Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az a meleg-propaganda,...

Mi az a meleg-propaganda, amiről folyamatosan beszélnek az emberek?

Figyelt kérdés
2021. jún. 22. 19:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudni.
2021. jún. 22. 19:40
 2/11 anonim ***** válasza:
68%

Szimpla neofasiszta propaganda, semmi extra. Ugyanaz, mint hogy "a zsidók egy élősködő faj, akik megrontják az ártatlan német szűzlányokat", csak más az ellenségkép, és eltelt pár évtized. De a mögöttes gondolkodás ugyanaz.

Nagyjából ennyi a logikájuk:

1) Van az ideális európai normalitás = fehér, cisz, hetero, középosztály. Ez a normális, ilyennek KELL lennie mindenkinek.

2) A normalitástól eltérő emberek a normalitás megrontásának eredményei. Általában utalnak arra, hogy tudatosan, rossz szándékkal rontják meg a normalitást bizonyos gonosz emberek. Általában ezek a gonosz emberek valamilyen módon köthetőek a zsidósághoz.

3) A "normalitás" megvédése/visszaállítása érdekében fel kell lépni a szándékos megrontásával szemben.

Egy fasiszta úgy gondolja, hogy normális esetben nincsenek melegek. Van a normális, meg van a meleg, a kettő nem fér meg egymás mellett. Ha pedig normális esetben nincsenek melegek, akkor miért vannak mégis? Hát mert vannak gonosz emberek, akik megrontják a normálist, és mesterségesen létrehozzák a melegeket. Ennek az eszköze a meleg-propaganda.

A fasiszta szemléletmódban minden normalitástól való eltérés így működik. Azért vannak itt arabok, mert Soros (zsidók) megrontották Európát. Azért vannak melegek, mert a züllött Hollywoodi liberális (zsidók) meleg-propagandát nyomatnak. Azért vannak szegények, mert a gonosz bankárok (zsidók) ellopják a keményen dolgozó fehérek pénzét. Stb.

2021. jún. 22. 19:47
 3/11 anonim ***** válasza:
69%
Milyen meleg-propagandára gondolsz? Van a melegpárti propaganda és Magyarországon van melegellenes propaganda, politika is.
2021. jún. 22. 20:07
 4/11 anonim ***** válasza:
18%

#2 Igen, lehet csak a gonosz fasiszták kitalációi ezek a dolgok.

De az is lehet, hogy az átlagembernek qrvára elege van már abból, hogy kötelező most már szinte minden filmben meleg karakternek lennie (akinek a karaktere abból áll, hogy meleg...), júniusban más se látunk, a csapból is az LMBTQ folyik, a gyerekmunkából élő, környezetszennyező nagyvállalatok beállítják a szivárványos képet (de persze csak Nyugaton, arab országokban nem...).

2021. jún. 22. 20:24
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

"az átlagembernek qrvára elege van, hogy kötelező most már szinte minden filmben meleg karakternek lennie"

Szia, átlag ember vagyok. Qrvára elegem van abból, hogy szétlopják a munkám gyümölcsét, és aztán gyűlölködő propagandával próbálják palástolni a tevékenységüket. Tudod miből nincs qrvára elegem? A filmekben szereplő melegekből.

1) Azért, mert elenyészően kevés meleg van a filmekben amiket nézek

Itt vannak 2019 legsikeresebb filmjei (azért 2019, mert 2020-21-ben alig voltak filmek a covid miatt):

[link]

Nem láttam mindegyiket, de mondjuk a top 30-ból nem tudnék olyat mondani, amiben vannak melegek. De TE hányat tudnál mondani? Itt a top 200-as lista. Mennyiben vannak melegek? 3-4?

A "meleg-propaganda" narratíva része az, hogy ha egy meleg elő mer fordulni egy filmben, az szélsőségesen fel van nagyítva. A filmek magasan túlnyomó többségében nincsenek melegek.

Ha már a KÖTELEZŐ és MINDEN szavakat használtad, tudnál mondani 5 filmet 2019-ből, amiben melegek voltak? Én pl. nem tudnék. Most pörgettem át az IMDB-met, 34 db filmet láttam 2019-ben (mármint ami 2019-ben jött ki, így kategorizál az IMDB, nem aszerint hogy mikor értékeltem), és ebből 0 db-ban szerepelnek melegek. 0. Nincs egy se. 2018-ban 45 filmet értékeltem IMDB-n, és abból volt 2 is, a Green Book és a Bohém Rapszódia. Az 4,4%, szerintem nem túl sok.

