Miért utálják Orbán Viktort?
Mármint, mindenki azzal jön hogy "mennyit lop", de akkor miért nem fogják perbe?
A bevándorlást jól megoldotta, miközben az ellenzék meg az EU-hoz tartozva nyitást akart.
A családtámogatás jól megy, pl: csok, és mivel csak újépítésűre lehet felvenni a hitelt (amit vissza kell fizetni, ergo az államnak nem kiesés), így az ingatlanpiacot sem zúzza szét.
Az oltásokkal kapcsolatosan is jól intézkedett, mind a szputnyik, mind a shinopharm elfogadott lett vagy eu vagy who által.
Tehát alapvetően jó döntéseket hoz/hoz a pártja.
De akkor mi a fenéért utálják ennyire?
"Ha csak el van kaszálva, akkor pedig a főügyész is perbe fogható"
A főügyészt a parlamenti 2/3 nevezte ki, ezért a parlament tudja vizsgálat alá vonni. De mivel a parlament a fidesz kezében van, ezért nyilván nem fog a saját főügyésze ellen vizsgálatot indítani.
"17: képzettséggel lehet jobban keresni, felsőfokú angolja nem mindenkinek van, a képzetlenek, a gyári munkások, stb. viszont nem ennyit keresnek"
De akkor miért "hazugság" a 300-400 nettó? Nem az átlaghoz kell mérni, hanem az aljához? Vagy hogy van?
A felmérésekben hogyan szokták csinálni?
Cikket láttam, pl:
Az Origo által végzett elemzés szerint főleg a szubjektív szempontok alapján adott pontok segítették azokat a cégeket, amelyek most először kerültek fel a szinte biztos üzletet jelentő felszámolói névjegyzékbe.
...
A pályázaton közel fele-fele arányban objektív és szubjektív szempontok – mint például a honlap vagy az irodai felszereltség – döntöttek. Maximum 90 pontot lehetett kapni a szubjektív, 80-at pedig objektív értékelés alapján. A birtokunkban lévő értékelési lista azt mutatja, hogy a szubjektív szempontoknak döntő szerepük volt a nyertesek kiválasztásában.
"A főügyészt a parlamenti 2/3 nevezte ki, ezért a parlament tudja vizsgálat alá vonni. De mivel a parlament a fidesz kezében van, ezért nyilván nem fog a saját főügyésze ellen vizsgálatot indítani."
Ez hol van a jogszabályban? Gyorsan próbáltam keresni, de nem találom.
És (bár már kérdeztem) a feljelentések hol vannak összegyűjtve? Meg lehet nézni valahol?
22: a hazugság az, amit a fideszes hozzászólók szoktak mondani, hogy mindenki ennyit kap simán manapság
Mindenki nem kap ennyit. Ez az átlag. Ez alatt is vannak sokan, és felette is, kevesebben, szóval nem lehet simán ennyit kapni.
"Cikket láttam, pl:
Az Origo által végzett elemzés szerint főleg a szubjektív szempontok alapján adott pontok segítették azokat a cégeket, amelyek most először kerültek fel a szinte biztos üzletet jelentő felszámolói névjegyzékbe."
De forrás itt sincs ☹
Olyan nincs ahol az állami pályázatokat szabályozzák?
"Olyan nincs ahol az állami pályázatokat szabályozzák?"
Használd a google-t, minden meg lehet találni, ha az ember keresgél.
"Az a baj, te csak a jó dolgokat veszed észre. A korona kapcsán említetted az oltásokat, a halálozási arányt miért nem?"
A járvány felét külföldön töltöttem, 2 lezárás alatt sikerült haza csusszanni. Ott úgy számolták a halálokat, hogy ha maximálisan biztos hogy a covid volt. A szövődmény nem számított.
Itthon az egyik egészségügyis "ismerősömet" (30 évvel idősebb) megkérdeztem, ő azt mondta hogy "ha valaki leesik a 6.dik emeletről, és bele hal, de covid + volt a tesztje, akkor is covid halálnak minősül"
(Nem pontos idézet, de kb ez volt a lényeg, a pontos szavakra nem emlékszem)
Szóval így nem olyan gáz szerintem.
Kedves Kérdező!
Ahogy írtad te diákmunkásként nettó 200 ezret kerestél, míg például egy kezdő tanár fizeztése nettó 150 ezer körül van 6 év egyetem után. Ha szerinted ez rendben van, akkor szerintem menthetetlen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!