A 2004-es EU csatlakozásunkat nevezhetjük szimpla átverésnek?
Mondjuk a migránsok befogadása. Aztán ezt bővítették azzal, hogy aki nem akar kvótázni, az támogatást se kapjon. És ezekhez lett odabiggyesztve, hogy ez kötelesség, amit a hazai ellenzék is harsogott.
De mondhatnám friss "kötelességnek", hogy "jogállam" (amit pontosan sem ők, sem a méltóságos Donáth Anna sem tudott definiálni), meg lmbtq jogok, meg szabad sajtó...aztán kiderült, hogy ezek is csak ócska kis politikai piszkálódások.
Idén vajon mi számít új kötelességnek?
Apropó, nem bántam meg, hogy nemmel szavaztam az EU csatlakozásra. De valaki felsorolhatná , az előnyöket. Nem, az nem válasz, hogy "ellopták". Az pedig nem előny, hogy mehetek külföldre dolgozni. Arra vagyok kíváncsi, ami itthon jobbá tette az átlagpolgár életét.
#7 És mi a baj ezzel? A kvótánál sokkal több migránst fogadtunk be.
A jogállam az nem friss kötelesség, ez mindig is hozzátartozott az EU hoz.
Az előnyök, például a magyar GDP növekedést finanszírozó eus támogatások, közös eus szabályok közös piac a határok átjárhatósága, és a jogállami korlátozások amik miatt a komcsik mint a fidesz nem tudnak teljes diktatúrát bevezetni egyből, nem tehetnek meg bármit.
Közös eus szabályok például hogy nincs roaming díj, nincs parkolási díj motorokra, 22 euró alatti postázási kedvezmény is EU dolog, ami bár júliusban megszűnik de EU nélkül nem is lett volna egyáltalán, max 27% áfa, ami felé nem emelhet pártunk és kormányunk, és még lehetne sorolni az előnyöket.
Az lenne a nagy előny ha a szabályok be nem tartása az EU s támogatások szüneteltetését is jelentené. Tökösebb kéne legyen az eu.
14
Azért jegyezzük meg, hogy az a "nem friss kötelesség" is kb évente bővül új dolgokkal. Egyébként 17 év alatt a felsorolt előnyök elég soványka dolgok, és nem is érintenek minden polgárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!