Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sikeres volt a 10 év Fidesz-ko...

Molnarmarcell21 kérdése:

Sikeres volt a 10 év Fidesz-kormányzás oktatás szempontjából?

Figyelt kérdés

- Lett top 200-as magyar egyetem?

- A modellváltott egyetemek már önfenntartóak?

- Beindultak a kutatások?

Mert ugye ezek voltak a kitűzött célok.

2021. jún. 9. 08:11
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
78%
Tevedes. A felesegem takaritokent dolgozik. Netto 8 ezer forinttal tobb a fizese mint nekem
2021. jún. 9. 09:08
 12/36 anonim ***** válasza:
83%

"Annyira ku*vara sukeres, hogy palyakezdo tanarkent netto 140et keresek. Ket diplomaval, annyit mint egy 8 altalanost vegzett takarito."

Azt hogy csináltad?! Anyám is pályakezdő tanár (szakmát váltott) és ennél többet keres.

2021. jún. 9. 09:09
 13/36 anonim ***** válasza:
90%
A fideszt semmi nem érdekli, amiből nem lehet gyorsan, könnyen pénzt kiszivattyúzni. Az oktatás meg az egészségügy pont ilyen. Fenntartják a szerintük szüksége minimumot és kész. Mit érdekel engem, fideszes politikust, hogy mi lesz 20 év múlva?! Én most vagyok hatalmon, most kell magam megszednem, lehet, hogy jövőre már nem leszek a lekváros bödönnél, 20 év múlva meg már lehet, hogy nem is élek! Leszarom az oktatást.
2021. jún. 9. 09:12
 14/36 anonim ***** válasza:
46%

"szelektált helyeken ahova a rezsim utódai járnak"

Tavaly érettségiztem vidéki, kisvárosi gimnáziumban, 3 milliárd forint ment el az iskola felújítására. Épült egy óriási csarnok, ebédlő, felújították az öltözőket, futópálya épült. Mindezt úgy, hogy a polgármester ellenzéki.

"ami kb párthűséghez van kötve"

Semmi köze nincs a párthűséghez. Én az általános fizetésemelésről beszéltem, ilyen is volt. De igen, van egy olyan szabály is, hogy portfóliót kell benyújtani, így léphetnek a tanárok PED1-ből PED2-be, de szerintem ennek semmi értelme.

"De nincs választási lehetőség. És sok esetben hagy kívánni valót maga után a minőség"

Ez mindig is így volt.

2021. jún. 9. 09:12
 15/36 anonim ***** válasza:

Friss hír:

[link]

2021. jún. 9. 09:16
 16/36 anonim ***** válasza:
86%

5: az iskolákat és óvodákat tudod miért újították fel? Mert erre lehetett lehívni rohadt sok EU-s támogatást. Tudod hogy mit épített a kormány? Műfüves focipályákat. Nem számít, ha nincs tornaterem, a focipálya fontosabb!

Az ingyenes tankönyv mindenkinek drága. Cserébe egy rakás sz.r. Azt nem tudják megindokolni soha a fideszes csinovnyikok, hogy miért jó az, hogy a Fazekasba meg a legutolsó kisegítőbe is ugyanazt a könyvet küldjék, és csak és kizárólag abból taníthasson a tanár. Taníthat másból? Persze, csak nem lesz hosszú a karrierje.

2021. jún. 9. 09:17
 17/36 anonim ***** válasza:
86%

#5 Hogy kiknek a fizetését emelték meg? Egy tanári fizetésből még mindig éhen lehet halni, ha egyedül él az ember.

Igaz, ez nem csak az utóbbi tíz évben ment végbe, de tökéletesen sikerült tönkretenni a tanárok presztízsét. Régen egy megbecsült hivatás volt tanárnak lenni. A tanárnak tekintélye volt. Most a szülő és a gyerek közösen támadják be a tanárt, amiért meg meri kérni a gyereket hogy órán legyen szíves csendben lenni, mert a gyereknek ugyebár joga van azt csinálni amit akar, a tanárnak meg kuss van. Ez a folyamat már régóta elkezdődött, de senki nem tett ellene semmit. Eljutottunk oda, hogy megalázó lett tanárnak lenni. Ez semmiképpen nem siker.

2021. jún. 9. 09:18
 18/36 anonim ***** válasza:
91%
5, 17, jaj bocsánat, a fizetést kihagytam. A tanárok fizetését egyszer emelték, amikor bevezették az életpálya-modellt. Abban az volt, hogy az éves emelések a minimálbértől függnek. Egy év múlva kivették ezt a rendelkezést, azóta egy fillért nem emeltek. Így kell kipótolni a kezdő tanárok fizetését a bérminimumra. Ez a fizuemelés egy közepes fideszes hazugságnak elmegy, de a tényekhez semmi köze.
2021. jún. 9. 09:20
 19/36 anonim ***** válasza:
77%

"Tavaly érettségiztem vidéki"

Nyilván nem ökölszabály... Reméltem, hogy ezt nem kell külön kiemelnem...

"Semmi köze nincs a párthűséghez"

Sajnos de. Amíg az általános fizetésemelés nem éri el a reálbér romlásának mértékét, addig ezt érvként felhozni nem túl sportszerű.

"Ez mindig is így volt"

Ez meg nem igaz. Mindig is volt a tanároknak lehetősége, hogy megválasszák miből tanítanak (persze '90 után).

2021. jún. 9. 09:21
 20/36 anonim ***** válasza:
22%

A tanárok jól keresnek órabérben verik a mérnököket is. Mennyit is dolgozik egy tanár ? 4-5 óra naponta. 3 hónap nyári szünet. Téli,őszi,tavaszi szünet+szabi évközben. Mennyi is az órabére ekkor?

Most nézd meg egy mérnök 8-10 órákat dolgozik, mennyi órabérért.

2021. jún. 9. 09:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!