A gazdasági válság csak lappang, és jön a hosszabban elnyúló W grafikon második V „lejtmenete? Vagy már a kilábalás idejét éljük és nem lesz semmilyen W?
A kérdés azért érdekes, mert egyre több gazdasági elemző mondja, azt hogy a keserű leves még csak most jön. Hiszen a világ erősebb gazdaságai a válság elsődleges hatásait protekcionista gazdaságpolitikával valamilyen szinten kivédték. Viszont eladósodottság lett az ára, mert nem sikerült olyan fogyasztási szintet elérni ami a globális „multik” fenntarthatóságát pld az Eu s munkanélküliség emelkedése nélkül megoldaná.
Most minden országnak „takarékoskodnia kell” az az szűkülni fognak a piacok.
Amit a multik úgy reagálnak le, hogy még több termelést visznek keletre, Ázsiába.
Ez viszont beláthatatlan következményekkel fog járni, hiszen a saját fogyasztói társadalmukat „ ölik „ meg, és a kereslet – kínálat egyensúlyát teljesen felborítva kiszámíthatatlan gazdasági változásokat indukálnak.
„ persze nekik mindegy rövid távon, de már középtávon is önpusztító lesz a számukra is”
Semmilyen gazdasági válság nem volt, legalábbis a közemberek számára érezhető hatása 0 volt.
Ismerjétek be, ha a hírekben nem hallottatok volna a "válságról" fel se tűnt volna, hogy az van. A mi életünkre semmi hatással nem volt.
Nem tudom te mivel foglalkozol, de nem hiszem hogy a versenyszférában tevékenykedel, mert akkor nem így vélekednél.
Pld
Az én forgalmam, jó 40% al csökkent, és nagyon sokan vagyunk így. Gyakorlatilag, akik nem az alapvető életfenntartással kapcsolatban dolgoznak, vagy nem valami monopol ágazatban, azok keményen érzik még ma is a hatását. És most, ezután jön csak a kemény élet, mert még hitelekből sem lehet a fogysztást fenntartani.
És nem csak nállunk, de sehol sem. Az az, még nagyobb beszűkülés várható!
Jól van, akkor maradj ebben a gondolkodásmódban és rettegj! Ha te ezt szereted...
Én személy szerint élvezem tovább az életet és inkább éhenhalok ha elfogy a pénzem, minthogy a "válság" miatt szegényes körülmények közt éljek.
Jól van, akkor maradj ebben a gondolkodásmódban és rettegj! Ha te ezt szereted...
Én személy szerint élvezem tovább az életet és inkább éhenhalok ha elfogy a pénzem, minthogy a "válság" miatt szegényes körülmények közt éljek.
Neked baj van az agyaddal!!!
Ez nem rettegés, ez a valóság!
40% visszaesés, és legalább 10% árszínvonal csökkenés.
Ezt nem tudom , nem figyelembe venni, csak hogy jó legyen a kedvem. De nem is a kedvemmel van a baj, hanem a pénztálcámmal. Mert a jövedelmed megfeleződésére nem számíthat senki.
azért csökkent a forgalmad, mert elhíresztelték hogy "sohanemvoltmégekkoraválság" lesz és az emberek takarékoskodni kezdtek
Ez két év alatt alakúlt ki, és nem 2-3 hónap alatt.
Sok cég is rendelt, akik most nem rendelnek, a magánszemélyekről nem is beszélve.
Valahogy sántít a dolog, hisz ha valaki nem költ " mert jön a válság" akkor ott halmozódik a megtakarítás, és ráébred hogy minden ok.
Csak hogy valahogy nem akarnak az emberek ráébredni, az az valószínű nincs pénzük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!