Magyarországot leszámítva létezik még annyira öngyűlölő nép a világon, ahol az emberek saját csapatuk ellen szurkolnak?
Ilyen esetről a palesztinok esetében tudok, amikor Izrael ellen szurkolnak, illetve még anno a Szovjetunió idejében amikor az észtek mindig azok ellen szurkoltak, akik az oroszok ellen játszottak.
De mind az észtek és mind a palesztinok esetében ez megérthető, hiszen nemzetségileg egyikük sem tartozik az adott ország nemzetségéhez.
De Magyarországon a magyar nemzetségű emberek szurkolnak a magyarok ellen. Ilyenről egyetlenegy másik esetről sem tudok.
Ti tudtok?
Szerintem ennek semmi köze a baloldalhoz. Csak MAgyarországon szokás "baloldalnak" nevezni az ultra neoliberalizmus, ami sok minden csak nem baloldal. Hagyományosan mindig is jobboldali eszme volt.
Pl a DK gazdaságpolitikája minden másik országban jobboldalinak számítana. Akik magukat Magyarországon baloldalinak nevezik azoknak a gazdaságpolitikája enciklopédiába illően a jobboldalhoz sorolható.
"Budapest egy vörös rongyokba öltöző fertő város."
És szerinted miért öltözött Budapest állandóan vörösbe? Szerinted miért a legkozmopolitább régió? Ez szorosan összefügg a helyiek nem magyar etnikai hátterével.
Végülis pest.
pest
Főnév
• dögvész, pestis, fekete halál
• valóságos istencsapása, kellemetlen ember, terhes ember, alkalmatlan ember, kellemetlen helyzet
• nyűg, átok
• rovarkártevő, kártékony
állat, rovar, kártevő
Példamondatok
Have my herds escaped the pest? = Megmenekültek az nyájaim a dögvész elöl?
Halál fertőzés
Én azért drukkolok ellenük, mert elegem van a focipropagandából. Csinálják a négy fal között, de nekem és a gyerekeimnek ne kelljen látni.
Az lenne a normális, ha a 18 éven aluliaknak se menne ehhez hasonló focipropaganda.
Én csak ilyen alkalmakkor (EB,VB) nézek meccseket, és szurkolok a magyaroknak, függetlenül attól, hogy az ellenfélre fogadok pénzben (de mindíg szeretném elveszíteni a pénzt, mert akkor tudom, hogy nyertünk. :)
Viszont irritál, hogy ebbe, és a stadionokba mennek a milliárdok feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!