Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiek, mit szóltok...

Ellenzékiek, mit szóltok ahhoz, hogy az ellenzék egyetlen ígéretét sem tartotta be?

Figyelt kérdés

Első megjegyzésként annyit, hogy a Fidesz be nem tartott ígéretei nem mentség az ellenzéknek.

Tehát amit megígértek anno:

Gyurcsány:

-adócsökkentés, amiből végül adóemelés lett

-oktatás színvonalának növelése, amiből végül a tanári pálya presztízsének a drasztikus romlása történt

-egészségügy fejlesztése, amiből aztán privatizációk és az orvosok megalázása lett ​

-rezsiárak optimalizálása, amiből drágább és mégdrágább rezsiárak következtek

Jobbik:

-Jakab azt mondta, hogy nem fog egy listán szerepelni Gyurcsánnyal, lám, mégis egy listán fog vigyorogni vele egy év múlva

- a cél a kommunista utódpárt és a vele összeforrt utódpárt eltakarítása volt, erre most ők is összeforrtak velük

Karácsony:

- megígérte a stadion-stoppot, mégsem tette meg

- megígérte a Tiborcz-adót, mégsem tette meg

- mégígérte a közlekedés rendbetételét, mégsem tette meg

- nemhogy fellépett volna Budapesten a Fidesz ellen, hanem Tarlós Istvánt még díszpolgárra is avatta

- a be nem tartott ígéretei mellett fogta, és másfél év után cserbenhagyta a Budapestieket

2021. jún. 4. 16:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%
Ez az elszámoltatásra volt példa, de megértem, hogy egy fideszes elmének ez magas... :)
2021. jún. 4. 17:24
 12/22 A kérdező kommentje:

Elszámoltatásról nem volt szó, kedves válaszoló. Azzal most drukkolnak elő, de aki egy kicsit is reálisan gondolkodik, az tudja, hogy semmi sem lesz belőle. Nem azért írtam a Fidesz ellen való fellépést, mert elvárom tőlük, hanem mert sokkal reálisabbnak láttam volna egy határozott fellépést a kormány korrupciós ügyei ellen (egy feljelentés nem az, de a Tiborcz-adó már igen), mintsem Tarlós díszpolgárrá avatását. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

De nyilván megjött a tipik magyar egybites gondolkodás: aki kritikát merészel mondani az "ellenzékről", az már tuti fideszes. Magától értetődő (nekem legalábbis), de leírom: nem kell ahhoz fideszesnek lenni, hogy lássuk az ellenzék hibáit. Tényleg sokszor elgondolkodom, hogy mi ezen annyira bonyolult annak, aki már egy összeadást el tud végezni fejben. De nyilván akkor jön a személyeskedés, amikor az érvek elfogytak.

2021. jún. 4. 17:35
 13/22 anonim ***** válasza:
74%

"egészségügy fejlesztése, amiből aztán privatizációk és az orvosok megalázása lett "

Ez azt hittem most Orbánról szól. Ő privatizál most mindent, többek között az egyetemet is. Meg ő inasozik.

"rezsiárak optimalizálása, amiből drágább és mégdrágább rezsiárak következtek"

Ez szintén inkább Orbán kormány. Valamint nem csak a rezsi árak vannak az egekben, hanem az albérlet és a vételi árak is.

"Jakab azt mondta, hogy nem fog egy listán szerepelni Gyurcsánnyal, lám, mégis egy listán fog vigyorogni vele egy év múlva"

Nem Orbánék módosították a válsztási törvényt, hogy ne különülhessen el jobban az ellenzék??

Tényleg érdekesek ezek a fideszesek.

2021. jún. 4. 17:40
 14/22 anonim ***** válasza:
83%

"nemhogy fellépett volna Budapesten a Fidesz ellen, hanem Tarlós Istvánt még díszpolgárra is avatta"

Mint látod, fellépett. De sajnos nem Karácsonyék adják a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok vezetését, így aztán elég körülményes elszámoltatni a korrupt g.ciket. Mellesleg szerintem Tarlós nem érdemelt díszpolgári címet, de nem korrupt, egyszerűen csak Orbán bábja. (Rossz nyelvek szerint Vitézynek is azért kellett mennie, mert nem akarta megvenni az "felújított" metrókat.) Ezt akár csak ez az egy ügy is bizonyítja, mert önálló, gondolkodó ember nem vette volna meg ezeket a szarokat. A címet gondolom csak a fideszes szavazók miatt dobta oda, hogy kevesebbet hörögjenek.

A gyurcsányos kritikáid amúgy hát khm... nem túl megalapozottak akkor, amikor a "rezsicsökkentés" miatt a világpiaci árnál jóval drágább a földgáz, meg amikor egy világjárvány közepén üldöznek el további 5 ezer embert az amúgy is alulfinanszírozott és létszámhiányos egészségügyből, hogy a tanárok évek óta nem emelkedő fizetéséről (hiszen csak 1 évig volt a minimálbér emelkedéséhez kötve) ne is beszéljek. Innen jött az a kósza gondolat, hogy te bizony egy fideszes aktivista vagy.

Hasonlóan a jakaboshoz. A Fidesz intézte ezt el a választási törvénnyel. A kommunista utópárt legfeljebb a komcsikkal teli fidesz lehet, lévén az MSZP-nek kb. minden öreg politikusa nyugdíjas.

