A magyar társadalom miért ennyire munkamániás hogy nálunk mindennek az a mércéje hogy ki mennyit dolgozik, mit és mennyit keres?
Ne is mondd.2 napja voltam szervizben, volt ott egy dolgozó akk 12 órázott.reggel 6-kor kezdett és 17:30-kor még szerelt.és elkezdi nekem mondani hogy reggel 6 óta dolgozik.most essek ettől hanyatt?és mindezt az osztrák határtól 10Km-re..
Az emberek síkhülyék,ezen nem fog tudni változtatni senki.
6
Ezt marhára nem érzékelem sem télen, sem nyáron.
8
A kereskedelemben dolgozom, és nem csökken sem a vásárlók sem pedig a vásárolt termékek száma. A hét bizonyos napjain ugyan az a roham érzékelhető, mint ezelőtt 5 évvel.
Te sosem olvasol világgazdaságot sem? Az egész világon megugrottak az élelmiszerárak, nem csak itt.
Na, és ugyanazokat a termékeket veszik? Én rendszeresen figyelem a leértékelt zöldség-gyümölcs polcot, vagy a közeli lejáratú termékeket, mit áraztak le. Ha a leértékeltek között olcsóbban kapok meg valamit, mint teljes áron, akkor azt veszem meg. A kedvenc Pick téliszalámim egyik boltban 1000Ft-tal olcsóbb, mint a másikban, akkor ott veszem meg, ahol olcsóbb, de ha van a második kedvencem, ami még 1000Ft-tal ennél is olcsóbb, akkor azt veszem, mennyiségre ugyanakkora, ízre pedig egyik sem rosszabb a másiknál. De pl. az olcsó túró rudik között több olyan is van, ami finomabb, mint a Piros Pöttyös, azt már nem is veszem, az ára miatt sem, de amiatt sem, mert változtattak az ízén.
Azért hogy mennyit tudok venni ugyanabból a pénzből, az megcsappant az évek során. Gyerekkoromban volt még 15-30Ft-os gombócos fagyi, a 60Ft-osnál már elgondolkodtunk, hogy nem biztos, hogy veszünk, most meg mennyibe is kerül? Kb. 30 év... 5 év alatt 2-3-szorosára nőttek az ingatlanárak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!