Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor érdemeinek egy...

Orbán Viktor érdemeinek egy része felsorolható, de Gyurcsány Ferenc mit tudna felsorolni így mint Orbán?

Figyelt kérdés
"Megharmincszoroztam a magyar aranytartalékot, kifizettem az IMF hitelt, 800 ezerrel több embernek adtam munkát, 7000 milliárddal növeltem az állami vagyont, bevezettem a családi adókedvezményt, bevezettem a Csokot, bevezettem a Babavárót, bevezettem, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek, megduplázom az orvosok bérét, kifizettem az önkormányzatok adósságát, 3 évre növeltem a Gyest, bevezetten a nagyszülői gyedet, bevezettem a Gyed extrát, 100%-ra emeltem a Csed-et, megújítottam a mentőautó flottát, megújitottam a mentőhelikopter flottát, csökkentettem a munka terheit, jelentősen növeltem a reálbért, eltöröltem az örökösödési illetéket, több ingyenes meddőségi kezelést adok, csökkentettem a vakok áfa kulcsát, ingyenessé tettem az SMA kezelést, helyreállítottam kolontárt, példátlanul fejlesztem a hadipart, 25 éves rekordot hoztam a termékenységi rátában, elindítottam a Modern városok és a Magyar Falu programot, negyedére csökkentettem a mélyszegények számát, az EU legolcsóbbjára csökkentettem a rezsit, rekord beruházást értem el, sorra dőltek a turizmus rekordjai, nem csak stadion, de rengeteg kastély, strand, műemlék, híd, kórház, múzeum, tér, tanuszoda, mentőállomás épült, újult meg az elmúlt években, nyugdíjprémiumot adtam az öregeknek, sőt elkezdtem visszavezetni a 13. havi nyugdíjat. A nehéz időszakban jutalmat adtam a rendőrnek, ápolónak, orvosnak, jelentősen javult a házasodási kedv, jelentősen javultak a bűnelkövetési statisztikák, ingyen nyaraltatom a rászolrulókat, ingyen kapják a diákok a tankönyvet, ingyen ehet mindenki akinek kicsit is nehezebb oviban, bölcsiben, 70 ezerről 28 ezerre csökkent a pandémiáig a várólistán lévők aránya, krízisben nem megszorítottam, nem elvettem, hanem bértámogatást, adókönnyítést, bérleti díj elengedést, kamatmentes hitelt, hitelmoratóriumot, ingyen parkolást adtam, visszaszerztem az elprivatizált energiaszektort, MOL részvényeket, észrevétlenné tettem a valaha volt legnagyobb dunai árvizet, megvédem az országot az EU támadásaitol, a liberalizmustól, soros veszedelemtöl, migránsbünözéstöl, és még rengeteget írhatnék. Nyilván nekem is voltak hibáim, be nem váltott ígérteim és egyeseknek nem tetsző döntéseim, de nem mondhatják kedves polgártársaim, hogy elkúrtam és hogy nem csináltam semmit."
2021. júl. 4. 15:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
Hát én a korosztályomból azt látom, hogy aki dolgozik és saját erőből akarta összerakni a saját otthonát a kormány remek otthonteremtési támogatásának köszönhetően egyszerűen kiárazódott a piacról. Persze ott a babavaró meg csok, a saját erőből levő vásárlás helyett inkább lebegjen 10 millió az ember feje felett . Egyszerűen nonszensz. Végignéztem minden egyes intézkedésük hatását a piacon, mivel ebben a szegmensben dolgozom. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy nem direkt az árak bebikázása volt a cél. Persze aztán lehet, hogy én tévedek. De akinek otthonról jelenleg nem segítenek vagy nem veszi fel az állami tízmilliókat az nem jut semmire. Nem voltam elragadtatva az előző gárdától sem, de nyugodt szívvel rájuk szavazok jövőre.
2021. júl. 4. 17:09
 12/21 A kérdező kommentje:

Hajrá, a lakások maradnak drágák a fizetésed viszont csökkenni fog és jó kis megszorítások jönnek :) Még távolabb a lakástól

2021. júl. 4. 17:15
 13/21 anonim ***** válasza:

12: az árak felnyomása is praktikusan "megszorítás" a lakásvásárlók számára, csak észre kellene ezt venni.

Rengetegen kiárazódnak a lakáspiacról, ami ellen egy kormánynak aktívan tennie kellett volna már évekkel ezelőtt.

Olvasni, hogy a támogatások beépültek az árakba, vagyis senki sincs nagyon előrébb, mert aki támogatást vesz fel, az ki is fizeti a magasabb árban azt a támogatást, és a maradékot ugyanúgy össze kell raknia, míg aki nem tud vagy akar támogatást felvenni, az meg van lőve az áremelkedések miatt.

