Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is fél, hogy jövőre...

Árokpart kérdése:

Más is fél, hogy jövőre hasonló helyzet előállhat mint 2006-ban?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha a Fidesz nyerné meg a választásokat. Őszintén én attól tartok, hogy erre a sok gazdaságösztönző, pörgető prociklikus intézkedésekre nem vagyok benne biztos, hogy van rá fedezet. Emlékeztek 2005-re . Akkor még Gyurcsány is azt mondta, hogy dübörög a gazdaság és ugya tudjuk, hogy mi lett 2006-ra. 2005-ben még ha szidtam Gyurcsányt a legtöbben idiótának tartottak és elmondtak mindennek, de rá egy év múlva sajnos a keserű valóságban megvilágosodtak. Ha egy minimális kritikát megfogalmazok a kormány felé szinte le akarják harapni a fejemet, mert ugye most béremelések meg ilyen-olyan juttatások pörgetése zajlik és még talán a 2019-es évet is túl akarja a kormány licitálni, költekezni.Más is látja most hasonlónak a helyzetet?
2021. júl. 15. 23:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
51%
Nem felek, azt is tuleltem valahogy :)
2021. júl. 15. 23:44
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi a választ én így vagyok vele, de nem szívesen élnék túl hasonlót. Te is látsz benne hasonlóságot?
2021. júl. 15. 23:45
 3/18 anonim ***** válasza:
43%
Ma sokkal jobban finanszírozható Magyarország, alacsonyabb kamatokkal, magasabb természetes növekedéssel, nem lesz szükség olyan durva korrekcióra.
2021. júl. 15. 23:46
 4/18 anonim ***** válasza:
56%
Nem latok hasonlosagot, mert ido kozben sokat romlott a szemem :)))
2021. júl. 15. 23:47
 5/18 A kérdező kommentje:
3-as Legyen így, legyen igazad.
2021. júl. 15. 23:47
 6/18 anonim ***** válasza:
58%

2006 még jó volt, örültek az emberek, most is sokan elégedettek.

2008-ban ütött be a nagy válság.

Lehet, hogy most is csak 2-3 év múlva jön a nagyobb gazdasági válság. Mindenesetre intő jel, hogy a tőzsdék történelmi rekord értékeltségeket vannak sok helyen, a világ eladósodottsága is nagyobb, mint akkor. Sokan mondják régóta, hogy össze fog omlani a fiatpénzrendszer, de én még nem látok alternatívát.

A magyar államadósság olyan rekord magas szinteken van, mint 2009-ben, ezért most is sebezhető. Még rosszabb is a helyzet, mivel nincsenek meg magán nyugdíjpénztárak, melyek államosításával csökkenteni lehetett az államadósságot és privatizációs lehetőségek sem igazán vannak, mivel a nagyobb részvénycsomagok átvándoroltak egyetemfenntartó alapítványokhoz.

Abból a szempontból viszont jobb a helyzet, hogy az állam, lakosság hiteleiben nincs olyan nagy devizakockázat, mint 15 éve és a külföld felé eladósodottság is szerényebb, a finanszírozás nagyobb része van belföldről. De ha nagy a baj, a magyarok bizalma is megrendülhet az állam iránt és elkezdhet menekülni kifelé a tőke (lásd Görögország, Ciprus, Törökország esete az utóbbi tíz évben).

2021. júl. 15. 23:57
 7/18 anonim ***** válasza:
69%
Most mindenki tudja, hogy mekkora szarban az ország, már most.
2021. júl. 16. 00:28
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

Igen, lesz olyan helyzet jövőre, mint 2006-ban.

A Fidesz ugyanúgy el fogja veszíteni a választást, mint 2006-ban, és a fasiszta csürhe ugyanúgy hisztizni fog miatta, mint 2006-ban (meg 2002-ben).

2021. júl. 16. 01:16
 9/18 anonim ***** válasza:
24%
2006-ban a beszéd után Feri népszerűsége a mélyponton volt, ma 2021-ben Orbán népszerűsége a csúcson van. Ma az ellenzék kb pár ezer főnél nagyobb tömeget nem tud az utcára vinni, ezt eddig egy tüntetésen sem sikerült meghaladni, 2006-ban kint volt 100 ezer ember akik között bőven voltak baloldaliak is. Össze se lehet a kettőt hasonlítani.
2021. júl. 16. 01:17
 10/18 anonim ***** válasza:
27%

És mi alapján gondolod azt, hogy Orbán népszerűsége a csúcson van?

Mondjuk sokat mond az országról, hogy bármi esélye lesz a fasisztáknak a jövő évi választáson ilyen 12 év után, de ez most mellékes.

2021. júl. 16. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!