Az ellenzék tényleg visszahozza a kétkulcsos SZJA-t? Mivel ellensúlyozzák mindezt?
Hol lehet több infót találni arról, hogy milyen jövedelem határokat állapítanának meg?
A legutóbbi értesülésem az, hogy havi bruttó 500 ezer ft fölött már 25% lenne az SZJA. Elég érzékenyen érintene, ha "rosszul" alkalmaznák a törvényt. Értsd: 500 ezer ft fölötti jövedelem esetén a teljes fizetésre 25%-ot rónának, tehát nem progresszív módon alkalmaznák azt. Progresszívnek azt tartanám, ha csak az 500 ezer ft fölötti jövedelem részre tennének 25%-ot, az az alatti részére pedig csak 15%-ot.
Számomra igen markáns a különbség, ugyanis "rosszul" alkalmazva havi 62 ezer ft-tal keresnék kevesebbet. Ez probléma! Hogy is ne lenne az, hiszen ez évi 744 ezer ft. Ez rengeteg pénz.
Az elmúlt 5-6 évben rengeteget tanultam és küzdöttem azért, hogy ott tartsak ahol most. Albérletben élek és szeretnék egyszer saját ingatlant és saját családot.
Nekem ez az egyik életcélom. Egy ilyen SZJA emelés évekre vetne vissza a megtakarításom ütemét. Kiszámoltam, hány túlórát kéne vállalnom, ahhoz, hogy a 25%-os SZJA-val ott tartsak ahol most. Gyakorlatilag kb 3 szabad vasárnapom lenne egy hónapban. Már most is alig van életem.
Fáj a szívem, mert a Fidesz számos hitvallásával nem értek egyet. Felmerül a kérdés, hogy mit kapnék az ellenzéktől cserébe? Remélem lesz valami hathatós gazdasági fellendülést célzó programjuk, ami minimum közelebb visz Ausztriához, mert eddig úgy voltam vele nekik adom a szavazatom (bár én nem Karácsonyt, vagy Dobrev Klárát
támogatnám, hanem inkább Márki-Zay Pétert). Ha nem rukkolnak elő valamivel nem fogok elmenni szavazni.
Egy jól kialakított progresszív rendszert elfogadnék. Akkor csak az 500 ezer ft részt terhelnék többletadóval, akkor kb 12 ezer ft-tal keresnék kevesebbet ez évi 240 ezer ft. Ezt még támogatnám.
Miért lenne magasabb az 1%?
Az 1 % az 1% akkor is ha 15% Meg akkor is ha 36% az adókulcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!