Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a Fideszesek szerint Orbán...

Ha a Fideszesek szerint Orbán nem roma, akkor miért adott a gyerekeinek társadalmilag nem elfogadott nevet?

Figyelt kérdés

Ezt a romák csinálják előszeretettel. Ilyen nevek, hogy Ráhel, Gáspár.. már tényleg csak egy hajszálra vannak azoktól mint Rikárdó, Nintendó, Dzsenifer, Márió amik most divatos roma nevek.

Életemben nem hallottam ilyen neveket magyar közegben, hogy Ráhel meg Gáspár... egyszerűen egy magyar ember nem ad ilyen nevet a gyerekének, ezt gondolom mindenki érzi.

A Fideszesek mégis kitartanak amellett, hogy Orbán nem roma. Miért?

2021. jún. 14. 19:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

"akkor miért adott a gyerekeinek társadalmilag nem elfogadott nevet"

Mi az hogy társadalmilag nem elfogadott név?

Még ha Taszilónak meg Brünhildának akarná nevezni valaki a gyerekeit az sem lenne "társadalmilag nem elfogadott" csak vagy szerepelnek a választható utónevek között vagy nem.

A nevek gyakorisága generációs. Az én keresztnevem ugyan ma sem ritka, de anyám korosztályában szinte alig használták, az én gyerekeim korosztályában is nagyon kevés van, míg a velem egyidősek között meg nagyon gyakori. Éppen így míg az anyám neve nagyon népszerű volt az ő korosztályában, az enyémben már ciki volt és a gyerekeim korosztályában még senkivel nem találkoztam akit így neveztek volna.

Társadalmilag nem elfogadott neked a Gáspár, Sára, Ráhel, Flóra, Róza? Azt tudod hogy a mostani általános iskolások között nagyon sok a Sára és a Flóra? Hogy a tanítványaim között ilyen nevek vannak csak most: Liliána, Vendel, Villő, Antónia, Boglárka, Maja, Nadin, Mira, Rajmund, Bulcsú, Zalán, Zselyke, Csanád? Hogy a 7 osztályban van 2 Sára, 2 Flóra?

Vannak divatnevek és azt adják abban a pár évben a szülők a gyerekeiknek, vagy valamelyik rokon nevét. Ahogy a fiam neve is az ami az apjáé meg a nagyapjáé.

Nagyon unatkoztok hogy ilyesmiket kell már kitalálni?

2021. jún. 14. 19:31
 12/22 anonim ***** válasza:
31%
12: A legostobább azért te vagy. Jó, hogy nem már eszkimó Orbán Viktor. Honnan szopjátok ezt a sok hülyeséget? "roma-zsidó", agyam eldobom.
2021. jún. 14. 19:35
 13/22 anonim ***** válasza:
63%
A 444-ről olvassák!
2021. jún. 14. 19:36
 14/22 anonim ***** válasza:
3%

"Ne viccelj, így sosem újulnának a nevek"

Mért kéne hogy újuljanak fidderkém? Van akit a nap megkap.

2021. jún. 14. 19:38
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Legyen inkább roma-zsidó-eszkimó-indián-néger!
2021. jún. 14. 19:39
 16/22 anonim ***** válasza:
13%
Orbán annyira magyar, mint amennyi esze van a fideszes szavazóknak.
2021. jún. 14. 19:44
 17/22 anonim ***** válasza:
68%
Orbán annyira magyar, mint amennyire utálják a momentumosok a hazájukat. 100%-ig!
2021. jún. 14. 19:46
 18/22 anonim ***** válasza:
81%
A vallásos családoknál szokás bibliai nevet adni a gyermekeknek. A szüleim is vallásosak voltak az én és a bátyám születésénél, kaptunk is két olyan bibliai nevet, hogy attól koldulunk, csakis a szüleink iránti tisztelet miatt nem változtatjuk meg. A kisebb testvéreim már normális nevet kaptak.
2021. jún. 14. 19:51
 19/22 anonim ***** válasza:

#19 Sajnos sok szülő nem gondol bele hogy nem a saját nevt választja ki, hanem a ygerekéét, akinek azt kell viselnie egész életében. Van aki egyáltalán nem figyel rá és elképesztő nevet ad a gyerekének, van aki legalább akkor 2 keresztnevet ad neki, hogy ha az első keresztneve nem tetszik akkor használhassa a másodikat. Persze van aki mindkét nevet úgy adja a gyerekének, mintha direkt ártani akarna neki.

Ha annyira zavaró a keresztneved akkor nyugodtan vegyél fel mellé egy második keresztnevet is. Azzal nem bántod meg a szüleidet.

Van egy tanítványom aki egy tök átlagos, csak kicsit az idősebbekre jellemző második keresztneve helyett a Bendegúzt használja inkább, a második keresztnevét. Én az cserélném le inkább engem neveztek volna el így - mindenkinek más ami tetszik.

2021. jún. 14. 19:58
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"társadalmilag nem elfogadott nevet"

Na ezért mondják a tv-ben, hogy olvassuk el a betegtájékoztatót!

2021. jún. 15. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!