Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a Fidesz és az Ellenzék is...

Ha a Fidesz és az Ellenzék is tiszta lapokkal játszana a 2022-es választáson, kire szavaznál?

Figyelt kérdés

Orbán beismerné, hogy ki akar lépni az EU-ból és helyette inkább Eurázsiai gazdasági érdekeket kiszolgáló, még munkaalapúbb, még eurázsiaibb jellegű rezsim országot akar kiépíteni, főleg Kína és Oroszország, valamint a volt szovjet térség és Törökország holdudvarában.

Gyurcsány elismerné, hogy valójában az összes ellenzéki jelöltnek ő a karmestere, minden ellenzéki párt az ő kottájából olvas és valójában ő a góré az ellenzéki oldalon. Viszont elhivatottan EU párti és természetesen maradnánk az EU-ban. Valamint a demokráciát is visszaépítené, alapjövedelmet vezetne be a közmunka helyett, próbálna felzárkózni Nyugathoz és az EU normák szerinti toleráns társadalmat kiépíteni.

2021. jún. 26. 01:02
A kérdező szavazást indított:
Orbánra szavaznék - EU kilépés, Eurázsiai érdek, munkaalapú nemzetállam
Gyurcsányra szavaznék - EU felzárkózás, szociális értékek, toleráns modern társadalom
41 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
Az első bekezdés hazugság, így a kérdés értelmetlen.
2021. jún. 26. 01:15
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Egyik sem. Kutya, mitanyánk, érvénytelen. Bármi jobb ennél a kettőnél.
2021. jún. 26. 01:30
 3/10 anonim ***** válasza:
39%
Ki az a barom aki öszöd után fletónak esélyt ad?!
2021. jún. 26. 03:25
 4/10 anonim ***** válasza:
18%
Mindig azt mondtam orbánra soha, de így ezzel a felállással, hogy kivágná az Eut, bizony már elgondolkodnék.
2021. jún. 26. 05:24
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Orban soha nem lepne ki az eubol. Honnan lopnanak akkor?
2021. jún. 26. 05:48
 6/10 anonim ***** válasza:
73%

Orbán hülye lenne kilépni az EU-ból.

Ahogy Kínában is elvetette magát.

2021. jún. 26. 06:39
 7/10 anonim ***** válasza:
31%

#3:

Ennyi erővel lehetne csinálni egy összeállítást, hogy Orbán miket mondott 10-15 éve, és miket mond mostanában. Hoppá! Lenne pofára esés. Na ezek után ki az a barom, aki esélyt ad neki?!

2021. jún. 26. 07:44
 8/10 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, miért nem olyan szavazást írtál ki, hogy:

- Orbán: neonáci diktatúra lesz, mindenkit kisemmiznek, katonák masíroznak az utcán

- Gyurcsány: beköszönt a jólét, nyugati bérek, béke és szeretet, gondtalan szabad élet

Mert kb ilyen mértékben sarkítottad a kérdésedet, ha már tiszta lapot emlegetsz, írd is le, hogy mire gondoltál konkrétan!

2021. jún. 26. 09:33
 9/10 anonim ***** válasza:
70%

Igazából tisztán látszik mindkét oldal érdeke nem nehéz kikövetkeztetni hogy milyen jövő várna ránk ha maradna a jelenlegi kormány, vagy a bal oldali ellenzék kerülne hatalomra.

Ahogy én látom most az ellenzéki összefogás fog nyerni (70%-ra vagyok biztos benne), de elképzelhető hogy a Fidesz marad hatalmon (ebben 30%-ban vagyok biztos).

Viszont ha győz az ellenzék a Fidesz mindent meg fog tenni hogy el lehetetlenítse a kormányzásukat, ebben az esetben pedig Mi fogjuk megszívni (legalábbis azok az emberek akik éppen hogy kijönnek a fizetésükből a hónap végén).

Ebben az esetben pedig simán eltudok képzelni kisebb-nagyobb sztrájk sorozatot, de annyiban biztos vagyok hogy több kormány ellenes tüntetés is lesz két év múlva (pláne ha a legesélyesebb Karácsony Gergely lesz a Miniszterelnök).

A Fidesz velük szemben pedig folytatná Magyarország sport-nagyhatalommá tételét, 2032-ben olimpiát szeretne rendezni Magyarországon, viszont 2028-ban ha így haladunk népszavazás nélkül kilépnénk az Európai Unióból.

Szóval részemről egyik sem járható út és ez a Fidesznek köszönhető, pedig lehetne jól működő jobboldali kormány és ilyen szempontból az oligarchák nélküli Mi Hazánk jó alternatíva lenne.

Így most hogy végigvezettem a gondolatmenetemet és mindegyik párt törekvéseivel tisztában vagyok én a Mi Hazánkra fogok szavazni, DE csak is azért mert úgy gondolom nyerni fog a baloldali ellenzék (ha nem így gondolnám akkor a Jobbikra szavaznék) és a Mi Hazánk lehetne az alternatíva mint Parlamenti párt.

Sokan a szóbeszédek alapján a szélsőjobboldalhoz sorolják őket, de nem erről van szó, itt szimplán egy Fidesz helyetti nyitottabb jobboldal jött létre, ami képes kompromisszumokra (Aki nincs tisztában vele hallgasson meg egy Dúró Dóra - Ungár Péter beszélgetést).

Mindenesetre nagy meglepetés lesz a Mi Hazánk és elsősorban a Fideszesektől vesznek el szavazókat, így ahogy már fentebb leírtam aki rájuk szavaz elősegíti azt hogy legyen egy menekülő út ha a bal oldali ellenzéki összefogás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

2021. jún. 26. 10:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A Mi Hazánkra szavaznék ekkor is.
2021. jún. 26. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!