Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lett hirtelen ekkora...

Miért lett hirtelen ekkora pénztelenség a gazdaságban és a lakosságnál? Mikor lesz ennek vége? Normális ez?

Figyelt kérdés
A szegénység kezdi mindennapi életünket teljesen átszőni és élhetetlenné tenni. Nem kapzsik az emberek, hanem egyszerűen nem tudnak élni emberhez méltó módon már.
2010. aug. 26. 11:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

13:17

És szerinted mit csináljon az ember ha nincs pénze?

hogy neked tele van a zsebed pénzzel az ok.. de erről az emberek nem tehetnek hogy ien helyzetbe kerültek..

2010. aug. 26. 14:24
 12/15 anonim ***** válasza:

Abszolúte. A kapitalista rendszert időnként válságok rázzák meg. 2008-2009, korábban: 1991-1993, 1974-1975, 1949-1950, 1929-1936, 1920-1922, 1913, 1873, 1825, hogy csak néhány híresebb válságot említsek.

Ezek túltermelési válságok voltak, ma meg egy pénzügyi válság van ötvözve a globális multik keltette anomáliákkal.

Ez sokkal izmosabb lesz mint amik eddig voltak.

2010. aug. 26. 18:39
 13/15 anonim ***** válasza:

ma 18:39

Minden válság túltermelési, amennyiben gazdaságtalan termelőkapacitások megsemmisülésében nyilvánul meg.

Sok válság pénzügyi, amennyiben a pü. szektorból pattan ki (látszólag), pl. az 1929-es és az 1825-ös is ilyen volt, meg az 1873-as is.

2010. aug. 26. 18:54
 14/15 anonim ***** válasza:

ma 18:39

Minden válság túltermelési, amennyiben gazdaságtalan termelőkapacitások megsemmisülésében nyilvánul meg.

Sok válság pénzügyi, amennyiben a pü. szektorból pattan ki (látszólag), pl. az 1929-es és az 1825-ös is ilyen volt, meg az 1873-as is.

Az nem mindegy hogy mi indukálja a túltermelést!

Ma az, hogy olyan helyen termelnek ahol nem fogyasztanak.

Így ez duplán rossz, hiszen : Nem ott dolgoznak meg a termék piacra kerüléséért, munkanélküliség.

Illetve hogy ebben a formában egy szűk réteg kapja a haszon nagyrészét, ami ugye nem marad a szélesen értelmezett lokális gazdaságba.

Az az, a kereslet és a kínálat eltorzulása.

Ami meg a legnagyobb baj, hogy nem áll magától az egyensúly helyre. Hiszen nem a piac szabályoz, hanem a multik igyekszenek az érdekeiknek megfelelően cselekedni.

Az az, mégtöbbet külföldről, és még olcsóbban.

2010. aug. 26. 23:03
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

"nyaralni egzotikus vidéken"

És ezel mi a probláma? Ha valakinek van rá pénze miért ne menjen?

Én a középrétegbe tartozom. Tehát se gazdag se szegény nem vagyok. De azt észrevettem, hogy sokan mindig szidják a gazdagokat, hogy miért vesz luxusautót, miért megy évi 3X külföldre nyaralni, miért van ilyen nagy háza.

Az oka az irígység, hogy neki van rá. Én nem vagyok az ilyenekre irígy. Ez legalább inspiráló, hogy igenis ezekett el is lehet érni.

2010. aug. 27. 02:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!