A magyarok miért járnak külföldre Covid oltásért, ha az ellenanyag teszt nem ad hiteles képet ?
Ismert, hogy minden oltás nagyfokú védettséged ad a covid ellen. Még a kormány is közzé tett adatokat, amiből kiderült, hogy a leoltottak alig 1%-a került korházba. Több külföndi kutatás is igazolta, hogy mindegyik oltás esetén alig 1% a korházba kerültek száma. Azt is elmondták tudósok, hogy nem az ellenanyag teszt a reprezentatív annak eldöntésére, a covid ellen a szervezet védett-e
Mégis nagyon sok magyar megy ki autóval romániába pl, hogy megkapja a pfizert. Az is akit kínaival oltáttak. Az ellenanyag teszten olyan eredmények jöttek ki sokaknak, ami azt mutatja hogy nem is kapott oltást, olyan kevés ellenanyaga van, úgy hogy megkapta mindkét oroszt vagy kínait, esetleg Pfizert. Ezek mégis kimennek külfödre hogy egy másikkal beoltsák őket, teszik ezt úgy hogy megjelet az igazolt statisztika (külfüldi is) amely szerint nem az ellenanyag teszt a mérvadó a covid elleni védelemben és alig 1%-uk kerül csak korházba. Miért teszik ezt az emberek?
#10, Romániában eddig 20 ezer, Szerbiában március végéig 22 ezer külföldi vakcinaturista kapott oltást. De azt persze nem részletezik, hogy közülük hány volt magyarországi magyar. Gondolom valahol úgy 5-10 ezer között lehetnek.
72 évesen az elsők közt kaptam Sinopharm oltást.
Előtte sem aggódtam különösebben, nem vagyok beteges típus. (43 éves szünet nélküli munkaviszonyom alatt 5 nap táppénzen voltam, az is bokaficam miatt volt. Nem szedek gyógyszert, még rendesen megfázni sem szoktam. Fizikailag sincs gondom, akár kétlépcsőnként felszaladok több emeletnyi magasra, akár egész nap ások, kapálok. Tudom, haltak meg fiatalok, sportolók is, de nem az én ismeretségi körömben. Még olyanról sem tudok, aki tud olyanról, aki akárcsak súlyosan megbetegedett.)
Olvasgattam, és azt szűrtem ki, hogy ez a típusú oltás másképp hat, nem feltétlen termelődnek antitestek. (Ahogy az ilyen technológiájú gyerekkori kötelező oltásoknál sem.) Nem fogok tízezrekért antitest, sok-sok tízezerért komolyabb teszteket csináltatni. Azzal a pénzzel növelve inkább vettem az unokáimnak egy jókora medencét. (A facebook csoporthoz úgysem tudnám feltölteni a pozitív tesztem, mert nem vagyok regisztrálva.)
Arról is olvastam, hogy az ezzel oltottak megkaphatjuk és terjeszthetjük a fertőzést, de nem betegszünk meg, súlyosan pláne nem. Ha ez veszélyes mértékűvé válna, akkor úgyis kénytelenek lennének újabb oltást adni, hogy ne kártékonykodjunk.
Azt is olvastam, és logikus érvnek tartom, hogy nem jó keverni az oltásokat. Senki sehol nem vizsgálta, hogy mivel jár; mindenki legfeljebb a sajátját vizsgálja. Hazajön Romániából, az addigi összesen 60-ezer Ft körüli teszthez hozzácsap még egy 15-ezrest, boldog mert olyan jól áll ellenanyaggal, hogy kölcsön is tud adni egy csomót, aztán puff, mi lesz esetleg másfél év múlva, ha kiderül, hogy mégse volt jó ötlet borra sört inni? Visszamegy a románokhoz, hogy szívják ki belőle a Pfizert? És ha nem lesz semmi, nemigen lehetnek biztosak abban, hogy ha tesztelés meg külföldözés helyett nyugton maradnak, akkor lett-e volna bármi bajuk is?
Úgy vagyok vele, hogy ha baj érne, így jártam, ezt hozta a sors. De ha azért, mert olyanban okoskodtam, intéztem dolgot, amihez fingom sincs, sőt igazán a világon senki sem tudja a tutit, hát az nagyon bosszantana. Jobb nekem így, hogy nem bosszankodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!