Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A "jobb választás híján"...

A "jobb választás híján" Fideszre szavazók miért nem szavaznak más jobboldali jelöltre? (Kifejtem lent)

Figyelt kérdés

A Fidesz szavazóinak jó része teljesen egyetért az ellenzékiekkel abban, hogy a Fidesz korrupt, és hogy a konzervatív értékek csak kommunikációs máz, a máz alatt pedig esetenként kokain, orgiák és mértéktelen urizálás, veretés lapul. Viszont mégis elmennek és leszavaznak a Fideszre, mert "inkább, mint a baloldalra". Ezekhez a szavazókhoz két kérdésem lenne:

1. Miért nem mentek el az előválasztásra támogatni vagy a mélyen hívő katolikus, 7 gyermekes családapa, középvezetői múlttal rendelkező, vidéki polgármester Márki-Zay Pétert? Esetleg az első Orbán-kormány miniszterét, volt MTA-elnök Pálinkás Józsefet? Nektek nem lenne jobb, ha nem Karácsony Gergely tarolna az előválasztáson?

2. Miért nem szavaztok másik jobboldali pártra? Gondolok itt a Bencsik János-féle Polgári Válaszra. Ha valakire lehet mondani, hogy hiteles konzervatívok, akkor ők

az a társaság!

(Vagy a radikálisabb vérmérsékletű választóktól akár a Mi Hazánkot is megkérdezhetném, hiszen rájuk sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy korruptak.)

2021. júl. 6. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
24%

Már a kérdésedben is hazugsággal kezded.

"A Fidesz szavazóinak jó része teljesen egyetért az ellenzékiekkel abban, hogy a Fidesz korrupt, és hogy a konzervatív értékek csak kommunikációs máz, "

NEM, ez nincsen így! csak nem vitatkoznak veletek mert rájöttek hogy felesleges, hazudtok reggel, éjjel meg este és el is hiszitek.

A fideszre szavazók pontosan tudják, hogy mit nem akarnak - azokat nem akarják visszaengedni a hatalomba akiknek már "köszönhetnek" 4+8 évnyi romlást, gazdasági csődöt.

Az, hogy kinek mi nem tetszik az elmúlt 11 évben, az már változik, de rajtatok kívül senki nem hiszi ezt amiket leírtál. Aki így vélekedik az nem szavaz a fideszre. Itt csak te nem vagy képes felfogni, hogy az az alternatív valóság amit te ténynek hiszel az nem létezik csak a fejedben és a balliberális médiában.

1. attól mert valakinek 7 gyereke van még nem lesz sem jó ember, sem jó politikus, sem másban jó. Max sajnálni lehet ezt a 7 gyereket. Márky-Zay bebizonyította hogy nem jó politikus és ráadásul összefogott gyurcsányékkal, tehát a lehetőségek sorából azonnal ki is esett.

Pálinkás a másik, akinek volt lehetősége miniszterként is tenni amit akart, majd az akadémia elnökeként is - de akkor nem ment neki, most, amikor már nincs pozícióban meg nagy a szája. Ez egyértelműen mutatja, hogy alkalmatlan és csak vissza akarna kerülni a politikai életbe.

2. Milyen másik jobboldali pártra kellene szavazni? Miért kellene másik pártra szavazni? Csak mert nektek az lenne a jó? Megpróbáltok egy moslék koalícióba mindenkit összeterelni és együtt indul a náci jobbikos a rájuk lövető dk-ssal meg mszp-ssel, de elvárnád a fidesz szavazóitól hogy ők meg ne szavazzanak a már meglevő és nekik amúgy megfelelő országvezetést adó fidesz-kdnp-re? Ha a saját oldalatokon nem vagytok képesek elválasztani olyan határozottan szembenálló dolgokat, mint amit az lmp, az mszp, a momentum meg a jobbik képviselt eredetileg - akkor mégis miért kellene egy jobboldalinak egy mikropártra szavaznia a fidesz helyett?

2021. júl. 6. 12:09
 2/14 anonim ***** válasza:
76%

Bár még nem tudom, kire fogok szavazni, de nagyjából a kérdés címzettjének érzem magam.

Mi Hazánkra szavazni: elvileg nem zárom ki. Majd jövő tavaszig még figyelem őket.

Bencsik János és pártja: Egy undorító volt kommunista, aki most véres szájjal szidja őket. Orbán Viktor rontott kiadásban. Rá (a pártjára) semmiképp se fogok szavazni.

Márki-Zay Péter viszont rendkívül szimpatikus. A kérdés, mennyire lesz meghatározó szava az ellenzéki összefogáson belül. Ha ő lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, komolyan elgondolkodnék, hogy az ellenzékre szavazzak.

