fontos, másnak kevésbé.

A lehetőség adott az oltásra, oszt annyi, ha nem kell, akkor nincs semmi teendő, én úgy vélem.

Azért szép, hogy egyesek kimennek az idősebbekhez meggyőzni őket, nagyon humánusnak tartom a törekvést, de kényszeríteni senkit nem lehet még a saját érdekében sem, mondjuk az orvosok az más kérdés, ők nem fertőzhetnek meg senkit, nekik lehet kötelező, egyetértek, vagy ne menjen orvosnak, ha kételkedik az orvostudományban.

2021. júl. 20. 11:05
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
15) hàny fertőzöttből halt meg 36 ezer?bár mintha 30 ezres számot hallottam volna.hogy jött ki a 46 ezer?hülyíteni próbász,erre vagy képes meg jelentgetni persze.
2021. júl. 20. 11:54
 15/20 anonim ***** válasza:
4%

#15: 13 vagyok. Lol, nyugodtan toroltesd az official CDC statisztikat (bar magad is felkeresheted az oldalt, nyilvanos ugyanis), attol a valosag meg nem valtozik meg.😁

Nehezedre esik az olvasas, azert nem tunt fel, hogy ez egy korcsoportokra bontott statisztika? 70 folott tobb, mint 5% a halalozasi arany. Te meg a teljes nepessegre vetitett szamokkal hasonlitod ossze.(Nem mellesleg a te hozzaszolasodban szereplo szamok viszont hamisak, ez is konnyen ellenorizheto.) Vagy szamolni sem tudsz? 🙄😆 Nem meglepo mondjuk.

2021. júl. 20. 12:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Te be vagy oltva? Feltételezem, igen. Akkor mit vergődsz?

Másodsorban az általad emlegetett „hangos kisebbség oltásellenesek” is a lakosság egészéhez tartozik. Az általad megfogalmazni akart mondat helyesen így hangzana: Itt most a lakosság azon részére gondolok, akik beoltatták magukat.

Az 5 számú válaszodat idézném:

„3: szerintem fokozatosan kell csinálni, amolyan szalámitaktika az oltásellenesekkel szemben. Először csak vissza kell hozni, hogy igazolványt kérjenek az általad mondott helyeken. Aztán jöhet a kifizetések ehhez kötése. Aztán munkáz is csak így lehetne vállalni. Ezután jön az általános kötelezővé tétel mindenkire, a kimaradók megbírságolása, végül rendőr vinné be őket oltatni.”

Itt van egy kis logikai bukfenc, ha nincsenek kifizetések az oltatlanoknak, akkor megmondanád, hogy miből fizetnék a bírságot? A „szalámitaktika” kifejezéshez pedig csak gratulálni tudok. :S

Ennek örömére engedd meg, hogy idézzek egy részletet a 3-as hozzászólótól:

„Aztán lennének egyéb eszközei: oltáshoz kötném az állami pénzek kifizetését (csok, családi pótlék, nyugdíj). Nem oltatod be magad, nem kapsz pénzt.

Tudom, lenne óbégatás és sivalkodás, de van egy réteg, akivel cssak így érdemes beszélni.”

És akkor te kérdező, az élethez való jogról beszéltél pár hozzászólással lejjebb?

A családi pótlék mindenképpen szükséges a családok megélhetéséhez. Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy a mai árakat ismerve minden család normálisan meg tud élni a családi pótlékkal együtt is. (Élethez való jog.)

Aztán vegyük a nyugdíjat. Sok nyugdíjas be van oltva, nekik folyósítanád a nyugdíjat. Ez rendkívül megkapó kedvesség a részedről.

Akik nincsenek, mert tartanak az oltás következményeitől, -de ledolgoztak mondjuk 40-50 évet-azok mégis mi a fenéből tudnának rezsit fizetni, enni? (Élethez való jog.)

Akik olthatatlanok, és mondjuk dolgoznak vagy nyugdíjasak, azoknak se munka, se fizetés, se nyugdíj, Tehát ismét felvetődik a kérdés, hogy miből fizetnék a rezsit, miből tudnának enni?(Élethez való jog.)

És itt vagyok a sor végén én, aki rokkantsági ellátásban részesül - a rokkantsági nyugdíj megszűnt- szklerózis multiplex és egyéb betegségek miatt. Ledolgoztam 33 évet, mikor diagnosztizáltak. A koromhoz képest soknak találták a munkaviszonyom, nosza, gyorsan le is kaptak belőle 3 évet. ( Tudniillik több helyen dolgoztam egyszerre, és akkor még olyan világ volt, hogy bejelentettek és vonták a TB-t meg a nyugdíjjárulékot a másod- és további állásokból.) Szeptemberben lesz HAT éve, hogy nem voltam kint a lakásból. Ja és nem vagyok beoltva meg nem is leszek.

Fizettem én elég TB-t, meg mindenféle illetékeket az államnak. És most, hogy fizikailag nem vagyok képes dolgozni, ne kapjam meg az engem megillető ellátásom?

És akkor lenne egy kiváló kérdésem: Hol van az élethez való jogom?

Ne gyere azzal, hogy oltassam be magam, és már kapom is az ellátást. (Legalábbis szerinted, meg a 3-as szerint) Mert először is van ám olyan is, hogy önrendelkezési jog, másodszor pedig: miért is kell aláírnom, hogy beleegyezek egy kísérleti fázisban levő vakcina beadatásába, ha az állam nem vállalja a felelősséget? Egyáltalán, hogyan tehetik így kötelezővé?

De ugye nem gond ez, majd te eldöntöd, és persze rögtön vállalod is a felelősséget, hogy a szedett gyógyszereim és a betegségeim mellett az oltás, -ami továbbra is a vészhelyzet miatt van engedélyezve- milyen mellékhatást fog okozni, és hogyan fogok abból kikeveredni?

Amint mondtam, valószínűleg te be vagy oltva, én meg nem járok ki az utcára. Hogyan is fertőznélek meg akár téged, akár mást? Vagy ha nem bízol a vakcinában, minek adattad be?

2021. aug. 1. 10:12
 17/20 A kérdező kommentje:

16: a helyzetedre (és másokéra, akiket említettél) egy megoldás van. Kitalálod? Segítek: o-val kezdődik és ltás-ra végződik.

Az hogy ezt képtelen vagy belátni, nem probléma, kényszeríteni kell azt, aki erre nem képes.

2021. aug. 1. 10:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Kényszeríteni? Aztán hogyan gondolod ezt?
2021. aug. 1. 10:21
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A még jelenleg is érvényben lévő jogszabályok és orvosetikai irányelvek pont a kérdezőéhez hasonló szociopatiás elveken alapuló renelkezések bevezetését hivatottak megakadályozni. Az ilyenek pont csak azzal nincsenek tisztában, hogy azok az elvek, amelyeket épp felrúgni készülne páros lábbal, őket is védik.
2021. aug. 8. 10:48
 20/20 anonim ***** válasza:

19-es: Látod, érdemi választ semmire nem adott, csak azt fújja, hogy kényszeríteni kell. Valami altisztképzőben lenne az ilyeneknek a helye.

Nem vagyok biztos abban, hogy -az elvakultságát tekintve- értelmezni tudná azt, amit te is leírtál.

2021. aug. 8. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!