Az óriási magyar szegénységről szóló dolgok csak kamuk?
Én nem tapasztalom azt a nagy szegénységet, mint amiről annyit olvasni.
Sőt a lehetőségek terén sem érzek annyira kilátástalanságot.
Én faluról származom,rendszerváltás után születtem, egy Kádár kockában nőttem fel.A szüleim egyszerű emberek voltak, egyiknek sem volt diplomája.
Mégis, 3 gyerekükből 3 diplomás lett.(van még 2 testvérem). Részletesebben, egy IT diplomás, egy jogász és egy közgazdász.
A közvetlen környezetemben sem látom azt a hatalmas szegénységet, mindenki megy nyaralni külföldre is, fiatalabb autóik vannak még ha nem is Mercik meg BMW-k, de fiatalok.
A plázák, bevásárlóközpontok csurig vannak,hétköznap is, tele bevásárlókocsikkal látni embereket.
Én nem látom azt a nagy szegénységet, amit itt gyakran emlegetnek.
1#
Nem szoktam.
Nincs szegénység, csak akkora, hogy törvénnyel kellett kitiltani a hajléktalanokat az emberek szeme elől.
De nincs szegénység, nincs...
Gyere Baranyába, Ormánság... Vagy csak Pécs keleti része. Tanító vagyok, előfordult hogy haza kellett kísérnem egy diákom mert beteg lett, de mivel otthon nincs náluk telefon, nem lehet elérni a szülőket (Pécs, Gyárvárosban laknak), azt hittem, sokkot kapok. A tetőn konkrétan lyukak vannak, téglák hiányoznak a falból, ablak nincs, hanem valami fólia van odaszegezve az ablak helyére.
Ehhez képest a nettó 160-as tanári fizetésemből úri módon élek, pedig az albérlet kifizetése után én is sokszor csak üres tésztát eszem, mert másra nem futja.
Nyavalyogni a legkönnyebb. Amúgy minden országban vannak szegények. Magyarországon arányuk az uniós átlag alatti.
pár éve volt ingyenkaja osztás valamelyik szektásoknál Budapesten.
kilométeres sorok álltak a 40 és a -10 fokban is.
gondolom csak hobbiból álltak sorba
meg látnád, mikor az auchanban kiviszik a vevőtérre a leértékelt árukat!
úgy csap le a nép a lejárós kajára, mint tyúk a takonyra.
érdemes lenne ezekről felvételt készíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!