Pálinkás József: jóindulatú, de naiv ember. Pártjának mérhetetlenül alacsony a támogatottsága. Inkább afelé kéne lavíroznia, hogy ellenzéki győzelem esetén miniszter lehessen a kormányban. Volt már oktatási miniszter, szerintem jó is volt. Ugyanezen poszton most is szívesen látnám.

Karácsony Gergely nekem túl liberális (ettől még polgármesterként lehet hasznos és eredményes). Ugyanígy Fekete-Győr András is. Gyurcsányra se szavaznék.

2021. júl. 6. 12:13
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Nincs semmi hiba a kérdésben, a libsinek indult viktoréknak a lopás az ideológiájuk, amit álkeresztény, álmagyar propagandába csomagolnak a szavazatszerzés miatt. Érdekes, hogy ennyien nem látnak át a szitán, elég gyatra propagandát nyomnak.
2021. júl. 6. 12:14
 4/14 anonim ***** válasza:
11%

1# előre elnézést kérek, hogy ide másoltam a válaszodat, de tudod kedves kérdező én is pontosan ugyan így gondolom. Szerintem te fordítva ülsz a lovon, csak még nem szólt senki...

"Már a kérdésedben is hazugsággal kezded.

"A Fidesz szavazóinak jó része teljesen egyetért az ellenzékiekkel abban, hogy a Fidesz korrupt, és hogy a konzervatív értékek csak kommunikációs máz, "

NEM, ez nincsen így! csak nem vitatkoznak veletek mert rájöttek hogy felesleges, hazudtok reggel, éjjel meg este és el is hiszitek.

A fideszre szavazók pontosan tudják, hogy mit nem akarnak - azokat nem akarják visszaengedni a hatalomba akiknek már "köszönhetnek" 4+8 évnyi romlást, gazdasági csődöt."

Szóval a válaszom ugyanaz...

2021. júl. 6. 12:15
 5/14 anonim ***** válasza:
51%
jalmultnyóccévgyurcsánysorosmigráns jön a világvége, csak viktátor és lölö védheti meg a magyarságot. :)))
2021. júl. 6. 12:35
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az idáig érkezett válaszokat!

Természetesen nem hazugság, hogy vannak egy pártnak biztos szavazói, meg vannak bizonytalan szavazói. Azokhoz a bizonytalan szavazókhoz szól a kérdésem, akik a Fidesznél kötöttek ki korábban, hogy miért nem szavaznak másik jobboldali jelöltre/pártra.

Teljesen elkötelezett, biztos fideszes szavazók, mint az #1-es nem tartoznak ebbe a kategóriába tartoznak, nem róla szól a kérdés. Ettől még szívesen olvasom bárki véleményét, félreértés ne essék...

2021. júl. 6. 12:41
 7/14 anonim ***** válasza:
52%
Mert a fidesz szavazók nem jobboldaliak. Ők kádárista feudálkomcsi zsellérek. A "jobboldali" szlogent meg csak A PÁRT-ot követve vették magukra, mert '89 óta égő mondani, hogy visszavágynak a "boldog békeidők"-be.
2021. júl. 6. 12:57
 8/14 anonim ***** válasza:
53%
Mi fidesz szavazók voltunk mostanáig. 22-ben a MHM-re fogunk szavazni.
2021. júl. 6. 13:24
 9/14 A kérdező kommentje:

#2 Goldmund

Felpontoztam a válaszodat, csak egy dolgot nem értek.

Bencsik János volt kommunista, aki 5 éves volt a rendszerváltáskor? Valamiről lemaradtam volna?

2021. júl. 6. 16:29
 10/14 anonim ***** válasza:

9-re:

Hú, ezt elnéztem!

Bocsánat a tévedésért!

Bencsik Andrással kevertem össze, ővele:

[link]

Azt gondoltam, eltávolodott a Fidesztől és valami külön kis szervezetet alakított. Őrá gondoltam, amikor szidtam abban a válaszomban. :-)

Az általad említett, 1985-ben született Bencsik Jánosról, ill. pártjáról eddig nem tudtam semmit. Amit most elolvastam róla, annak alapján szimpatikusnak tűnik. Nem zárom ki, hogy akár rájuk is szavazhatok. Ugyanakkor nem szerencsés, ha ez a sok, egyébként tisztességes ember külön kis pártokat alakít, mert akkor egyiküknek sem lesz esélye bekerülni a parlamentbe.

Megj.: Egyébként van egy másik Bencsik János is, aki pont 20 évvel idősebb nála, és a Fideszben tevékenykedik, ill. sok éven át Tatabánya polgármestere volt. Ha jól értem, e Bencsikek nem állnak (közeli) rokonságban egymással. Meg van egy Bencsik Gábor is, aki az általam utált Bencsik András testvére.

Könnyű belekeveredni ebbe a sok Bencsikbe! :-)

2021. júl. 6. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!