Van itt olyan, aki dolgozott már politikusnak vagy a közelében? Milyenek, ha nincs rájuk állítva 25 kamera?
Nekem van pár Fideszes politikus, meg sok Fidesz-közeli vállalkozó ismerősöm. Még 2006-ban simultam oda hozzájuk, már akkor láttam, hogy ebből hatalmas Fidesz uralom lesz... Így a bizalmukba férkőztem, nem volt egyszerű, de megérte, ma már nincs anyagi gondom, és dolgozni sem kell. Az első pár évben, amikor még a padlót sikáltam egy Fideszes úr birtokán, megfordult ott pár politikus, Viktort is láttam egyszer, amikor épp felszolgáltam neki. Szimpatikus, kiegyensúlyozott úr benyomását keltette. A többieket gyakrabban láttam a birtokon, főleg Kövér Lászlót és Németh Szilárdot. Utóbbi a pacalpörköltömet megdícsérte. Normálisak voltak mindig velem, pedig csak egy kis csicska voltam, mondjuk ki.
Azóta már a II. kerületben élek, és csak elvétve találkozom politikus urakkal, inkább Fidesz-közeli vállalkozókkal van dolgom.
Van 1-2 amelyik munkahelyi szituációban is azt hiszi, hogy ő valami különleges jelenség (pl. Szijjártó), de a többségük holt egyszerű ember akik nem a pártpolitikával foglalkoznak munkaidejük nagy részében. Amelyikük párton kívüli (Palkovics, Pintér, Benkő, Bajnai) annak nyilván nem is kell, ők sima menedzser feladatként fogják fel a munkájukat. Persze nem valami általános IT projekteket vagy áruházláncot menedzselnek, hanem egy szakosodott állami hivatalt, de a sárdobálásból kimaradnak - nem az az első gondolatuk, hogy mit fog szólni a párt, mert rájuk úgy sincs hatással, nem fogják őket felelősségre vonni a párttag gyűlésen. Épp olyanok, mint a te vagy az én főnököm.
A Deutsch vagy Lázár típusú politikusok akikről médiában azt látod hogy állandóan adják a nagypofájú államférfit valójában azért jók, mert szakmai kérdésekben összehúzzák magukat és átadják a terepet. Mondhatni arra építik a karrierjüket, hogy ha nem tudnak valamit akkor megkérdeznek egy szakértőt aki ért hozzá s aztán learatják helyette a babérokat, de valójában ez win-win szituáció, s sokkal jobb, mint aki azt hiszi, hogy ő fingta a passzát szelet és foggal-körömmel ragaszkodik a leghülyébb ötleteihez is (hívjuk ezt buta falusi polgármester-típusnak).
Aztán persze vannak a fanatikus bűnözők (Gyurcsány, Rogán), akik nagyjából tényleg azt a színvonalat képviselik, amiket a városi legendákban tartanak róluk. Vagy direkt önérdekből, vagy saját tudatlanságukból, de rengeteget tudnak ártani mindenféle munkafolyamatnak. Én még nem hallottam olyan közalkalmazottat aki pozitívan nyilatkozott volna erről a típusról, de a választóknak valamiért bejön. Ennek enyhébb típusa aki azért nem bűnöző, de bomlasztólag hat mindenféle közegre (Dávid Ibolya, Kövér László).
Ha 20 évvel ezelőtt kerül elő ez a kérdés akkor még lett volna egy "Torgyán-típusú" külön kategória (ez inkább pozitív, kicsit a nagypofájú típushoz áll közelebb, de annál határozottabb) igazi régi vágású politikusoknak a munkastílusa, de mára Magyarországon kihaltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!