Miért nem teszik kötelezővé az oltást és miért nem büntetik meg azt aki nem oltatja be magát?
Mert politikailag nem éri meg. Egyébként meg ki nem szarja le? Én be vagyok oltva, akiket szeretek, azok szintén, és a legkevésbé se érdekel, hogy mi lesz az oltatlan konteósokkal. Az ő dolguk, az ő döntésük, amit nyilván felelősen, átgondoltan hoztak meg.
Két lehetőség van: vagy igazuk van, és semmi bajuk nem lesz (azért ez nem valószínű), vagy betegek lesznek. Nem kell mindenkit megmenteni.
Én csak azt nem értem, miért nem tudjuk tisztelni mások döntését.
Én nem oltatom be magam, de felőlem mindenki más beoltathatja magát, kit érdekel más mit adat be magának?!
2:
Nem egybites a kérdés, az otlás minden szempontból javítja az esélyeinket, tehát megbetegedés, súlyossag, továbbadás szempomtjából is javítja a helyzetet, de egyiket sem 100%-osan. Ráadásul van akinél egyáltalan nem alakul ki védettség. Szóval az alufóliasisakos oltástagadók mást is veszélyeztetnek, a te szeretteidet is. Anyám épp pár napja kapta el, pedig oltva volt, és nagyon rosszul van. A delta variáns fertőzőbb a korabbiaknál, ekkora átoltottsággal be fog robbanni, és ha az otlatlanok jobban meg is szívják, a többiek között is lesznek sajnos áldozatok. Emellett az egészségügy túlterhelődése miatt is.
4:
Ha nem mész emberek közé, akkor csak a te döntésed, egyébként szándékosan veszélyeztetsz másokat.
5 és te miből gondolod, hogy az egy éve kifejlesztett oltás véd a most megjelenő mutánsok ellen?
Ezek ilyen szuper oltóanyagok?
6:
A most megjelenő mutánsok ellen kisebb hatékonysaggal véd, pontosan ezért kellene jóval nagyobb átoltottság.
Ha kötelezővé tennék, akkor felelősséget kellene vállalnia a kormánynak, ha (nagyon kis valószínűséggel) valami baj történne valakivel az oltás miatt.
Míg ha önkéntes, akkor feltehetik a kezüket, hogy őket nem terheli felelősség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!