Vannak orszagok ahol a leggazdagabbak 40,50% adót fizetnek.Miért lenne olyan nagy baj ha mo.on a leggazdagabbak 30%adót fizetnenek mint pl lengyelországban?
Egyetértek a 6-os válasz írójával. ← 2021. júl. 7. 11:45
Sokan meglepődnek majd, ha maguk számára jót várnak az ellenzéki összefogás győzelmétől. Tévednek, ha jó érzés tölti el őket, hogy igazságosság lesz, ők jól járnak, a gazdagok több adót fognak fizetni, fajlagosan magasabb lesz az energia-, víz stb. számlájuk, kevesebb kedvezményt kapnak.
Sokakat meglep majd, hogy ők „pazarló, energia pocsékoló, ezáltal a környezetet is fokozottan károsító luxusfogyasztó” besorolás miatt nem hogy ingyen kapják az áramot, gázt, vizet, hanem sávosan emelt díjért.
Sokakat meglep majd, ha épphogy tisztességesen megélni tudó, semmi luxust magának meg nem engedő munkavállalóként, vállalkozóként, hátrányosan érintett, „igazságosan” többlet teherrel sújtott lesz, mert a jövedelme átlag feletti.
Sokakat meglep majd, ha „egy villanykörte” használatát meghaladó fogyasztása „úszómedence fűtésnek” lesz minősítve, és sávosan emelt díjat fog fizetni. Ha csak „kádfeltöltésre” használt vízmennyiséget meghaladó fogyasztás miatt „úszómedencét vízzel feltöltőnek” minősítve sávosan emelt díjat fognak fizetni. Pedig csak nagycsaládosok, vagy több generáció él egy ingatlanban. (Nem kell ehhez sokan lenni: 4 fő már átlag feletti.)
Sokakat meglep majd, ha átlag feletti gázfogyasztásuk miatt sávosan emelt díjat fizetnek majd. Pedig csak fűtésre is használják (mert nincs távfűtés), illetve nagy család, több generáció él együtt.
Sokakat érint majd keserűen, hogy mivel nyugdíjuk átlag feletti, így szépen csökkentett emelést stb.-t kapnak, vagy akár el is marad. Évtizedeken át végzett munkájuk „gyümölcse” helyett a nem így élők alacsony nyugdíját emelgetik majd.
Azért figyelem érzékenyen, mert emlékszem, hogy a Bajnai kormányzás vége felé ezek már szóról szóra kilátásba lettek helyezve. Iszonyatosan igazságtalannak tartottam, hogy nem az egy főre jutó fogyasztást figyelték volna, hanem a fogyasztási helyenkéntit.
Nem részletezik, de biztos vagyok abban, hogy most is ezt tervezik. Ez az egyszerűbb.
Emlékszem még a keserűségemre, ezért nagyon érzékenyen figyelem a nyilatkozatokat. (Eredetiben, mielőtt valaki azt gondolná, hogy kormánypárti sajtó torzításában.) Az átlag feletti és átlag alatti a folyamatos kulcsszavak. És a „gazdagok fizessenek kicsit többet” kijelentést visszafejtve: az átlagtól többet fogyasztó = gazdag. Nem pedig esetleg többen élnek az adott mérőhelyhez tartozóan. És igenis megterhelő számukra a díjak fizetése, mert egyáltalán nem biztos, hogy gazdagok.
A kilátásaink, ha az ellenzéki összefogás nyer:
- mivel 3 generáció, összesen 6 fő él egy családi házban, és a gázt fűtésre is használjuk: mérőhelyi átlagot nézve, átlag feletti fogyasztók vagyunk, főként gáz vonatkozásában.
- A fiam, mivel a pandémia alatt elvesztette az állást, nagy igyekezettel és szorgalommal talált két állást is, hosszú a hétköznapi munkaideje, és ritka a vasárnapi szabadnapja: így, büntetésül majd sávosan adózhat.
- Mivel öt nap táppénz kivételével szünet nélkül végig dolgoztam sok évtizedet, és a nyugdíjam átlag feletti, majd jönnek a gazdagoktól szegényeknek juttató megkergült Robin Hoodok – számomra felfoghatatlan összegű tiszteletdíjjal és juttatásokkal - megszavazzák, hogy nehogy már nekem is emeljenek; ha mégis, akkor csak illően kicsit, legyek szerény.