2021. jún. 4. 17:45
 15/22 A kérdező kommentje:

Mindazzal egyetértve, amit leírtál (kivéve a választási törvényt, mert mire ez a törvény megszületett, addigra már réges-régen létezett az ellenzéki összefogás), újra leírom azt, ami a megjegyzésben az első mondatom volt: az ellenzéknek nem mentség a kormány hibája. Lehet sorolgatni a kormány hibáit napestig, de attól még az ellenzék ugyanúgy sáros marad a maga dolgaiban. A kérdés nem arra vonatkozott, hogy elmondható-e ugyanez Orbánról. A kérdés az volt, hogy az ellenzéki szimpatizánsok mit gondolnak az ellenzék füstbement ígéretekről, merthogy tulajdonképpen egyet sem tartottak be.

2021. jún. 4. 17:52
 16/22 A kérdező kommentje:
Bocsi, #13-nak szólt.
2021. jún. 4. 17:52
 17/22 anonim ***** válasza:
66%

Jaaa, már értem mit akarsz.

Bizony így nincs mentség. Tényleg bocsi, hogy félre értettelek.

Valóban van pár olyan tétel, amit nem tartott (vagy tartott még be) az ellenzék. Ezzel bizony nem tudunk mit tenni, de nem lepődünk meg.

Valamint igen, ebben sáros az ellenzék, nem mentség rá az, hogy ha az "ellenzék sáros", akkor Orbán a fekália tenger legmelyén van a saját igéreteivel és ügyleteivel.

Nem tudunk mit csinálni, vállat vonunk és bízunk benne, hogy 2022ben ők is próbálkozhatnak 10 évig.

2021. jún. 4. 17:58
 18/22 A kérdező kommentje:

"Mint látod, fellépett."

Lassan 2 éve főpolgi Karácsony, eddig annyit tett ezügyben, hogy tett egy feljelentést, és ezzel be is zárult a történet. Én ezt nem nevezem határozott fellépésnek, szerintem Te sem, de azzal sincs bajom, ha annak tartod. Mégegyszer mondom: nem várom el tőle, de ha azt kérdezik tőlem 2 éve, hogy Karácsony a Tiborcz-adót fogja bevezetni, vagy pedig Tarlóst fogja körülünnepelni, bizonyára előbbire szavaztam volna. Szerintem Te sem vagy ezzel másképpen.

"A gyurcsányos kritikáid amúgy hát khm... nem túl megalapozottak akkor, amikor a "rezsicsökkentés" miatt"

Akkor lenne megalapozatlan a Gyurcsánnyal kapcsolatos kritikám, ha nem lenne igaz. Attól nem fog megalapozatlanná válni a Gyurcsánnyal kapcsolatos kritikám, mert egy utána következő miniszterelnök is "elk*rta" - hogy egy klasszikust idézzek. Egyetlen kormányt sem mentesít a hibái alól egy következő kormány hibája.

"Hasonlóan a jakaboshoz. A Fidesz intézte ezt el a választási törvénnyel."

Mire a törvény megszületett, addigra Jakab már rég igent mondott a baloldalnak. Ebből a szempontból teljesen fölösleges volt ez a törvény.

"A kommunista utópárt legfeljebb a komcsikkal teli fidesz lehet"

Kommunista utódpárt alatt az akkori Jobbik Gyurcsányt és társait értette, lévén ellenük alakult a Jobbik. De Gyurcsány és Orbán tehetsége mellett szól, hogy elintézték a Jobbiknak saját maguk meghazugtolását.

2021. jún. 4. 18:14
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

A rezsitémáról annyit, hogy amikor Gyurcsányék alatt emelkedtek a rezsiárak, akkor az nagyrészt annak volt köszönhető, hogy a világpiaci árak igen komolyan megugrottak, ezt az állam nem volt képes orvosolni. Aztán jött az Orbán-kormány, nagy pofával bejelentette, hogy itt most rezsicsökkentés lesz. Ez meg is történt. A baj csak ott kezdődik, hogy azóta a világpiaci árak szinte csak estek, a rezsi meg nemhogy csökkent volna, még növekedett is.

Illusztrálom:

2008-as olajár: 170 dollár/hordó

2013-as olajár: 130 dollár/hordó (ekkor történt az a híres rezsicsökkentés)

2015-ös olajár: 50 dollár/hordó

2018-as olajár: 73 dollár/hordó

2020-as olajár: 20 dollár/hordó

Jelenlegi olajár: 66 dollár/hordó

Érdekes módon én ebből az árcsökkenésből valahogy semmit nem éreztem :)

De nézhetjük a földgázárakat is:

2008-as földgázár: 16 dollár/Btu

2013-as földgázár: 5 dollár/Btu

2015-ös földgázár: 2 dollár/Btu

2018-as földgázár: 3 dollár/Btu

2020-as földgázár: 1.70 dollár/Btu

Jelenlegi földgázár: 3 dollár/Btu

Magyarán itt nemhogy rezsicsökkentés lett volna, a piaci árakhoz képest TÖBBE KERÜL A REZSI.

2021. jún. 4. 19:30
 20/22 A kérdező kommentje:

"amikor Gyurcsányék alatt emelkedtek a rezsiárak, akkor az nagyrészt annak volt köszönhető, hogy a világpiaci árak igen komolyan megugrottak"

Olyankor is emeltek rajta, amikor nem éppen voltak a világpiaci árak megugróban.

2021. jún. 5. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!