Ha március végén átestem a kovidon igazoltan és na végre megjött a védettségi igazolvány is miért csak június 14ig érvényes? Nem fél évre kell adják?
5/ Én viszont közöltem.
Nos, az eltérő időpontok a vélelmezett "védettségi idő" miatti. Ma már az oltás-nélküli felgyógyultak esetén hat hónapot gondolnak védettként.
A valóban vicc azonban az, hogy az oltottak védettségét se gondolják ma többnek 8 hónapnál. A szakértők eltérő véleményen vannak vakcinafajtánként a védettségi idő hosszát illetően, de az már most biztosnak látszik a koronavírus esetében, hogy szükség lesz harmadik (emlékeztető) oltásra is. Ez teljesen biztosnak tűnik a Sinopharm esetén.
Nekem még le se telt a karanténom mikor megkaptam az igazolványt. Kevesebb mint 1 hónapra adták meg!
Neten és a kormányablaknál is jeleztem ezt de nem írtak vissza.
"Ha az ellenanyag-vizsgálat igazolja, hogy korábban valóban fertőzött volt, akkor a védettségi igazolvány érvényessége 4 hónap. "
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!