A Fudan Egyetemen -ha már kommunista egyetem- miért ilyen magasak a tandíjak? Tudtommal a kommunisták üldözik a burzsoáziát, a 3 millás tandíjat pedig csak a burzsoázia engedheti meg magának.
Hát látod, itt bukott el a kommunista egyetem elmélet. Ez egy nemzetközi elitegyetem, és ott komoly tandíjak vannak, nem kommunizmus.
Amúgy a modern Kína teli van gazdag vállalkozókkal, ez a "burzsoá"-utálat már csak a magyar komcsiknál maradt meg. Kína valójában már egy kapitalista ország.
Olyannyira "kapitalista", hogy a Hszi Csin-ping-korszak óta több mint tízezer szövetkezet alakult az országban, az állam kifejezetten támogatja a szövetkezeti vállalati formákat a kapitalista vállalkozási formák helyett.
Teng Hsziao-ping óta már nem a mao-i kommunizmus van, hanem "szocializmus kínai jellegzetességekkel". Ez a neve a modellnek, ami kb. 1978 óta formálódik.
Kínában nagyon sok egyetem díjmentes, amit meg kevésbé tartanak fontosnak, azt nem finanszírozzák államilag, így vannak fizetős egyetemek/karok/szakok is.
Ez egy huszadrangú kara lesz a Fudan University-nek, francokat fogják államilag finanszírozni. A kérdésed pedig megfordítható: ha ennyire szereted a burzsoáziát, akkor hogyhogy nem tapsikolsz azon, hogy egy egyetem fizetős?
Pekingben egyébként a havi medián átlagkereset kb. 23 500 jüan, ami több mint egymillió forint. Szóval... Nem sok értelme van a kérdésnek.
Mutass már egy világhírű egyetemet,amelyik sokkal olcsóbb!
Ez nem a zokni piac.
Év bő 20 éve tanítok a Corvinuson, de csakosz esett le, hogy a lányomat felvették, hogy évi 800 ezer ez is.
Csak, mert jól tanul megkapja ösztöndíjban.
A Fundan is ilyen lesz, mindegyik ilyen, tele ösztöndíjjal és pályázatokkal.
Az fizet sokat, aki buta.
Hol a probléma?
Aztán tanárként keresel majd 140 ezret. Nagyon megéri...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!