Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek működhet hazánkban...

Szerintetek működhet hazánkban a Skandináv gazdaságmodel?

Figyelt kérdés

Mind a balodal mind a jobboldal egyérteműen a német modelt veszi alapul az ország gazdasági modelljének fejlődésében, de eddig még senki nem tűnődött el azon, hogy esetleg lehetne követni a skandináv(svéd, norvég, dán) gazdaságmodelt?

Protekcionizmussal erősíthetnénk a helyi vállalkozásokat.

Magasabb adókkal(mondhatjátok, hogy amúgy is magas, de Svédországban magasabb) és EU-s segélyekkel lehetne több segélyt nyomni az ország keleti felébe, létrehozni egy toleránsabb, diákközpontú oktatásrendszert, és egy szolidárisabb bánásmódot a roma közösséggel, ezzel elősegítve az asszimilációjukat

2021. máj. 11. 20:15
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem.
2021. máj. 11. 20:17
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Nem akarlak kiábrándítani, de 2014 óta a Fidesz a Skandináv gazdasági-modelt követi, konkrétan a svéd példát, de ebből vagy nem valósítottak meg semmit a gyakorlatban, vagy csak mi, a köznép nem látjuk eme jól működő gazdasági modell pozitívumait.
2021. máj. 11. 20:20
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 nem tudom, szerintem az itt levő protekcionizmusnak csúfolt állami kapitalizmus nem igazán hasonlít arra, ami Norvégiában van, de te tudod...
2021. máj. 11. 20:24
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

A magyar társadalom egyszerűen nem alkalmas erre. Magyarországon most is magasak az adók, de hiába, mert a közpénzt nem a fejlesztésre fordítják, hanem ellopják.

Persze, nekem is szimpatikus a svéd modell, de be kell látni, hogy Magyarországon nem tudna működni egy ilyen.

2021. máj. 11. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:

#2-es vagyok, A Fidesz többször is bejelentette az elmúlt években, hogy a Skandináv gazdasági-modellt követik, azzal egyetértek hogy ebből nem látszik semmi, de nem is azt írtam hogy ez láthatóan jól működik.

Viszont tény hogy a jelenlegi kormány már a Skandináv modellt követi.

2021. máj. 11. 20:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi végülis, ahogy a 4. írja. Rekorder módon adózunk, de ha el van lopva, akkor nincsen mit tenni. Itt a covid válság példának. Rengeteg vállalkozás működött 20-30 éve. Aztán vagy eltűntek a vevőik, mert maradj otthon, vagy be kellett zárniuk. De közben fizessenek mindent ugyanúgy, bérleti díjat, rezsit, járulékokat és még éljenek is meg. És mit segített ebben a kormány? Annyit mondtak-Ha nem akar fizetni adja vissza a vállalkozói engedélyét és viszlát!-

ilyen szinten nulla szociális hozzáállással és magyarellenes vezetéssel nincsenek opciók.

2021. máj. 11. 20:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Ebben az országban erre nincs is igény.
2021. máj. 11. 21:32
 8/8 anonim ***** válasza:
A cigányokba több száz milliárdot belenyomtak már. Sajnos a felemelkedéstvnekik is akarniuk kellene, de nem akarják.
2021. máj. 12. 05:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!