Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem megalázó az UEFA 105...

Molnarmarcell21 kérdése:

Nem megalázó az UEFA 105 milliós jutalma a magyar focistáknak?

Figyelt kérdés

Nem keveset kellett teljesíteniük, de kb. ennyi a havi fizetésük Orbántól az NB1-es fodballistáknak. Azért egy világversenyen ennél talán több járna, nem?

[link]

2021. jún. 27. 16:27
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

Mit gondol a sok buta ember, hogy miért 24-es mezőnyű az Eb? 24-es...úristen. Hogy minél több résztvevő legyen, minél több érdekelt ami minél több pénzt hoz a konyhára.

És még egy mondat, a legdöntőbb...

Minden ember aki egyre több sporteseményt lát (Eb, Vb, Olimpia) előbb vagy utóbb rájön, hogy a legutóbbiakra már nem is emlékszik és úgy erősödik az emlékezete minél régebbi eseményekről van szó. Én pl. még a '12-es olimpiát néztem de semmire sem emlékszem belőle. A 88-as Szöulira épp ellenkezőleg. Így van a foci is. Oka? A nézőt nem lehet becsapni. Az értékre emlékszik az értéktelent elfelejti. Az érték amikor a sport az első az értéktelen amikor az üzlet. Ma már az olimpia sem az mint régen. Kőkemény üzlet. Doppinggal. Vagy itt a nemzetközi klubfoci. Alig van egy-egy csapatban hazai játékos. Évenként változnak a keretek. Régen KÍVÜLRŐL tudtuk kedvenc csapatunk összeállítását posztonként. Ma? Ma ki tudja pl. a két évvel ezelőtti Ferencvárost? Vagy a tavalyi Napolit? Hm...?! De a 79-es Dózsát ma is fújom!

Olyan igazságokat írok le, hogy...porzik.

Üdv!

2021. jún. 27. 17:37
 22/29 anonim ***** válasza:
Ja, porzik a sok kokótól. Le kéne állnod vele.
2021. jún. 27. 17:38
 23/29 anonim ***** válasza:

20:

"Lenin, vedd be a gyógyszered.. 🙄"

Ennyi a reakció. Kár. Nem is ér ez az oldal ÍGY semmit.

2021. jún. 27. 17:38
 24/29 anonim ***** válasza:

"Nem megalázó az UEFA 105 milliós jutalma a magyar focistáknak?"

Nekik természetesen nem. A bérből és fizetésből, a pénzüket kemény munkával megkeresők számára annál inkább.

2021. jún. 27. 17:40
 25/29 Micimacko67 ***** válasza:
57%

Kérdező, te nagyon BUTA...

Fogalmatlan vagy de nagyon. Az UEFA-tól az MLSZ 3500 miliió (3.5 millárd forintot) kapott.

Az általad említett 105 milliót azt az MLSZ osztja szét...

2021. jún. 27. 18:48
 26/29 anonim ***** válasza:

25:

Csak úgy repkednek a milliók...milliók??? Milliárdok! De hát a jó munkát bizony meg kell fizetni ám!

2021. jún. 28. 08:43
 27/29 Micimacko67 ***** válasza:

Ez a 105 millió kb 25 ember között oszlik majd meg...

Lehet azon vitatkozni, hogy ez mennyire sok vagy kevés persze...

2021. jún. 28. 09:59
 28/29 anonim ***** válasza:

Jó pár publikációt tettem már itt közzé ezen az oldalon a foci kapcsán (bár, hogy ezen "focis" kérdések mit keresnek a politikai rovatban azt nem tudom...) de egy dolog most, illetve napközben jutott eszembe (gyorsan be is szaladtam:-)

Régen a futball a prolik sportja volt. Proli volt a futballista proli volt a néző. Erről már másik kérdésnél értekeztem úgyhogy itt nem kezdem megint DE...a lényeg:

Az, hogy ma már (és jó ideje) a futballisták gazdagok az nem kérdés de ma már a közönségük is az. Miért is? Ezen a 24-es mezőnyű Eb-n a csapatok, pláne ha továbbjutnak más és más ország más és más városában lépnek pályára a közönségük pedig követi őket. Ezt a "körutazást" csak tömött pénztárcával lehet győzni...

