Ha a Fidesz és az Ellenzék is tiszta lapokkal játszana a 2022-es választáson, kire szavaznál?
Orbán beismerné, hogy ki akar lépni az EU-ból és helyette inkább Eurázsiai gazdasági érdekeket kiszolgáló, még munkaalapúbb, még eurázsiaibb jellegű rezsim országot akar kiépíteni, főleg Kína és Oroszország, valamint a volt szovjet térség és Törökország holdudvarában.
Gyurcsány elismerné, hogy valójában az összes ellenzéki jelöltnek ő a karmestere, minden ellenzéki párt az ő kottájából olvas és valójában ő a góré az ellenzéki oldalon. Viszont elhivatottan EU párti és természetesen maradnánk az EU-ban. Valamint a demokráciát is visszaépítené, alapjövedelmet vezetne be a közmunka helyett, próbálna felzárkózni Nyugathoz és az EU normák szerinti toleráns társadalmat kiépíteni.
Orbán hülye lenne kilépni az EU-ból.
Ahogy Kínában is elvetette magát.
#3:
Ennyi erővel lehetne csinálni egy összeállítást, hogy Orbán miket mondott 10-15 éve, és miket mond mostanában. Hoppá! Lenne pofára esés. Na ezek után ki az a barom, aki esélyt ad neki?!
Kérdező, miért nem olyan szavazást írtál ki, hogy:
- Orbán: neonáci diktatúra lesz, mindenkit kisemmiznek, katonák masíroznak az utcán
- Gyurcsány: beköszönt a jólét, nyugati bérek, béke és szeretet, gondtalan szabad élet
Mert kb ilyen mértékben sarkítottad a kérdésedet, ha már tiszta lapot emlegetsz, írd is le, hogy mire gondoltál konkrétan!
Igazából tisztán látszik mindkét oldal érdeke nem nehéz kikövetkeztetni hogy milyen jövő várna ránk ha maradna a jelenlegi kormány, vagy a bal oldali ellenzék kerülne hatalomra.
Ahogy én látom most az ellenzéki összefogás fog nyerni (70%-ra vagyok biztos benne), de elképzelhető hogy a Fidesz marad hatalmon (ebben 30%-ban vagyok biztos).
Viszont ha győz az ellenzék a Fidesz mindent meg fog tenni hogy el lehetetlenítse a kormányzásukat, ebben az esetben pedig Mi fogjuk megszívni (legalábbis azok az emberek akik éppen hogy kijönnek a fizetésükből a hónap végén).
Ebben az esetben pedig simán eltudok képzelni kisebb-nagyobb sztrájk sorozatot, de annyiban biztos vagyok hogy több kormány ellenes tüntetés is lesz két év múlva (pláne ha a legesélyesebb Karácsony Gergely lesz a Miniszterelnök).
A Fidesz velük szemben pedig folytatná Magyarország sport-nagyhatalommá tételét, 2032-ben olimpiát szeretne rendezni Magyarországon, viszont 2028-ban ha így haladunk népszavazás nélkül kilépnénk az Európai Unióból.
Szóval részemről egyik sem járható út és ez a Fidesznek köszönhető, pedig lehetne jól működő jobboldali kormány és ilyen szempontból az oligarchák nélküli Mi Hazánk jó alternatíva lenne.
Így most hogy végigvezettem a gondolatmenetemet és mindegyik párt törekvéseivel tisztában vagyok én a Mi Hazánkra fogok szavazni, DE csak is azért mert úgy gondolom nyerni fog a baloldali ellenzék (ha nem így gondolnám akkor a Jobbikra szavaznék) és a Mi Hazánk lehetne az alternatíva mint Parlamenti párt.
Sokan a szóbeszédek alapján a szélsőjobboldalhoz sorolják őket, de nem erről van szó, itt szimplán egy Fidesz helyetti nyitottabb jobboldal jött létre, ami képes kompromisszumokra (Aki nincs tisztában vele hallgasson meg egy Dúró Dóra - Ungár Péter beszélgetést).
Mindenesetre nagy meglepetés lesz a Mi Hazánk és elsősorban a Fideszesektől vesznek el szavazókat, így ahogy már fentebb leírtam aki rájuk szavaz elősegíti azt hogy legyen egy menekülő út ha a bal oldali ellenzéki összefogás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!