Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Be lehetne vezetni, hogy aki...

Be lehetne vezetni, hogy aki nem kér oltást, annak saját zsebből kelljen állnia a koronavírus kezelés költségeit?

Figyelt kérdés
A kórházi kezelés nagyon nem olcsó ám. Ezt jelenleg a többi adófizető állja. Ezután viszont köztartozása keletkezne, ami akár adó módjára behajtható.
2021. júl. 15. 08:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%
En nem kerultem meg korhazba, nem is betegwdtem meg, 10 eve csak megfazva vagyok evente egyszer. Ergo egyelore ti vagytok minuszban akik az en adombol is oltakoztatok.
2021. júl. 15. 09:27
 12/17 anonim ***** válasza:
8%

Biztos óriási felháborodás lenne. De az is biztos, hogy egy tökös kormány végig tudná vinni.

Végül is van benne valami. Aki (orvosi indok nélkül) mellőzi az oltást, fizessen a gyógyításért - a számlát meg küldje el Gődény doktornak! :-))))))))))

2021. júl. 15. 09:28
 13/17 anonim ***** válasza:
9%
Drukkolok az oltatlanoknak, betegedjenek le mielőbb, hogy így szerezzenek immunitást!
2021. júl. 15. 09:32
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

Nem kérdező, ahogy már írták, a TB jelenleg nem így működik.

Egyes dolgokban lehetne olyan szabályokat hozni, hogy a jövőben számítson az ha valaki tett is az ellen hogy kórházba kerüljön, de az nem egy ilyen vírusfertőzés. Ha ezt a csatornát megnyitod, onnantól mindenféle vad bizonygatás lenn szükséges hogy de így vagy de úgy...

Én túlsúlyos vagyok, most fogok vérnyomás problémával orvoshoz járkálni. De hogyan bizonyítanám én vagy más az ellenkezőjét, hogy mi minek az okozója? Hogy a változókori testsúlynövekedésem okozza a vérnyomásproblémát vagy épp fordítva, a változókor ÉS a most mellé megjelent vérnyomásprobléma együtt okozza, hogy ugyanolyan életvitel mellett most már túlsúlyos vagyok? Mi volt előbb, a rosszullétek a vérnyomásprobléma miatt ami után nem tudtam már olyan intenzitással mozogni, mint korábban - vagy fordítva, nem mozogtam kellő mértékben és ez okozta a vérnyomásproblémát és a túlsúlyt? Ezt csak a folyamat során végzett gyakori felülvizsgálatokkal lehetett volna eldönteni, nem utólag. de ez legalább a jövőben elképzelhető, hogy előírnak rendszeres évi kontrollvizsgálatot, ahol ha valaki nem jelenik meg vagy nem fogadja meg az orvosi javaslatokat és kialakul az az állapot amit előre vetítettek neki, akkor azért felelős legyen anyagilag is.

Egy vírusfertőzésnél ilyet nem lehet megszabni. Nem kötelező a védőoltás, mert egyrészt nem garantálható, hogy ettől máris bizonyosan teljesen védett lesz akit beoltanak, másrészt még ha hatásos is (mert hatásos) akkor sem évtizedre vagy élethosszig ad védettséget, mint a többi kötelező védőoltás, harmadrészt a védőoltásnak is mindig van kockázata, amit nem vállalhat át az állam. Nem egyszer oltás, mint a TBC vagy a kanyaró elleni oltásunk, ez olyan, mint az influenza elleni védőoltás, újra meg újra ismételni kell majd idővel.

Az extrém sportok művelőinél van külön kockázati besorolás a balesetbiztosításoknál, éppen a szándékosan vállat magasabb sérülési kockázat miatt. De a TB ekkor sem fizettetheti meg a sérüléssel járó költségeket, csak megszabták a sűrgős szükség körébe tartozó egészségügyi ellátásokat és kizárólag azokat finanszírozza ilyen esetben a TB. Pl egy extrém sportoló balesetekor azonnal ellátják, műtik ha kell - ez benne van az ellátásban, ha viszont utána plasztikai műtétre lenne szükség vagy fizikoterápiára, azt már nem a TB állja.

A covidfertőzésnél is az ami ellátás szükséges lenne, az mind beletartozna ebbe a "sűrgős szükség" körébe, ráadásul itt még az utógondozás is benne lenne részben, hiszen egy szövődményként visszamaradt tüdőprobléma az életveszélyes a betegnél.

"A 1997. évi LXXXIII. törvény 18. §-a (6) bekezdésének e) pontja alkalmazásában különösen veszélyes (extrém) sportnak, szórakoztató-szabadidős tevékenységnek minősül: vízisízés, jet-ski, vadvízi evezés, hegy- és sziklamászás az V. foktól, magashegyi expedíció, barlangászat, bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping), falmászás, roncsautó (auto-crash) sport, rally, hőlégballonozás, félkezes és nyílttengeri vitorlázás, sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, műrepülés.

A szabályozás 2007-es bevezetése óta, ha egy sportoló a felsorolt sporttevékenységek valamelyikének gyakorlása közben szenved balesetet, nem jár neki gyógyszerár-támogatás, gyógyászati segédeszközök árához nyújtott támogatás és utazási költségtérítés sem. "

[link]

2021. júl. 15. 09:39
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen! Meg a dagikra, a cigisekre, a piásokra, a nemibetegekre, a drogosokra és az extrémsport űzőkre is ki kell terjeszteni!

A világ azért annál több és nem is annyira egyszerű, mint ahogy te gondolod. Egy kérdésnek ezernyi aspektusa van, amit a te szinteden nem könnyű megérteni.

2021. júl. 15. 09:57
 16/17 anonim ***** válasza:
80%

Akkor ennyi erővel, magánosítani kellene az egészség ügyet, mert a legtöbben a saját hibájukból kerülnek kórházba. Pl. ha valaki balesetet szenved, azt is sokszor magának köszönheti az ember, és akkor ők sem kapjanak ellátást?

Egyébként az oltás szerinted nem kerül pénzbe? Istenem mennyi idióta van ebbe az országban, akik azt hiszik, hogy a barom ötleteikkel megváltanák a világot...

2021. júl. 16. 12:37
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyre több az idióta, sajnos az egész világon, nem csak itt, pl amen/awoman, az a pap, és az ilyen osztja az észt, a még nála is hülyébbeknek. Ezek kapnak most szócsövet, ezek kürtölik tele a világot a marhaságaikkal. Kevesebbet gondolnék gonosznak, a többségük csak simán buta mint a segg.
2021. júl. 16. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!