Ha maholnap hirtelen egy diktatúrában találnád magad (legyen az fasiszta, kommunista, sima katonai, egyébb...), akkor melyik oldalra állnál?
Az új rendszer aktív támogatója lennél (előnyökért, pénzért, pozícióékért), ellenállnál/harcolnál ellene (kockáztatva a megtorlást), vagy a szürke tömeghez csatlakoznál, akik csak megpróbálnák túlélni az egészet?
Kérdezd meg önmagadtól őszintén, egy percre elgondolkozva a dolgon...
A magyar történelem tele volt ilyen helyzetekkel (pl Habsburgok, kommunizmus), ahol az embereknek színt kellett vallaniuk, ezért a kérdés.
8
Én jó diktátor lennék,mindenki szeretne engem,kivéve az aki utál dolgozni és szeret bunozni
Diktatúra vezetője mikor normális?
Normális vezető mikor diktátor?
12
De most miért? A diktátor az csak szemét lehet?
Szükségszerű.
A diktátor mint a neve is mutatja a saját akaratát kényszeríti másokra. Izomból.
14
De az én akaratom az lenne hogy mindenkinek jó legyen.Ha ezt akarom másokra izomból rákényszeríteni ezért szemét vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!