Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is van aki kormánypártikén...

Árokpart kérdése:

Más is van aki kormánypártiként nem ért egyet Jakab Péter országgyűlési képviselő megbüntetésével?

Figyelt kérdés
Őszintén szólva szerintem a vélemény büntetése rossz fényt vet a kormányra. Emlékszem, hogy 2006-2010 között a Fidesz mindig is alapszimbólumnak tartotta a szabadságot és mindig azt mondta, hogy a mi kormányzásunk idején mindenki következmények nélkül elmondhatja a véleményét, hiszen ettől vagyunk különbek mint az akkori kormány tulajdonképpen az utódpárt. Na most a 2006-os szörnyűséges brutalitást leszámítva utána Mszp-s önkormányzatnál munkavállalóként simán lehettem ellenzéki úgy, hogy még a hivatalban is mindenki elfogadta és a vezetőség is és soha egyetlen mégcsak kellemetlen pillanatom sem volt belőle és szóvá sem tette senki sem. Most meg azt látjuk, hogy őt országgyűlési képviselőként megbüntetik mert egyes egyedül kivilágított a Parlamentre egy kormánykritikát? Ne vicceljünk már a rendzserváltás óta eddig ezért soha senkit nem büntettek meg. Mi lett volna, hogy ha teszem azt ott és akkor ezt XY bácsi csinálja egyből letartóztatják? Azért az ilyenre figyelni kellene szerintem a kormánynak nem? Az 1998-2002 közötti Fidesz alatt szerintem messze nem lett volna ebből semmi gond. Akárhogyan is lehet utálni az ellenzéket, de pont attól vagyunk demokratikus ország, hogy a politikusoknak tűrni kellene a kritikát nem?
2021. máj. 21. 20:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%
Na kérdező, látod? Rákosinak nem volt ilyen propagandaosztálya! Vagy ennyire agymosott hívei.
2021. máj. 21. 21:18
 12/24 anonim ***** válasza:
83%

Büntetendő: "ficsúr"

Nem büntetendő: "Az ön büdös bunkó frakcióvezetője... odanyomul a miniszterelnök elé..." (Kövér László a házbizottsági ülésen, ahol szintén él a házszabály)

2021. máj. 21. 21:19
 13/24 A kérdező kommentje:
11-es Sajnos igen.
2021. máj. 21. 21:26
 14/24 anonim ***** válasza:
77%
Kár, hogy a nyilvánvaló hazugságok hangoztatására nincs házszabály, mert akkor a házelnöknek a vele szemben és a tőle jobbra ülőket is gyakran meg kellene büntetnie.
2021. máj. 21. 21:27
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy pl. Antall József idején vagy akár az első Fidesz kormány idején az ilyen véleménnyílvánítás probléma lett volna. Sajnos úgy látszik, hogy ez az ország már nem az az ország.
2021. máj. 21. 21:28
 16/24 anonim ***** válasza:
15%
Az ilyen "véleménynyilvánítás" egészen újnak számít a magyar parlamentben. Nem vagyok benne biztos, hogy tamogatni kellene.
2021. máj. 21. 21:33
 17/24 anonim ***** válasza:
68%

"Akárhogyan is lehet utálni az ellenzéket, de pont attól vagyunk demokratikus ország, hogy a politikusoknak tűrni kellene a kritikát nem?"

Hogy mik vagyunk? Demokratikus ország?xDDDDDDDDDD

2021. máj. 21. 21:41
 18/24 anonim ***** válasza:
84%

"Az ilyen "véleménynyilvánítás" egészen újnak számít a magyar parlamentben."

Mármint az "egészen új" alatt azt érted, hogy 2010 óta honosult meg?

[link]

[link]

2021. máj. 21. 21:46
 19/24 anonim ***** válasza:
66%

"Akárhogyan is lehet utálni az ellenzéket, de pont attól vagyunk demokratikus ország, hogy a politikusoknak tűrni kellene a kritikát nem?"

Nagyon nem vagyunk mi demokratikus ország. Persue ennél a büntinél sokkal antidemokratikusabb dolgok is történtek már, de ez jól mutatja, hogy a gyakorlatban mikor is nem hallgatatják el mások véleményét (hülye megfogalmazás, tudom). Mellesleg hogy mered leírni, hogy ettől vagyunk demokratikus ország, mikor 10 éve csak a Fidesz akarata érvényesül? Mészáros Lőrinc is demokratikusan nyer 10 éve mi? Hogy lehet ma 1 fiatal kormányoártki, mikor hozzá minden hír eljut a FIdesz aljas gonoszságairól. 2018 ban rájuk szavaztam de akkor is utáltam őket, soha többé. Ennél mocskosabb párt nicnsen itthon. Milyen gáz, hogy a sokat utált Gyurcsány, akit a fütyisz mindennel mindig szid, sose büntetett ennyire másokat, akik leficsúrozták őt? Hogy is van ez? Mégse Gyurcsány a legrosszabb/legantidemokratikusabb? (ez így egybe)

2021. máj. 21. 21:47
 20/24 anonim ***** válasza:
42%

Hibrid demokráciának hívják a jelenlegi modellt:

[link]

2021. máj. 21. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!