Akik szidják a politikusokat, hogy tolvajok meg korruptak, az, ha odakerülne, ő másképpen csinálná?
Embertől függ. Én például hiszek abban, hogy bizonyos tulajdonságokkal rendelkező egyén ellen tud állni a kísértéseknek.
Viszont az biztos, hogy egyetlen csoport sem képes rá.
Mások nevében nem tudok nyilatkozni, de én mindent arra fordítanék amire kell nem zsebre tenném.
Nekem egyszerűen nem menne az, hogy ennyi embert kizsákmányoljak.
Tudom lehet mondani hogy ha ott lennél mást gondolnál, de nem én soha senkitől nem vettem el semmit nem loptam stb. Rendszeresen jótékonykodok amennyire tudok stb.
Én csak fehér kenyeret és vizet innék. A fizetésem többi részét szétosztanám.
Szavazzatok meg!
Olyan szempontból nem érzem megszólítva magam a kérdéssel, hogy semmi indíttatásom nincs rá hogy politikusi karrierbe fogjak.
De ez egy jól bevált mantra a társadalomba "ha ott volnál te is úgy csinálnád", "hát aztán, akkor csináld te is", "az ellenzék is lopott".
De mi lenne ha senki nem csinálná úgy? Az sajnos valamiért nem opció...
A korupció hozzátartozik a politika és a hatalom természetéhez. Sokszor nem a gazdagodás, hanem a gazdasági, politikai hatalom megszerzésére kell a pénz.
Pl.: Adok némi támogatást a német multinak, aki ezért cserébe hat a német politikára, hogy mondjuk több EUs pénzt kapjunk. Vagy adok pénzt egy vállalkozónak és ő akadályozza az ellenfeleimet vagy támogatja a kampányt. Behelyezek egy barátot egy magas pozícióba, mondjuk az oktatásban/tudományban/kultúrában és ő támkgatja az ideológiámat... Ez a legkevésbé a lopásról szól. A hatalom ezerszer többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!