Remélem nem gyűlöletkeltő és bűn, amit kérdezek...?
Pont, hogy a te elképzelésed a hibás, ugyanis ha mindig a “legkisebb rosszra” szavazol, az előbb-utóbb kinövi magát a “legnagyobb rosszá”. Onnantól kezdve pedig aki egészen odáig tűnt a “legnagyobb rossznak”, hirtelen válik a “legkisebb rosszá”, és a körforgás indul előről… nem véletlen, hogy a rendszerváltás óta csak Orbán, és Gyurcsány csatározik egymással..
De ha nincs jo (jelen politikai helyzet szerintem), akkor a legkissebb rosszra kell szavazni, ha kell 4 evente masra mert azt lattuk mi van ha valaki 12evig korlatlanlanul hatekonyan atalakitja a rendszert lenyegeben bunszervezette. Ma magyarorszagon a korrupcio a rendszer maga elemi resze, pedig ez nem normalis egy demokraciaban.
Leszalni nem lehet a vonatrol, pontosabban lehet de attol meg siman eluti a vonat a 10 embert... (ugye ebben az esetben 50-50% esely merre megy a vonat. Es akkor nem jobb ha csak 1 embert ut el a vonat?
A jelenlegi valasztasi helyzet (1 fordulos valasztas) nem enged teret a kicsi feltorekvo jo partoknak (ha van egyaltalan ilyen) hiszen hiaba szavazol ra lehet ot szazalekot se er el. Jol ki lett talalva a politikai elit jol bebetonozta magat rendszervaltaskor, ezt a fidesz megjobban megerositette, ezzel a 70 egyeni helyes mokaval, (plusz ugye 2 fordulo eltorlese, valaszto keruletek ujra huzasa stb.)
Amugy az idealis az lenne, ha nem lennenek partok, es csak a 106 egyeni kepviselo kerulne be, es kepviselnek az oket megvalaszotkat, miniszterelnokot pedig kulon tobb fordulos vagy tobb xes valasztason valasztanak. (Tobb fordulo vagy tobb x nyilvan egyenibe is kene)
Te komolyan azt hiszed, hogy eljöhet ez az idő? És a Fidesz miatt? :D
" akkor a legkissebb rosszra kell szavazni, ha kell 4 evente masra mert azt lattuk mi van ha valaki 12evig korlatlanlanul hatekonyan atalakitja a rendszert lenyegeben bunszervezette. "
Így van, amíg két rossz választás van, addig váltogatni kell őket, hogy egyik se tudjon túlságosan megerősödni, beásni magát, mert amikor a másik kerül hatalomra, az le fogja bontani az előző állásait.
Addig kell ezt csinálni, amíg fel nem bukkan egy olyan párt, amire jó szívvel lehet szavazni, nem azért, mert a kisebb rossz.
Látni és borúlátónak lenni az két dolog. Ahogy a tétlenkedés és cselekvés
is.
Azt mondanám, aki látja és szó nélkül viseli, meg is érdemli. De ne feledjük, sokan azt hiszik, mást látnak. Az optikai csalódás egy nyilvánvaló jelenség, hát még, ha bonyolultabb dologról van szó.
#13 fura, amit mondasz, én pont az ellenkezőjét gondolom. Szerintem ma a legtöbb választó nem tudja, kire szavaz egyéni képviselőre. Megnézi a "színét" és húzza az x-et. Ezért én pont csak a listát hagynám meg. Sokkal kevesebb visszaélésre adna lehetőséget, és nem kellenének választókörzetek. Egyszerűen összeadnak mindent az egész országban és megy a mandátum arányosan.
Jah, nem vitatkozni akarok, ez csak az én álláspontom és maximálisan meg tudom érteni a tiédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!