Bbenjoe kérdése:
Egyet értesz-e a Nemzeti Hausszmann Programmal, azaz a Budai Várnegyed lerombolt, illetve visszabontott épületeinek a helyreállításával, a megsemmisített díszeinek rekonstrukciójával?
Figyelt kérdés
#rekonstrukció #helyreállítás #Budavári Palota #Budai Várnegyed #királyi vár #Nemzeti Hauszmann Program
2021. júl. 6. 20:58
11/14 anonim válasza:
Ezek a "csodálatos palotaépületek" mesterkéltek, és mint ilyenek, egy bizonyos szinten az intézményesített hazugság kategóriába tartoznak. Ehhez pedig több, mint méregdrágák - már csak azért is, mert nem sok ember kíváncsi arra, hogy korunk néhány mérnöke mit álmodott az elmúlt hónapokban. Értem én, hogy ebből jól meg lehet élni, meg a 15-szörös áron kiszámlázott építési anyagokból, 20-szoros áron kiszámlázott munkadíjakból, de nem volna szabad ilyen kedvteléseket közpénzekből finanszírozni - az átlagemberek szabad akarata ellenére.
12/14 A kérdező kommentje:
#9 Az "által" szó kimaradt
#11 Hogy nem olcsó az biztos, ugyanakkor rengeteg embernek ad munkát. Ráadásul hatalmas turista csábítóereje is lesz a helyreállított reprezentatív termeknek és folyosóknak. A mostani csupasz márványburkolat ami az OSZK-ra is oly jellemző, inkább idéz egy metró megállót mint egy palotát.
Hogy érzékeltessem, évente mintegy 2,5 millió turista látogatja meg a Budavári Palotát,azonban ezeknek alig a tizede lép is be az épületbe. A többi csak kívülről fényképez egy párat és ennyi. Ez viszont meg fog változni, ha lesz mit belülről is nézni.
2021. júl. 7. 13:24
13/14 anonim válasza:
Voltak eddig is belső tárlatok. Többek között a Magyar Nemzeti Galériának állandó székhelye (volt valamikor ?) a Budai Vár. Nem attól lesz látogatott valami, hogy időközönként kimosunk rajta magunknak x összeget! És ez attól elvonatkoztatva is így van, hogy nem osztom a nézetet, mely szerint mindenkit, aki ide jön meglátogatni ezt az országot, azt ingre-gatyára kell vetkőztetni - csak azért, mert "hadd fizessen a hülye turista"! Gyomorforgató, amit manapság Magyarországon "idegenforgalomként" aposztrofálnak, - mert nem törvényszerű, hogy az idegeneket ki kell fosztani, ha már megtisztelték látogatásukkal ezt az országot!
14/14 anonim válasza:
#13 Az, hogy aki történelmi épületet akar nézni, kapjon is valamit a pénzéért, nagyon messze van az „idegenek kifosztásától”. Én se vagyok fideszes, de ez a rekonstrukciós építészet sokkal közelebb áll a szívemhez, mint a divatos „b*sszunk be két történelmi épület közé egy betonmonstrumot, különben történelemhamisítást követünk el”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!