Az egyikben ugye azért szerepeltek melegek, mert történelmi, és Freddy Mercury ténylegesen meleg volt. Egyszerűen a valóságot ábrázolta. A másik az tényleg a homoszexualitásról szól, de mondjuk szerintem volt karaktere Mahershala Ali karakterének, azon túl hogy meleg. De ez szubjektív, ha neked nem tetszett a Green Bookban Mahershala Ali karaktere, az se változtat a tényen, hogy szélsőségesen túlreagálod a melegek számát a mainstream filmekben.

2) Azért, mert ami van, az se érdekel túlságosan.

"júniusban más se látunk, a csapból is az LMBTQ folyik"

Nem tűnt fel. Az én csapomból ugyanolyan víz folyik, mint előtte. Egy helyen találkoztam melegekkel, fasiszta propagandában, ami meg akart győzni arról, hogy mennyi szivárványos dologgal találkoztam. De egyszerűen nem.

Ha a csapból is ez folyik, fel tudsz sorolni 3 db eseményt, amikor akaratod ellenére melegekkel találkoztál júniusban? Annyi a kitétel, hogy közvetlenül, nem pedig fasiszta propaganda révén...

Szóval, röviden és tömören: egy átlag embert elenyésző mértékben érinti az, hogy néha-néha szerepelnek melegek filmekben. Az is, hogy van pride month, amikor ugyanúgy nem érint a dolog, mint az összes többi hónapban.

"a gyerekmunkából élő, környezetszennyező nagyvállalatok beállítják a szivárványos képet (de persze csak Nyugaton, arab országokban nem...)."

Őszinte kérdés: ÉS EZ KIT ÉRDEKEL? Őszintén. Az ÁTLAG emberek közül van olyan, akinek ez több mint 0%-ban befolyásolja az életét? Esetleg 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001%-ban?

Fogalmam sincs, melyik nagyvállalatok, nem követem egyik nagyvállalatnak egyik szociális média profilját, mivel nem vagyok teljesen hülye. Még annyira se követem egyik nagyvállalatnak az arab leányvállalatának a szociális média profilját.

Teljesen abszurd a feltételezés, hogy az ÁTLAG embereknek ebből elegük van. Az átlag embereknek a gyökér főnökükből, a párjukból, a rosszul időzített vonatlámpából, a túl nagy melegből, az anyósukból, és még 1000 dologból van elegük. De az LMBTQ közösség nem tartozik bele az 1000-be. Mivel az átlag embereket EGYÁLTALÁN NEM ÉRINTI!

Tudod kiket érdekel annyira, hogy rákeressenek egy nagyvállalat nyugati és arab profiljára, és összehasonlítsák, hogy melyik mennyire LMBT barát?

Fasisztákat, akik propagandához keresnek anyagot. Az átlag embereket a legkevésbé.

2021. jún. 22. 21:28
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

Giganagy pasi a 2-es és 5-ös válaszadónak. Öröm olvasni, hogy végre itt Magyarországon is egyre többen hajlandóak nevén nevezni a dolgokat.

Az, amit ma a jobboldal lehoz, az nem konzervativizmus. A konzervativizmus simán része lehet az egészséges politikai életnek. Ma a jobboldal már az alt-right 2016-os sikerét meglovagolva színtiszta neofasizmust tol látástól mikulásig.

Nemrég itt volt egy kérdés, ahol valaki felhozta Umberto Eco-t és az ur-fasizmust 14 alapkövét. Erre meg is jelentek a jobberek, hogy hát ez mekkora hülyeség meg balos propaganda, mert ez a jobboldal egészére vonatkozik, és hát a Fidesz biztos nem fasiszta. Ugye az a fránya fa és az erdő...

2021. jún. 22. 21:39
 7/11 anonim ***** válasza:
77%
Természetesen nem pasit, hanem pacsit szerettem volna írni :D
2021. jún. 22. 21:39
 8/11 anonim ***** válasza:
33%

Olvasd el:

[link]

2021. jún. 22. 22:38
 9/11 anonim ***** válasza:
55%

8-as: a cikk hitelességét tökéletesen beárazza, hogy a híres-hírhedt "svéd kutatásra" hivatkozik, majd azt sikeresen félremagyarázza.

