Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon a minimálbért...

Magyarországon a minimálbért miért nem úgy határozzák meg,mint más EU-s országokban?

Figyelt kérdés

Vagyis, nem a cégek kedve szerint, hanem a valós megélhetési költségekhez igazítják.

Abból kell kiindulni, hogy:

-Az illető egyedülálló

-Bérleményben lakik, nem hitelmentes saját lakásban

Franciaországban vagy Németországban sem kérdezi a kormány minimálbér meghatározásakor a cégeket, hogy "figyi nektek ez jó?"

Nem, nincs ilyen.Meghatározzák a minimálbért, akinek meg nem tetszik, ellehet menni.

És ez így helyes.

Magyarországon a reális nettó minimálbér a jelenlegi árakat,ingatlanokat nézve, nem szabadna, hogy 160-180 ezer alatt legyen.

2021. máj. 22. 08:06
 1/7 anonim ***** válasza:
15%
Mert Magyarország jobban teljesít!
2021. máj. 22. 08:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Érdekel, hogy te honnan veszed ezeket a példákat!

Ausztriában nincs minimálbér sem.

A bér mégiscsak a munkavállaló és a munkaadó ügye.

2021. máj. 22. 08:27
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Mert nem biztos hogy minden cég ki tudná fizetni minden alkalmazottjának. Ha bevezetnék, lehet azt mondanák a vállalatok pár alkalmazottnak hogy viszlát.
2021. máj. 22. 08:31
 4/7 A kérdező kommentje:

2#

Te honnan veszed,hogy nincs Ausztriában minimálbér?

Kelet-Európában nem lehet a magánügye, mert az itteni vállalkozói réteg egy tál rizsért dolgoztatná az embereket.

3#

Nyilván, fájna nekik eleinte, de hozzászoknának.

Kaphatnának egyszeri extra állami támogatást hatékonyság növelésre.

Spanyolországban a 4 napos munkahét bevezetése is úgy történik,hogy a cégek kapnak állami támogatást,hogy áttudjanak állni.

2021. máj. 22. 08:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk az emberek ellen hozzák a törvényeket.ilyen a fogyasztói adóztatás is,ami a világrekord áfában nyilvánul meg.de amíg megválasztják őket addig miért vàltoztatnának?szavazz valaki másra,ennyit tudsz tenni.vagy ha majd lesz országos tüntetés akkor ne a tévében nézd hanem menj ki te is.
2021. máj. 22. 08:55
 6/7 anonim ***** válasza:
A minimálbér Magyarországon 167400 huf. És azt mind tudjuk, hogy 47000 forintból meg lehet élni. A minimálbér több mint háromszorosa a megélhetésnek. Hát mit akartok még?
2021. máj. 22. 09:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem meg amit te írsz, az nem korrekt. Én a kapitalista szemléletemmel úgy gondolom, hogy a cégeket ne kényszerítsük arra, hogy egyes munkavállalókért a teljesítményüknek megfelelő összegnél többet fizessenek csak azért, mert valaki úgy döntött, hogy...

Ha nekem van egy házam, mert örököltem, akkor ki kellene engem kiáltani tőkés embernek, és megadóztatni és kisebb fizetést jóváhagyni számomra? Már volt ilyen rendszer és nem jött be.

2021. máj. 22. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!