2021. júl. 4. 17:19
 14/21 A kérdező kommentje:

A kormány aktívan tesz ellene az ezerféle támogatással és a bérek emelésével, az 5%-os ÁFA-val.

Az, hogy a világpiaci helyzet miatt az építőanyagok ára elszáll, szakmunkásból kevés van mert inkább elmennek bölcsésznek aztán sírnak, hogy aktatologatásért csak 150 ezret kapnak, míg a szakember annyit kér el amennyit nem szégyell a kereslet-kínálat miatt, így ez van.

2021. júl. 4. 17:27
 15/21 anonim ***** válasza:

13: Nem is igen kormánypárti a 25-35ös korosztály amibe mozgok.

Azért rengeteg ismerősöm volt aki saját erejéből szeretett volna egyről a kettőre jutni.

Nem gyerekgyártási tíz milliókból. Sőt a fővárosban már az sem elég semmire.

Teljes káosz amit az ingatlanpiacon műveltek. De aztán ez a saját meglátásom. De az X-em jövőre tudom, hogy nem ezekre megy, még ha a világ pénzét is megígérik most választás előtt.

2021. júl. 4. 17:31
 16/21 anonim ***** válasza:
6. ahhoz olvashatónak kellene lennie, hogy a tartalomról tudjak véleményt mondani. Aki nagyon unatkozk és van ideje kibogarászni miket írt a kérdező, az majd reagál a tartalomra. Ha lesz ilyen. De eddig se tette senki, úgyhogy ezután is kétlem, hogy lesz olyan, aki a kérdésen túl elovasta volna a katyvaszt.
2021. júl. 4. 17:43
 17/21 A kérdező kommentje:

Aztán majd örühlettek, hogy a lakásárak maradnak viszont a fizetésetek nem nő max csökken az új adóknak hála :) De legalább lesznek migrik meg LMBTQ , szóval szabad nyugati demokráciában élhettek majd

2021. júl. 4. 17:49
 18/21 mindentudó99 ***** válasza:
Én is fideszre szoktam szavazni amíg nincs jobb de ennyire elvetemült nem vagyok mint te kérdező. Súlyos eset vagy.
2021. júl. 4. 19:53
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem tudnék hasonló Gyurcsány érdemeket sorolni, ebben igazad van. Ugyanakkor nem is akarok, mert semmi értelme a bezzegezésnek. Nekem nem az a bajom a mostani rendszerrel, hogy Gyurcsány jobb lett volna, én egy csalódott Fidesz szavazó vagyok.

Egyfelől egy rakás dolog, amit potitív dologként soroltál fel, szerintem nettó szar intézkedés (CSOK, babaváró, stadionok). Más dolgokat nem tartok érdemnek, pl az EU pénzből finanszírozott építkezéseket. Van, amit a körülmények és a kivitelezés miatt köpnék le (orvosi béremelés) Megint egyéb dolgokat meg egyszerűen rohadtul kevésnek tartok ahhoz képest, hogy 11 éven keresztül ellenzék nélküli 2/3-ban, szárnyaló világgazdaság mellett kormányklozhattak.

És akkor ehhez jönnek a megbocsáthatatlan dolgok. Pl, hogy 2/3-os táborral a hátuk mögött megosztottabb az ország, mint valaha. A politika libernyákozás, sorosozás, krumplizás szintjére süllyedt (tudom, az nem ők voltak). Volt pofájuk az egyetemeket saját alapítványokba szervezniük. Az állandó háborúmániájukkal az EU-t is megutáltatják itthon. A melegeket a pedofilokkal rakták egy dobozba, hogy ezzel megint egymásnak hergeljék az embereket.

Én nem sorolok Gyurcsány érdemeket én a Fideszt akartam kormányra. 2010-ben reméltem, hogy új korszak jöhet, és elköszönhetünk a múlttól. Erre itt ez a szar. Szét tudnék verni valamit.

2021. júl. 4. 20:08
 20/21 anonim ***** válasza:
29: az első kétharmadukhoz még én is hozzájárultam a szavazatommal de hasonlóan gondolom mint te. Csomó szemfényvesztő intézkedés amiket hasonlóan látok mint te , és a társadalmi megosztottsággal leírt dolgaiddal is egyet értek. És annak ellenére, hogy az előző bandát rühelltem most mégiscsak inkább oda szavazok. De én inkább úgy kommunikálom magamnak, hogy nem az ellenzékre megy a voks hanem a Fidesz ellen. Így azért emészthető a dolog. Számomra a közhangulat meg a gondolkodásmód ami fele viszik a közleményt nem a huszonegyedik század Európájára hajaz szóval én ezt nem élem meg túl szimpatikusnak. Szóval a Fidesz ellen simán leszavazok és nem valami hatalmas ellenzéki támogatóként élem meg a dolgot.
2021. júl. 4. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!