Megéri a környezetvédelem a jelentős áremelést a vendéglátásban(műanyagok kitiltása,csak fából minden)?
Olvastam hogy Magyarországon egy év alatt annyi műanyag szivószálat használtak mint USA-ban egy nap alatt.
Nem tudom hogy ez mennyire Magyarországon múlik és Nem USA-n Kínán vagy Indián.
Szóval megspórulunk a világnak egy napi amerikai szivószál felhasználást hogy itt tiltva lett
Meg azt is hogy a kávé és kakaó termelés károsanyagkibocsájtása a húshoz hasonló, azok mégsincsenek célkeresztben?
Pedig azok sem létszükségletek,elég sok az ellentmondás, üzleti érdekeket vélek felfedezni.
Meg aztán a jelenlegi okostelefon, 1-2 évre vannak cserélve, az miért nincs leszabályozva hogy kötelezően cserélhető aku házilag?
stb. Nagyon sok a furcsaság.
Vagy a környezetvédelem és már a töltöt is külön csomagba árulják, amit kiszállítani kicsomagolni sokkal több környezeti kárt okoz mintha hozzá adták volna stb
Szükséges valamit lépni a környezetvédelemért, de ez a törvény elég egysíkú. Nem lenne gond a műanyagokkal, ha az emberek nem dobálnák szét, hanem rendezetten be lenne gyűjtve és újrahasznosítva vagy elégetve.
A papír, fa, fém, üveg csomagolás sem feltétlen környezetbarátabb, mivel az előállítás, szállítás, ott is terhelő.
Legjobb lenne szerintem, ha nem csak egyszer használnánk ezeket, hanem betétdíjas termékek lennének, az étterem visszagyűjtené a dobozait vagy a vásárlók vinnének magukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!