Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ilyenekre lehet majd számítani...

Ilyenekre lehet majd számítani, ha itt lesz a Fudan?

Figyelt kérdés

Hír:

Tiltakozó akcióra készülnek a Magyarországon élő kínaiak Budapesten

[link]

Aki olvas külföldi híreket, az tudja, hogy a más országokban élő kínaiak tíz körömmel védik a kommunista diktatúrát, aminek az az oka, hogy gyakorlatilag agymosásban nőnek fel. Ha pl. valaki előadást tart a kínai diktatúra tetteiről, akkor gyakran előfordul, hogy ottani kínaiak rohanják meg az előadást, és bekiabálással, zavargással akadályozzák meg, hogy az előadó beszélhessen.

Vajon ha itt lesz a Fudan, és vele sok kínai is, akkor itt is erre lehet majd számítani, hogy az itteni kínaiak aggresszíven próbálnak majd elfojtani minden kritikát Kínával szemben?

2021. jún. 4. 14:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
* érdeke
2021. jún. 4. 15:14
 12/20 anonim ***** válasza:
16%

#10!

Tandíj a legtöbb egyetemen van, de lehet ösztöndíjra pályázni, amitől kvázi ingyenes lesz.

Értem, hogy te kommunista diktatúrát szeretnél, mert ott 99%-os arányban szoktak nyerni a kommunisták. De Mo-on demokrácia van és a szabad választásokon megválasztott kormány dönt az ilyen fejlesztésekről.

A hitel pedig csak egy biztosíték, előtörleszthető.

2021. jún. 4. 15:17
 13/20 A kérdező kommentje:

12: Fizetős egyetemeken csak a tanulók kisebb része tanulhat ösztöndíjjal, mert a tandíjak kellenek a fenntartáshoz

A kommunista diktatúrát éppen Orbán kínai barátai működtetik, és Viktorunk velük nagyobb barátságban van, mint az európai demokráciákkal, úgyhogy inkább ő vádolható azzal, hogy a hasonló kormányzási módszerekhez vonzódik, és ezért tolja az országot autoriter irányba.

2021. jún. 4. 15:24
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

a kínai identitás rendkívül erős.

eleve 1 kínai csaj nem jöhet össze magyar palival, mert az fajfertőzés a szemükben.

ezért az ilyen "megingó" csajokat hazaküldik kínába.

ha pedig nem megy, akkor megölik...és ez nem vicc.

az identitásuk és a befogadó ország iránti elutasításuk is egyértelmű, mivel teljesen alap a kivándorlóknál, hogy 6 éves korában hazaküldik a kisgyereküket a kínában élő családtagokhoz, hogy abban a kultúrában nőjön fel.

tehát ne legyenek tévhitek.

egyetlen 1 itt élő kínai-2010 óta évi 10ezer/év-sem akar magyar ember lenni.

2021. jún. 4. 20:06
 15/20 A kérdező kommentje:

14: "eleve 1 kínai csaj nem jöhet össze magyar palival, mert az fajfertőzés a szemükben, egyetlen 1 itt élő kínai-2010 óta évi 10ezer/év-sem akar magyar ember lenni."

A valóság sajnos cáfolja a teóriádat:

Több ezer banánember él közöttünk | 24.hu

Kívül sárgák, belül európaiak

...

Nagyon rossz volt, hogy nem tudtam magyarul, de könnyen beilleszkedtem, megtanultam a nyelvet. Most pont fordítva van: az összes barátom, és a vőlegényem is magyar. Egyetlen kínai barátnőm van, de ő is alig tud kínaiul beszélni. Tipikus banángeneráció

Banángeneráció vagy banánember. Ez nem sértés, a kínaiak és más itt élő ázsiaiak azokra mondják, akik kívül sárgák, belül viszont már európaiak.

“Ez olyan emberekre vonatkozik, akik olyanok, mint én. Itt születtek Magyarországon, tökéletesen beszélik a nyelvet, magyar barátaik vannak, magyar iskolába járnak, mégis külsőre első ránézésre kínainak vagy ázsiainak mondanák őket. Egyre több banán ember van, több ezren lehetünk” – árulja el a fiatal egyetemista.

A jelenséget egy szükség szülte kínai hagyomány is elősegíti. Nem ritka, hogy az itt élő kínaiak a gyermekeiket pár hónapos koruktól magyar dadához adják, ugyanis a szülőknek a heti hét napig tartó munka miatt nem jutna idejük arra, hogy vigyázzanak rájuk, neveljék őket.

Sok esetben a gyerek nem tud már elég jól kínaiul, a szülei viszont magyarul, ezért kommunikációs nehézségeik is adódnak. Ők is a banángeneráció tagjai.

[link]

2021. jún. 4. 21:54
 16/20 anonim ***** válasza:

szerintem meg nem.

ez az 1 példa amit írtál az 1 példa, nem több.

a kislányomnak aki ma ballagott az oviból, 2 kínai kislány csoporttársa is van.

és mind a 2 megy vissza kínába a nyáron 18 éves koráig.

2021. jún. 4. 22:05
 17/20 A kérdező kommentje:
"Több ezer banánember él közöttünk"
2021. jún. 4. 22:28
 18/20 A kérdező kommentje:
Ők sem egyformák, vannnak közöttük olyanok, akik inkább ragaszkodnak a hagyományokhoz, és olyanok is, aki lazán állnak hozzá. Nem lehet egy kalap alá venni mindenkit.
2021. jún. 4. 22:37
 19/20 anonim ***** válasza:

hát?

én még az életemben nem láttam kínai magyar párkapcsolatot.

ahogy vietnámi magyar kapcsolatot sem.

kicsinálják az olyan nőt aki ilyet tenne mint írtam.

férfi meg azt csinál amit akar, az nem számít náluk.

egyedül olyat ismerek, hogy japán csaj és magyar pali.

nekik a kislányuk a kislányom legjobb barátnője.

náluk sem volt egyszerű ez a dolog, mert a japánok is a végletekig fajvédőek, de közel sem annyira szélsőségesen, mint a kínaik akik akár gyilkosságot is képesek elkövetni a fajvédelem érdekében.

2021. jún. 4. 22:46
 20/20 A kérdező kommentje:
Én láttam, az utcánkban is van (kínai nő, magyar férfi, gyerekük is van), és a fenti cikk is írja, hogy többezer olyan kínai van, aki már inkább magyarnak tartja magát, nem mindenkit küldenek haza.
2021. jún. 4. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!