Miért szegényedtek el a magyar ügyvédek?
Figyelt kérdés
Nem vagyok jártas a témában, de sokat olvasom itt az oldalon, meg ismerősöktől is hallom, hogy elszegényedtek az ügyvédek. Először nem is hittem el. Végül utánaolvastam. Vannak újságcikkek az elmúlt 5-8 évből, ahol az ügyvédi kamara elnöke is azt mondta, hogy az ügyvédek 25-35%-a napi megélhetési gondokkal küzd. Meg tavaly kijött egy felmérés, hogy negyven éves korára keres egy ügyvéd kb. 300 ezer forintot. Ismerősökkel beszélek, akik jogot végeztek, ők mondják, hogy a többség nettó 180-ért helyezkedtek el, ez meg 3 év alatt emelkedett nekik 50-60 ezer forinttal. Kivételek nyilván vannak mindig, de elvileg elszegényednek az ügyvédek. Ez miért van?2021. júl. 2. 14:29
1/8 anonim válasza:
Érdekes, én aki ügyvédi családban nevelkedett így sok az ügyvéd ismerős is egyik se 180 ezret keres, maximum egy jobb napi díja annyi ha olyan az ügyfél.
2/8 anonim válasza:
Egyre kevesebb per van Magyarországon,kénytelenek másodállást vállalni hogy valahogy megéljenek.
3/8 anonim válasza:
Talán jövőre ha az új kormány perbe fogja a régit, lesz keresni valójuk.
4/8 anonim válasza:
Az emberek kiismerték őket, hogy becsapják őket a pénzükért
5/8 A kérdező kommentje:
Én IT területen dolgozom, szóval annyira nem látok rá a témára. Találkoztam egy régi gimis osztálytárssal. Ügyvédnek ment. Felhívott beszélgetni az irodájukba. Kis belvárosi lakás egy lepukkant környéken. A parketta évek óta nem volt újrafestve. Az asztalok kopottak voltak stb. Öten-hatan vannak az irodában, egész nap dolgoznak, túlóráznak sokat. Mondja, hogy alig tudnak bármit is fizetni az ügyvédbojtárnak. Minimálbér, meg zsebbe kiegészítik. Van az irodának egy rossz Fiat Seicentoja, azzal járnak le Gödöllőre tárgyalni a bíróságra. Nem gondoltam, hogy ekkora a baj, de ők ezt jónak gondolják. Ismerősök között is van jogász, ott is ahogy érdeklődök rendesen el vannak szegényedve. Meg itt is sokszor olvasom, meg cikkeznek róla évek óta a sajtóban is.
2021. júl. 2. 14:35
6/8 anonim válasza:
Az ügyvéd egy eléggé belterjes szakma. Felfutott névnek lenni, stabil és jól fizető ügyfélkörrel csak akkor egyszerű, ha van ügyvédfelmenő, aki ehhez segítséget nyújt.
A sok jogász, aki végez nagyrészt az államigazgatás alacsony szintjein talál magának munkát alacsony bérért. Ez nem azt jelenti, hogy az ügyvédek elszegényedtek, csak azt, hogy nehéz végzett jogászként sikeres ügyvéd karriert felépíteni a semmiből.
7/8 anonim válasza:
Elképesztő ... kérdező, ez neked való:
8/8 Fsms válasza:
Nekem a testvérem ügyvéd , nem látok nagy elszegényedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!