Trianon idején volt egy olyan elképzelés hogy Magyarországot felosztják románia csehszlovákia és jugoszlávia közt?
Figyelt kérdés
Mind 3 ország felosztotta volna maguk közt vagy nem létezett ilyrn elképzelés?2021. jún. 7. 15:11
1/8 anonim válasza:
A teljes országot nem de valóban többet szerettek volna kapni mint amennyi járt.
2/8 anonim válasza:
És mint amennyit végül is kaptak...
3/8 anonim válasza:
Nem pont az egészet, de mindenki egy nagyobb darabot akart, pl a románok a Tiszáig akarták a területet. A magyaroknak egy bantusztán maradt volna Budapest körül.
4/8 anonim válasza:
Nem. De lázálmok mindig is voltak.
5/8 anonim válasza:
Igen. Nyilván kérj többet, és könnyebben beveszik, hogy sok jár neked. Szegények kevesebbet kaptak így is, mint amennyit kértek. A pofátlanságuk is megvolt.
6/8 anonim válasza:
Tiszáig jöttek volna a Románok ,Miskolc környékét még vitték volna a Cseszlovákok, plusz akartak szláv korridort csehszlo-jugo határral a dunántúlon melynek keretében Balatont is vitték volna. Ez azonban már az olaszoknak (sem) tetszett mert egy túl erős Monarchia helyett egy szintén túl erős szláv tengely jött volna létre
7/8 meszike91 válasza:
Én úgy tudom a román-magyar perszonálunió azaz hogy a román király legyen a magyar király is felmerült.
8/8 anonim válasza:
Mindenféle tervek voltak,de szerintem sok alapjuk (francia, angol támogatottságuk) nem volt.
A románoknak a "kerek ország" az álmuk, amihez pont a Tiszántúl hiányzik.
volt valami szlovák-szerb korridorról is szó, a Dunántúlon egy 50 km-es sávban, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!