Magyarországon a minimálbért miért nem úgy határozzák meg,mint más EU-s országokban?
Vagyis, nem a cégek kedve szerint, hanem a valós megélhetési költségekhez igazítják.
Abból kell kiindulni, hogy:
-Az illető egyedülálló
-Bérleményben lakik, nem hitelmentes saját lakásban
Franciaországban vagy Németországban sem kérdezi a kormány minimálbér meghatározásakor a cégeket, hogy "figyi nektek ez jó?"
Nem, nincs ilyen.Meghatározzák a minimálbért, akinek meg nem tetszik, ellehet menni.
És ez így helyes.
Magyarországon a reális nettó minimálbér a jelenlegi árakat,ingatlanokat nézve, nem szabadna, hogy 160-180 ezer alatt legyen.
Érdekel, hogy te honnan veszed ezeket a példákat!
Ausztriában nincs minimálbér sem.
A bér mégiscsak a munkavállaló és a munkaadó ügye.
2#
Te honnan veszed,hogy nincs Ausztriában minimálbér?
Kelet-Európában nem lehet a magánügye, mert az itteni vállalkozói réteg egy tál rizsért dolgoztatná az embereket.
3#
Nyilván, fájna nekik eleinte, de hozzászoknának.
Kaphatnának egyszeri extra állami támogatást hatékonyság növelésre.
Spanyolországban a 4 napos munkahét bevezetése is úgy történik,hogy a cégek kapnak állami támogatást,hogy áttudjanak állni.
Szerintem meg amit te írsz, az nem korrekt. Én a kapitalista szemléletemmel úgy gondolom, hogy a cégeket ne kényszerítsük arra, hogy egyes munkavállalókért a teljesítményüknek megfelelő összegnél többet fizessenek csak azért, mert valaki úgy döntött, hogy...
Ha nekem van egy házam, mert örököltem, akkor ki kellene engem kiáltani tőkés embernek, és megadóztatni és kisebb fizetést jóváhagyni számomra? Már volt ilyen rendszer és nem jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!