Közben hallom, hogy a portugálok kiestek. Akik laposra verték a magyarokat. Meg kiestek a hollandok is. Furcsa, komolytalan Eb lehet ez. Azért a feltételes mód mert egy másodpercet sem láttam belőle. Majd kiesnek a németek is, franciák is meg az akárkik is.

Látatlanban állítom, hogy..."előkapok már" három klasszis csapatot a múltból (3 magyart meg 3 külföldit) - jó egy kicsit nosztalgiázni:

Jó ez az oldal IS:

[link]

Legyen mondjuk...-kapából:

'74-es hollandok...Cruyff-ék

'80-as NSZK...Rummenigge-ék

'86-os franciák...Platin-ék

De lehetne még sorolni, csak a legnagyobbak...

Vagy itthonról:

77-es...Törőcsikék

79-es...Dózsa (gyengébbek kedvéért ezt klubcsapat volt...)

84-85...Mezey-ék

Itt is van még példa bár kevesebb.

Na most ezek a fenti srácok úgy nyernék ezt az Eb-t de állítom, hogy...2000-től az összes Eb-t Vb-t mint a pinty! De úgy is mondhatnám, hogy ezek a mai falábúak (nemcsak a magyarok, az összes) például a 83-as angol bajnokságban, vagy a 78-as magyarban, vagy akármelyik klasszikus olaszban ha elindulnának tök utolsók lennének akármelyik tabellán. És akkor a brazil focit, például a 82-est nem is említettem. Az egyenesen sértő lenne ezekre a maiakra nézve.

Szóval MA pénz van dögivel a fociban, vannak jó pénzes szurkolók is jól elvannak egymással. Aki meg ismerte a régi, igazi focit, igazi játékosokat annak marad az internet!

Itt vannak pl. bontásban egytől-egyig a németek összes meccse a kezdetektől a mai napig szépen sorban (képek, videók, statisztika) - itt kiragadok egyet a sorból:

[link]

Vagy ugyanitt a régi és a mai német stadionok...

Ezek a régiek, az igaziak:

[link]

A maiak a link felső részén vannak.

Meg még mennyi minden. Biztos vagyok benne, hogy aki szerette a régi focit és megvan hozzá a megfelelő mennyiségű szabadideje az szokott nosztalgiázni. Én is. Aki meg "mai gyerek" az foglalkozzon a mai focival. Végül is az is foci. Csak más. Nagyon de nagyon más...

Hopp, még egy gondolat...

Az újságban szoktam nézegetni, hogy a meccseken mennyi a néző és az mindig kevesebb mint amennyi a stadionokba beengedhető. Mármint a külföldi meccseken. Az olaszoknál is Rómában bemehetne 17ezer néző és bemegy 12ezer...

De be is fejezem mert aki esetleg veszi a fáradságot és elolvassa a "cikkeimet" még azt hiheti, hogy pénzért dicsérem a múltat és szidom a jelent. Nem. Ingyen.

2021. jún. 28. 14:40
 29/29 Micimacko67 ***** válasza:

#28, van sok igazság abban amit mondasz...a régi játékosok technikailag sokkal képzettebbek voltak.

Viszont fizikailag fasorban sincsenek a mai játékosokhoz képest.

Kb az első 30 percig lennének partiban, addig birnák szusszal és utána szétfutnák őket a mai játékosok.

Én ez elmúlt bő 15 évemet folyamatosan a pályák mellett töltöttem. Igaz nem ilyen magas szinten, hanem megyei fociban... Ezen a szinten is észre lehet venni, hogy mennyit változott a foci...

2021. jún. 28. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!