Mészáros Lőrincz a leggazdagabb magyar. Nem vagy szomorú? Mit érzel?
Hogy valami jót is mondjak. Karácsonyra fél disznót adományozott minden dolgozójának. Jó sokáig ették azt a húsmennyiséget.
Mit érzel most?
Én sajnálom Lölőt, mert nincs egy vasa se. Orbán csicskája, és a vagyona is az övé.
Hiába van luxus prostija, ha nemrég is Orbánnak kellett könyörögnie, hogy elutazhasson vele Dubajba. Milyen férfi az ilyen?
Mit érzek? Nehéz lenne szavakba önteni és itt nem konkrétan Mészárosról van szó.
Mondjuk van egy varrodám, haverom a miniszterelnök és megrendel tőlem 1 milliárd zászlót, én amúgy nem is tudok varrni ezért mással varratom meg, mondjuk 500 forintért darabját. Viszont 1500-ért adom tovább. Gazdag, zsíros paraszt lettem, abban a minutumban. Törvénytelen? Nem. Így könnyű? Igen. Vannak ilyen haverjaim? Nincsenek.
A fideszesek azt nem értik, hogy a hazai ipar, a cégek úgy tudnának fejlődni, ha a magyar cégek közül a legjobbak megmaradnak, és a gyengék elbuknak a versenyben. De most kontraszelekció zajlik, mert nem azért kapja egy cég a megbízást az államtól, mert ő csinálja a legjobb minőségben, a legjobb áron a munkát, hanem mert fideszes haver.
Vajon az ilyen kontraszelektált cégek versenyképesek lesznek a világpiacon? Vagy egyáltalán akarnak versenyezni? Miért akarnának, amikor úgyis dől hozzájuk az állami pénz érdemi teljesítmény nélkül? Ez a mostani felállás csak ezt az állapotot konzerválja, hogy a fideszközeli cégekhez folyamatosan menni fog az állami pénz, és mellettük elsorvadnak a mások által indított vállalkozások, amik nincsenek benn a brancsban.
Ez a rendszer a lemaradásunkat konzerválja, nem pedig valóban versenyképes cégeket fog kitermeni magából, amik máshol is megállják a helyüket a versenyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!