Amikor azt mondják, hogy 2018-ban el lett csalva a választás, akkor hol voltak az ellenzéki tagok a választási/szavazatszámláló bizottságból?
Kimaradt a lényeg a szavazásból:
Az ellenzéki pártok együtt nem tudtak 1-1 embert találni aki hajlandó lett volna 1 napot dolgozni a kedvükért és ott lenni a szavazókörökben - ezért a lehetséges 5-5-7 helyett 1 ellenzéki tag sem volt nagyon sok helyen.
Nem ennyire egyszerű a történet.
Lefagyott a szoftver a választás napján,ukrán határ mellett népességrobbanás történt és üresen aláíratott jegyzőkönyvekről is beszéltek a rossz nyelvek.
Most a Trump-Biden választásáról írtál, igaz?
#2 De totál egyszerű a történet.
Nem volt olyan hoyg lefagyott a szoftver a választás után, mert nincsen választási szoftver. Azóta hazudjátok ezt az ostobaságot de attól még mindig ostobaság.
papíron szavazunk, kézzel számolják, kézzel készül a jegyzőkönyv róla és bizony, a jegyzőkönyvek adatait adják össze utána. Ezek az adatok megegyeznek azóta is azzal amit a választási eredményekben láthatsz.
5. Te viszoz nem játszod a hülyét, mert még mindig nem jut el a tudatodig az a tény, hogy Magyarországon papíron szavazunk, a szavazatokat a helyi választási bizottság tagjai számolják össze, és ha nem ugyanannyit számolt a fideszes mint a dékás, akkor újrakezdik.
Ha esetleg az a probléma, hogy állítólag voltak olyan körzetek, ahol nem volt ellenzéki delegált, akkor azt kérdem én, hogy a tökömbe akart ott győzni ellenzéki jelölt, ha egy azaz 1 választási bizottsági tagot nem tudott prezentálni körzetenként?
Én voltam az egyik szavazókörben az elnök, voltak jobb és baloldali delegáltak is. De egy csapat voltunk, precízen és hatékonyan dolgoztunk. pl úgy döntöttem hogy egyszerre 2 lapon húzzuk a strigulákat. Legvégén urnazárás, majd szavazatszámlálás és a kétes szavazólapok ügyében is egyhangúlag döntöttünk.
- Majd a párt delegáltak mind kértek és kaptak másolatot a jegyzőkönyvről (mert ugye minden körben van 1 jegyzőkönyvvezető is), és a pontos eredményeket pedig bediktálták a pártközpontjaikba.
A választás honlapján pedig ugye minden körnek megtekinthetőek ezek a pontos eredményei. Ha azt megváltoztatná egy csaló hekker, azonnal észrevennék a pártok, kezükben az adott szavazókör hitelesített jegyzőkönyvével.
És a miheztartás végett, a szavazatszámláló bizottság tagjai minden egyes szavazólappal (felhasználttal, rontottal és fel nem használttal is) el kell hogy tudjanak számolni. Addig haza nem mennek.
#7 Gondolom ilyenkor ezt nem szokták nektek mondani: köszi a munkádat!
Aki jön azzal a szöveggel hogy így csaltak meg úgy csaltak - mindegy mikor és melyik oldalról - annak ott a lehetősége hogy legközelebb a választáson ő maga jelentkezzen ilyen feladatra és akkor bizonyosodjon meg arról, hogy a szavazatszámlálók milyen munkát végeznek és mi a valóság!
A múlton nem lehet változtatni, akár volt csalás, akár nem. (Speciel nem volt, legalábbis abban a szavazókörben, ahol én dolgoztam, biztosan nem.)
De aki azt akarja, hogy a jövőben se legyen csalás, az nosza, jelentkezzék szavazatszámlálónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!