"egy szó sem esett arról, hogy az ilyen radikális beavatkozáson átesők jelentős része követ el öngyilkosságot, illetve sokan megbánják a végleges csonkításokat okozó operációkat. Például egy svéd tanulmány szerint, amely az 1973 és 2003 között Svédországban átoperált személyekről készült, jelentősen magasabb körükben a halálozási arány, s ijesztően magas az öngyilkosságot elkövetők száma is, ráadásul a nemváltás okaként megjelölt pszichológiai problémáik is megmaradnak, a műtét után."

Ennek a két mondatnak minden szava hazugság vagy legjobb esetben féligazság.

Valóban igaz, hogy a transzneműek között magasabb az öngyilkossági kísérletek rátája. Azt már természetesen nem említik, hogy míg a transitioning előtt ez az arány 64%, utána már csak 3%. Ez valóban jóval magasabb a cisznemű személyek arányánával összevetve, de ettől függetlenül az egyértelmű, hogy óriási javulás.

A pszichológia problémák meg nemhogy megmaradnak, hanem a ciszneműek felé tendálnak, sőt, gyakran a ciszneműek szintjére esnek, olyan környezetkben, ahol a társadalom vagy a közösség elfogadóbb. Az elsődleges ok, amiért sok helyen a helyzet nem javul, az az, hogy nem hagyják őket békén a g.cibe.

Forrás: [link]

2021. jún. 22. 22:53
 10/11 anonim ***** válasza:
41%

Őszintén szólva nem sok filmet láttam/ismerek a felsoroltakból, de csak így kapásból: Star Wars 9, Avengers Endgame, IT 2, de nyilván a Bohamian Rapsody-nak vagy a Rocketmannek nem felróható. Biztos van jóval több is.

"Nem tűnt fel. Az én csapomból ugyanolyan víz folyik, mint előtte. Egy helyen találkoztam melegekkel, fasiszta propagandában, ami meg akart győzni arról, hogy mennyi szivárványos dologgal találkoztam. De egyszerűen nem.

Ha a csapból is ez folyik, fel tudsz sorolni 3 db eseményt, amikor akaratod ellenére melegekkel találkoztál júniusban? Annyi a kitétel, hogy közvetlenül, nem pedig fasiszta propaganda révén..."

Jó neked, hogy nem tűnt fel. Én azt látom, hogy sportcsapatok, vállalatok stb szivárványszínekre vált és egyfolytában ez megy. Feldobja a Pride hirdetését. Különböző külföldi facebook csoportokban amik amúgy qrvára nem erről szólnának, mást se látok csak a Pride month-ot. És láttam már szabadtéri eseményt is. Egyébként legyen csak, de amikor már mást se látok sehol se csak az LMBTQ-t, had zavarjon már egy kicsit...

"Őszinte kérdés: ÉS EZ KIT ÉRDEKEL? Őszintén. Az ÁTLAG emberek közül van olyan, akinek ez több mint 0%-ban befolyásolja az életét? Esetleg 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001%-ban?"

Nem tudom kit érdekel, szerintem aki kicsit is érdeklődik a közélet iránt és felháborítja ez a mérhetetlen képmutatás, azt érdekli.

"Teljesen abszurd a feltételezés, hogy az ÁTLAG embereknek ebből elegük van."

Hát ez elég hülyeség, ha megnézed bármely ilyen vállalat vagy sportklub szivárványos posztját, szerintem elég árulkodó az emberek reakciója...

Na de a kedvencem:

"Tudod kiket érdekel annyira, hogy rákeressenek egy nagyvállalat nyugati és arab profiljára, és összehasonlítsák, hogy melyik mennyire LMBT barát?

Fasisztákat, akik propagandához keresnek anyagot. Az átlag embereket a legkevésbé."

Ez ÓRIÁSI öngól, pont egyes LMBTQ tagok azok, akik posztolnak erről és felháborodnak, hogy így kihasználják az ügyüket. De hát aki mindenhol fasisztát keres...

2021. jún. 23. 14:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!