Mi az amiben ennyi jó volt Románia vezetése, hogy már magasabbak a bérek Romániában mint Magyarországon?
Gyurcsány idején emlékszem még TÖREDÉK annyi volt Romániában a bér mint Magyarországon. Akkora különbség volt a két ország között mint Ausztria és Magyarország között, persze a mi javunkra. Nagyvárad és a többi román város koszos utcái tele voltak guberáló gyerekekkel, akik elállták az autósok útját és nem engedtek tovább amíg nem adsz nekik aprót.
Mára meg, Románia gazdaságilag, vásárlóerőben, életszínvonalban, élhetőségben, sőt minden másban is (pl. oktatás, egészségügy, demokrácia helyzete stb.) mindenben túlszárnyalt azóta minket.
Hogy lehet, hogy ilyen mélyről jöttek fel ilyen rövid idő alatt, gyalázatosan megelőzve minket? Mitől volt ennyivel jobb a román vezetés és a magyar? Vagy nem a vezetők hibája volt, mi magyar emberek voltuk szarok valamiben, a román emberek meg jók?
Baromira nem szárnyaltak túl minket még mindig.
A magyar vásárlóerő paritáson vett real GDP/fő 12640 Euro, a román meg 8780.
A Gyurcsány idején, amikor TÖREDÉK volt a bér, az mit takar? 2004-ről, vagy 2009-ről beszélünk?
Pár éve voltam Nagyváradon.
Minden 5 utcai lámpából 1 égett, szemétszag, bűz mindenhol, amikor a trafiknál vettem villamosjegyet, angolul, mert az eladó nem tudott magyarul, 10 cigánygyerek is betámadt, hogy "Senor! Senor! Money, dollar!"
Továbbsétáltam, 3 szakadt prosti is leszólított, hogy "Sucky-sucky?"
Másnap Nagyvárad vasútállomás. Jön a rozsdás vonat, leszáll egy román nő, vállán hozva férjét akinek hiányoztak a lábai, férfi arcán szarul összevart lila sebhely.
Vonaton a fülkében minden ülés szétverve, szarszag, vonat 20-al ment.
Nominálisan az EU 2. legalacsonyabb bérei vannak Romániában (leggyengébbek 1. Bulgária, 2. Románia, 3. Magyarország), de ott a vásárlóerőben már elég jók.
Leggyengébbek sorban: 1. Bulgária, 2. Szlovákia (bizony € miatt drágaság van), 3. Portugália, 4, Lettország, 5. Magyarország, 6. Litvánia, 7. Románia, 8. Görögország, 9. Horvátország, 10 Csehország.
Lásd itt:
Magyarországon is találsz ugyanolyan lepukkant helyeket, nem is kell messzire menni.
A románok is biztos elmesélik hogy jártak valamelyik zsákfaluban.
A fővárosok ugyan olyanok mint a magyar városok, hasonlóan is néznek ki.
3/7 Ne hazudj már.
Látszik kérdező, hogy fogalmad sincs, milyen az átlagos élet Romániában....én sokszor és hosszabb időt eltöltöttem ott. De néhány példa:
Palack vagy karton tej (1 liter): 344 HUF (4.80 RON)
Közkedvelt sárga sajt (1 kg): 1,700 HUF (24 RON)
Egy üveg sört egy ismert márka: 414 HUF (5.70 RON)
A kolbász vagy felvágottak (1 kg): 2,900 HUF (41 RON)
Egy középkategóriás bor (egy palack): 1,400 HUF (20 RON)
Ez semmivel sem olcsóbb, sőt, ha márkás termékeket akarsz venni, ital, ruházat, stb. még egy kicsit a magyar árakat is veri.
Az a sör, ami ott átlagosan 414 Ft, idehaza 269-300 Ft között van...🤔🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!