Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy van ez, hogy 2 centitől...

Hogy van ez, hogy 2 centitől egy város megy el?

Figyelt kérdés
Nem tudom melyik kategória. Viszont tegnap úgy voltam vele, hogy bekapcsolom a tvt, és pár szóban megemlítették a globális felmelegedést. Azt mondták, hogy "elég csak 2 centivel megemelkedni a tengerszintnek és ellepi mondjuk Floridát". Na ezt árulja el nekem valaki, hogy hogy tudná ellepni, ha csak 2cm lesz nagyobb. Vagy hogy képesek azt mondani? Honnan találnak ki ilyet?..

2021. máj. 16. 06:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Update!!!

Most áradások vannak magyarországon, érdemes megnézni hány centitől. A kérdésem természetesen fent áll még.

2021. máj. 20. 20:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Ez mi volt Natgeo, Spektrum vagy Discovery? Vagy nagyot akartak mondani vagy a magyar verzióban félrefordították, mindkettőt el tudom képzelni, de az biztos, hogy 2 centitől nem fog Florida eltűnni. Ha méterekkel emelkedne a vízszint, akkor sem tűnne el az egész, maximum a déli lapos területek.
2021. máj. 20. 21:14
 13/16 A kérdező kommentje:

#12.

Ez az m1 én ment valamelyik híradóban, aminél az egyik bácsi mondta amikor a globális felmelegedéses nap volt vagy mi, hogy nem kell 10 centit emelkedni a tengernek elég 2 cm is hogy mondjuk Flórida víz alá kerüljön, és ilyen kis dombocskák maradjanak csak

2021. máj. 21. 05:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Ostobaság. Szerintem 2 métert mondott. Félreértetted.
2021. máj. 21. 20:59
 15/16 anonim ***** válasza:

Florida nem város, hanem állam. Ahogy Kalifornia (California) is.

Mindkettő az óceán partján van. Előbbi jellemzően sík, sok helyen 0 méter tengeszint feletti magassággal, utóbbinál van olyan hely, ahol -86 méter ez a "magasság".

Tehát, ha valahol betör a víz, akkor nagyon nagy területet tud elárasztani és oda újabb gátakat kell építeni.

A 2 centit hatásvadásznak érzem, de veszély valós.

2021. máj. 21. 23:49
 16/16 anonim ***** válasza:

Egyes, ilyeneket ne írjál, mert ha annak megy, akkor ott úgyis megtanítják neki.

Ez olyan,mintha egy gyereknek azt mondod, hogy "ne menj masinisztának, mert hülyeséget kérdeztél az előbb a mozdonyokról". És a gyerek esélyes,hogy hülyének fogja tartani magát a feladathoz.

2021. máj. 22. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!