Nem érdekel engem a nagyok tusakodása, a magángépek felszállási tilalma, a vagyonzárolás, pénzvisszaszerzés, bíróságra küldés, vagy bármi más. Egyszerűen csak az unokáim, a menyem, fiam érdekelnek. Nehogy kevesebb jövedelmük legyen, nehogy többet kelljen fizetni vízért, energiáért, nehogy kevesebbel tudjam támogatni őket az értéktelenedő nyugdíjam miatt. És ne legyünk megbélyegezve, mert átlag felett vagyunk, bármiben.
Tévedhetnék is, cáfolhatnának is. De nem tették. A [link] oldalon, a felkínált lehetőséggel élve, megírtam, mit miért tartok igazságtalannak. Az automatikus kis üzeneten kívül (köszönjük, továbbítjuk): semmi. Pedig egy általuk felkínált lehetőséggel éltem, ők kértek véleményt, javaslatot; és kérték az e-mail címem is. Becenév helyett a valódi nevem adtam meg. Ennyire számítok, már most, az „udvarlás” időszakában. Írtam a kukába. És országjáró Dobrev Klárának sem lesz módom elmondani, mert kis falunk környékére sem jön.
Be fog következni, amit nem tettem, és nem gondoltam, hogy valaha is megteszek: elmegyek, és a FIDESZ-KDNP egyéni jelöltjére és pártlistájára fogok szavazni. Lehet, hogy kevés lesz, de először érzem, hogy szavaznom kell, szükséges. Akkor is, ha olyanokra szavazok, akiket nagyon-nagyon nem kedvelek. Csak jelentkeztek olyanok, akiket ugyanúgy nem kedvelek, de ők fenyegetnek is. Ennyit tudok megtenni a családom és a magam jövőjéért. (Ez utóbbi is inkább a család érdekét jelenti, mintsem az enyémet.)
#12 Látom nem sikerült a lényeget megérteni, akkor lemegyek egyszerűbe.
Van a MESE amit neked előadnak az adócsökkentésről meg a jó és szép progresszív adóról ami majd jó lesz a szegényeknek, meg van a VALÓSÁG ami már megtörtént és TÉNY.
AZOK próbálják neked MEGINT beadni a meséjüket, akik ezt már megtették több alkalommal is és egyszer sem az volt amit ígértek.
Legelőször az 1994-es kampányban hozták a "fizessenek a gazdagok" szöveget - következménye lett a Bokros csomag, amiben mindent elvettek az emberektől a szociális ellátásokból, adóemelések voltak. Még az ingyenes fogászati ellátást is megszüntették csak és kizárólag a foghúzást végezték ingyen a fogorvosok az állami rendelőkben.
Ezután jött a 2002-es kampány, ahol megint ment a "fizessenek a gazdagok" és "adócsökkentés" mese, ugyanazoktól, meg is nyerték vele ismét a választást, ennek volt a következménye a 2002-2010 közötti időszak.
EBBŐL másoltam be TÉNYEKET, hogy lásd, akik neked a meséjüket harmadszorra is előadják, azok korábban mit csináltak.
Hiába mesélik neked azt hogy jól fognak járni vele a szegények, mert nem fognak. Értelmes ember már hibájából tanul, de legalább a sajátjából és nem követi el újra. Te meg harmadszorra is elhinnéd nekik, holott hazudnak. Csak és kizárólag hazudnak.
#18 Ne szórakozz már velem, nem sms-ben akarok kommunikálni! Írd már le hogy mi a fenét akarsz azért van az a rohadt billentyűzet vagy szakadj le rólam!
TE megértetted amit leírtam neked? TE felfogtad hogy nem számít mit ígérnek, mikor a valóság az mindig más volt több alkalommal is?
Minek kellene nekem kiszámolni valamit amivel soha nem vitáztam és aminek nem állítottam az ellenkezőjét? Mit akarsz?
Ne 2 szóban válaszolj, vagy írd le rendesen vagy hagyj békén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!