Milyen volt ez a 12 év Orbánnal?
Bérrobbanás, munkaerőhiány Pesten 3-400 nettós fizetések, gyakorlatilag az álmokat éljük, a legyen ön is milliomos. Pesten aki csinál jó diplomát, szakmát simán megkeres 4-500, 600 nettókat.
10 éve vidéken még 60-100 nettós fizetések voltak, gyakorlatilag aki nem volt mérnök szinte éhenhalt.
Az a bérrobbanás meg a munkaerőhiány legfeljebb az építőiparban zajlott le. Egyrészt mert nagyon sok szakember kiment a hanyatló nyugatra hogy sanyargassa magát. Másrészt a CSOK és egyéb támogatások miatt a tehetősek elkezdtek lakásokat venni és felújítani. Az már nem számít, hogy az ingatlanárakba meg a munkadíjakba rögtön be is épült az összes támogatás, hogy az alapanyagok gyenge forint miatti drágulásáról ne is beszéljünk. Lehet ujjongani, hogy 30 millió egy szaros panellakás! 😂
A gyárakban meg ugyanúgy trágyán fizetnek, mert özönlenek az országba az ukrán vendégmunkások. :)
Az én fizetésemre szerencsére a kormány nincs ráhatással. Igaz, én a fizetett provokátorokkal ellentétben tanultam...
Jobb lett volna átaludni ezt a 12 évet!
Így is egy rémálom volt...
A legnagyobb vesztese ennek a 12 évnek maga Magyarország: gazdaságilag, morálisan, jogilag és minden szinten lecsúszott, szétesett, leromlott.
Nagy munka lesz visszahozni az országunk tekintélyét és helyét Európában és a világban!
Távolról nézve lassú, stabil növekedés volt.
Két dolgot csesztek el nagyon súlyosan, ami miatt távolról sem néz ki jól a NER:
- az állandó, gyűlöletkeltő kommunikáció
- a járvány durva félrekezelése, sima nemzeti tragédia történt
És ha persze ha megkapargatjuk a felszínt, akkor mindjárt ott a korrupció növekedése vagy a demokrácia szétverése sok egyéb mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!